Bike park -uutiset 0
Mielakka 23.9.2022

Nuuksio Bike Park – esittelyssä kaikki uutuudet

Nuuksion perukoilla on keväällä 2022 urakoitu ja kesällä pääseekin nauttimaan entistä paremmista reiteistä. Nuuksion perukoilla on keväällä 2022 urakoitu ja kesällä pääseekin nauttimaan entistä paremmista reiteistä.
Kesällä Swinghillistä kuoriutuu Nuuksio Bike Park. Kesällä 2022 paikka on pyöräilijälle parempi kuin koskaan ennen. Esittelemme Nuuksion kaikki uutuudet.

Nuuksio bike park – eli talviselta nimeltään Swinghill – aloitti pyörätoiminnan kesällä 2018. Paikka on kehittynyt vuosi vuodelta, mutta kesälle 2022 Espoossa on urakoitu toden teolla.

Nuuksio Bike Parkin bike patrol ja Fmbia-ohjaaja Jaakko Kallio lupautui esittelemään kaikki kauden 2022 uutuudet.

”Reitit ovat saaneet kesälle 2022 uutta pintaa. Reiteistä on tehty entistä enemmän kokonaisuuksia ja ajettavuutta on pyritty sujuvoittamaan, jotta reittien luonne ei muuttuisi yllättäen, eikä reiteillä olisi suvantokohtia.”

Toisin sanoen Nuuksio bike parkissa pyritään tarjoamaan pyöräilijöiden kaipaama ”flow”. Reiteillä on koko ajan tekemistä ja koko reitti istuu sen vaativuusluokitukseen sekä fiilikseen.

Nuuksio Bike Parkissa on kolme bike patrolia ja kahdeksan bike park -ohjaajaa. Kuvassa Jaakko Kallio takana, etualalla patrol-kollega Jarno Olin.

Esittelyn tiimellykessä Jaakko muistaa roolinsa bike patrolina:

”Kaikilla reiteillä on niin paljon muutoksia, että ensimmäiset laskut kannatta ajaa paikkoihin tutustuen – vanhasta muistista ei kannata luukuttaa täysillä!”

Hehkutukset ja varoitukset on kuultu, on reittiesittelyjen aika.

Entistä parempi flow ja entistä enemmän ajettavaa koko mäen mitalla, siinä Nuuksio bike parkin tavoite kesälle 2022.

Harjoittelualue

Täysin uudistettu harjoittelualue on rakennettu pyörän käsittelyn opettelua ja harjoittelua varten. Sieltä löytyy aaltolatu, pujottelurata, kolmen rullattavan dropin suora sekä helppoja bermejä. Nousulinja tulee mäen toista laitaa ylös, joten alueella on varmasti turvallista liikkua. Muiden reittien alkuosat on siirretty pois harjoitusalueelta, joten siellä pääsee keskittymään uuden oppimiseen ilman häiriötekijöitä.

Easy rider – vihreä

Helppo on nyt entistäkin helpompi. Easy rider on saanut uusia linjoja ja osa vanhoista bermeistä poistettu. Reitillä on nyt enemmän käännöksiä ja sitä myöten saatu parempi flow. Easy rider on vanhaa versiota astetta helpompi, eli mainio reitti aloittelijoille. Easy riderillä osaajakin viihtyy, sillä muotoilut on tehty niin, että taitava kuski pystyy ajamaan sen vauhdikkaasti.

Easy rider on entistäkin leppoisampi kesällä 2022.

Fury – sininen

Metsän siimeksissä kulkevan enduro-henkisen Furyn muutokset eivät etenkään hyvällä kelillä juuri näy. Furyllä on keskitytty parantamaan reitin yleistä kestävyyttä, etenkin sateensietokykyä. Itse reittiin ei ole juuri muuten muutoksia tehty.

Gump – sininen

Gump on muuttunut punaisesta siniseksi, kun kaikista dropeista on tehty rullattavat. Hyppyreitä on muotoiltu uudestaan ja reitille on tehty uusia bermejä. Myös Gumpin alku on uusittu, eikä se enää ole yhdistetty Forrestin alkuosaan. Gumpista on tullut heti kauden alusta lähtien monen vähemmän ajaneen kuin edistyneenkin kuskin suosikkireitti, jonka uudistuksia on kehuttu.

Gumpin yläosasta löytyy pöytähyppyreitä.

