Laajis 26.11.2022

Vuoden Bike Park 2022 on Mielakka – Vuoden teko -palkintoja jaettiin kaksi

Vuoden Bike Park 2022 on Mielakka. Samassa tilaisuudessa jaettiin myös Vuoden teko -palkinnot Trail It Oy:lle ja Laajiksen Hissimies Samille. Vuoden Bike Park 2022 on Mielakka. Samassa tilaisuudessa jaettiin myös Vuoden teko -palkinnot Trail It Oy:lle ja Laajiksen Hissimies Samille.
Vuoden Bike Park 2022 -palkinto on jaettu 29.9.2022 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa Sappeella. Tilaisuudessa myönnettiin myös kaksi Vuoden teko -palkintoa.

Vuoden Bike Park 2022 -palkinto on jaettu Mielakalle Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen vuosikokouksessa 29.9.2022. Samassa tilaisuudessa jaettiin Vuoden teko -palkinnot Trail It Oy:lle reittien rakentamisesta ja Hissimies Samille esimerkillisestä asiakaspalvelusta.

Tuhat pyöräilijää ei ole väärässä

Vuoden Bike Parkin ja muut palkinnonsaajat valitsi puolueeton raati, jonka puheenjohtajana oli Visit Finlandin Sport & Outdoor -toiminnon vetäjä Virpi Aittokoski. Valintaraadin muodostivat Antti Laiho (Fmbia-ohjaajat), Sami Maukonen (Endurojunnut & EBA) sekä median edustajina Bob Jakovski (Kuraläppä Media) ja freelance-toimittaja Jussi Ovaskainen.

Tärkeänä työkaluna valinnassa raadilla oli Bikeparkfinland.fi-sivuilla julkaistu kysely, johon vastasi lähes tuhat pyöräilijää.

”Bike parkit ovat viime vuosina panostaneet reittisuunnitelmiin, -rakentamiseen ja -huoltoon. Tämä työ yhdessä yhteisöllisyyden ja palveluiden kehityksen kanssa näkyi selkeästi niin kuluttajien kuin raadin mielipiteissä. Nyt palkitut ovat kaikki osaltaan nostamassa suomalaisten bike parkien laatustandardeja”, raadin puheenjohtaja Virpi Aittokoski perustelee valintoja.

Mielakassa korostuu yhteisöllisyys

Kouvolassa mäki ei ole kovin korkea tai suuri, mutta siellä kohtaavat intohimo ja ammattitaito. Yhteisöllisyys, niin kasvotusten kuin digimaailmassa, korostaa Mielakan helposti lähestyttävää ja persoonallista toimintakulttuuria.

Mielakassa on tehty pitkäjänteistä ja määrätietoista kehitystyötä jo useamman vuoden ajan. Raatia ilahdutti etenkin uusi monipuolinen harjoittelualue sekä reitistön järjestely entistä selkeämmäksi, sujuvammaksi ja turvallisemmaksi.

Mielakka on ottanut tehtäväkseen rakentaa pyöräilykulttuuria ja lajin yhteisöllisyyttä, unohtamatta kuitenkaan reitti-infrastruktuurin ja oheispalveluiden kehittämistä.

Myös kuluttajien kommentit kertovat Mielakan aktiivisesta kehityksestä ja kodikkaasta yhteisöllisyydestä

”Viihtyisä ja yhteisöllinen paikka, jossa useita reittejä. Kahvilan herkut ja ystävällinen henkilökunta takaavat päivän onnistumisen.”

”Ihan törkeen makeita uudistuksia tälle vuodelle! Joka vuosi tulee kehitystä.”

”Vuosi vuoden jälkeen nousujohteinen toiminta jokaisella rintamalla niin asiakaspalvelusta ratojen kuntoon ja määrään.”

”Mielakassa on tekemisen tunnelmaa!”

Mielakka on panostanut reittien ja palveluiden lisäksi myös opetus- ja kurssitoimintaan sekä tapahtumiin.

Trail It nosti laatustandardin

Vuoden Bike Park -valintaraati myönsi Vuoden teko -palkinnon Trail It Oy:lle suomalaisten bike park -reittien ammattimaisesta kehitystyöstä.