Forrest – punainen

Hissin vieressä kulkevassa Forrestissa on siivottu puita, joten se on entistä vähän väljempi kulkea. Rock gardenia edeltävä bermi on muotoiltu uudestaan ja se syöttää paremmin kivikko-osuudelle. Muuten Forrest on säilynyt ennallaan.

Snakes on plane – punainen

Snakes on plane on saanut täysin uuden alun tunnelmallisen rinnekahvilan terassille asti. Alkuosasta löytyy nyt muutama uusi hyppyri ja bermejä uudistettu sekä kasvatettu suuremmiksi. Myös lopun bermejä on kasvatettu, joten niitä on entistä helpompi ajaa vauhdikkaasti.

Snakes on planella flow säilyy entistä paremmin alas asti.

Neljän mustan suora: Narnia, Mordor, Cliffhanger ja Keisari

Narnian alku on kokonaan uusi ja sieltä löytyy myös pieni pöytähyppyri. Mordorin metsäosuuden siltaylityksiä on parannettu, ja lisäksi kallio-osuuteen ollaan rakentamassa vielä lisää siltarakennelmia sekä bonuksena mahdollisesti droppi loppuun.

Hissin yläaseman takaa lähtevä Cliffhanger on aikaisemmin vetänyt puoleensa kuskeja, joiden taidot eivät reitille vielä oikein riitä. Niinpä alun droppia on korotettu, jotta reitti ei houkuttelisi aloittelijoita. Cliffhangerin ennen siltaa olevaa hyppyriä on muotoiltu uudelleen. Nyt se heittää entistä enemmän ja siten vaatii oikeasti huomiota.

Cliffhanger ei ole aloittelijoille! Sen merkiksi alun droppia on kasvatettu.

Nuuksio bike parkin täysin uusi reitti kesälle 2022 on tosimusta Keisari, joka tehdään heinäkuun alkupuolella Suomi-Cupin DH-osakilpailua varten. Keisariin syöksytään lähtökopista ja reitillä hyödynnetään Swinghillin kaikki jyrkimmät paikat. Koska mäen koko korkeusero on reitillä käytössä, niin Keisari pudottaa mukavat 77 metriä.

Luitko jo nämä?

Gondoli on edelleen Ylläksen maamerkki ja nopein keino kulkea tunturin huipulle. Uusi tuolihissi kuitenkin saanee vankan kannattajajoukon mukavuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi.
Talvi käynnistyy Levillä ja Rukalla 7.10.2022.
Mikan vasemman puolen lihasten hermotus ei toimi normaalisti ja hienomotoriset toiminnat ovat haastavia, mutta se ei rinteessä vauhtia hidasta. Omien laskujen lisäksi Mika jakaa oppejaan Muonion Freeride Academyn oppilaille.
Minkälaisia fiiliksiä tuleva talvi herättää? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa hissilippuja.
Ylläkselle rakenteilla oleva kuuden hengen tuolihissi tulee ympärivuotiseen käyttöön. Kesällä hissi pyörii pyöräilijöiden iloksi. Kuva: Mika Hirvonen/Ylläs Ski Resort, Ylläsjärvi
Saimaa bike park on aivan Saimaan rannalla. Eipä ihme, että se on aktiivipyöräilijöiden toinen olohuone.
Reece Hill on kulkenut pitkän matkan australiasta Kanadan kautta Rukalle. Nyt hän sanoo olevansa paratiisissa.
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Tahko Bike Park tarjoilee korkeutta, pituutta, maisemaa – ja hauskoja helppoja reittejä. Tämäkin nokka on helppo rullata yli renkaat turvallisesti maan pinnassa.
Johanna Nordblad pitää pyöräilyä hyvänä vastapainona vapaasukellukselle.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Elise Kulmala ajaa itse paljon. Valmennuksessa hän kiinnittää paljon huomiota kolmeen asiaan: ajoasentoon, vauhdin kontrollointiin ja katseeseen. Kuva: Tiia Nyholm

Kokenut bike park -ohjaaja Elise Kulmala: ”Ensin turvallisuus, sitten nopeus.”

Ajovinkit
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit
”Pitkälle pärjää maalaisjärjellä”, videolla bike park -sääntöjä esittelevä Riku Mertala muistuttaa. ”Ennen kaikkea katsokaa minne ajatte tai pysähdytte!”

Bike park -säännöt haltuun hauskan videon avulla

Ajovinkit