Trail It on osoittanut, että hyvin suunnittelemalla ja rakentamalla voi samasta reitistä turvallisesti nauttia niin aloittelija kuin huippukuski. Trail It Oy:n toiminnassa yhdistyy intohimo vankkaan ammattitaitoon.

Trail It Oy:n rakentamat reitit ovat useissa bike parkeissa nousseet suosikeiksi ja puhutuiksi aiheiksi. Tämä näkyi myös kuluttajien äänissä, missä kilvan ylistettiin vuoroin Iso-Syötteen, Laajiksen ja Sappeen uusia reittejä. Kaikissa näissä on yhdistävänä tekijänä Trail It Oy:n kädenjälki.

Kuluttajien viesti onkin selkeä: ennemmin laatua kuin määrää.

Kesällä 2022 Sappeella avattu Firestarter on hyvä esimerkki Trail It Oy:n reitinrakennustaidosta.

Hissimies Sami on asiakaspalvelun kuningas

Raati päätti jakaa myös toisen Vuoden teko -palkinnon, jonka saa Hissimies Sami ensiluokkaisesta palvelusta.

Laajiksen Sami Pajunen tuo iloisena ja avuliaana hissityöntekijänä mäkipäivään ylimääräisen piristyksen. Luottamusta herättävällä ammattitaidolla hän karistaa aloittelijan jännityksen ja luo kokeneelle kuskille leppoisan tunnelman.

Sami näyttää esimerkillään, kuinka jokaisen asenne ja panos on tärkeä hyvän asiakaskokemuksen luomisessa. Positiivinen asenne on niin näkyvää, että Sami nousi useasti esille myös äänestyksen perusteluissa:

”Näin upeaa asiakaspalvelijaa en ole pitkään aikaan tavannut missään muualla. Hän on juttukaveri, henkinen tuki, muistuttaa tauon tarpeesta ja huomio kaikki aivan erinomaisella tavalla.”

”Erityismaininnan ansaitsee Sami, joka loi tänäkin kesänä hissille sellaisen tunnelman, että ajon tylsin vaihe hissinousukin alkaa hymyssä suin!”

Laajis Bike Parkin hissimies Sami Pajunen auttaa ja ilahduttaa asiakkaita.

Vuoden Bike Park -palkinto jaettiin nyt toisen kerran. Se tuotiin perinteisen ja arvostetun Vuoden Hiihtokeskuspalkinnon rinnalle syksyllä 2021. Suomen ensimmäinen Vuoden Bike Park -titteli myönnettiin syyskuussa 2021 Sappeelle. Tuolloin Vuoden Teko -palkinnon sai Meri-Teijo Bike Park.

Luitko jo nämä?

Onko talvea 2022–2023 kauniimpaa? Ainakin Levin marraskuu on parhaimmillaan näyttänyt herkulliselta, kuten tämä 23.11.2022 otettu kuva todistaa. Kuva: Lasse Jesiöjärvi
Sallan tunnetaan tunnelmasta, mainioista rinteistä ja kodikaasta palvelusta. Kehitystä tehdään systemaattisesti ja kestävästi. Talvelle 2022–2023 Sallassa on parannettu rinteiden valaistusta ja sujuvoitettu ankkurihississä matkustamista.
Monon valintaan kannattaa käyttää aikaa ja ajatusta, sillä sopivalla kengällä laskee pitkän päivän kovallakin pakkasella.
Rento fiilis ja hyvä meininki ovat Suomen lumilautamaajoukkueen tavaramerkkejä. Myös tältä osin Mikko Rehnberg (kuvassa vasemmalla) ja Kalle Järvilehto jatkavat perinnettä.
Levin kehitys ei hidastu. Talvikaudelle 2022–2023 valmistuu eturinteiden "jäätikköprojekti”, eli uusi nopea tuolihissi, entistä parempi rinneprofiili sekä tehokas valaistus. Lisäksi tunturissa on muita, etenkin lapsia ja vapaalaskijoita, ilahduttavia uudistuksia.
Nyt on aihetta hymyyn! Kaudelle 2022–2023 avautuu Pohjoisrinteille lisää laskettavaa. Uusi rinne kulkee kuvan oikeassa reunassa olevassa metsässä.
Älä katso vain hintaa, vaan hanki omaa taitotasoa ja käyttöä vastaavat sopivan mittaiset sukset. Kasvunvaraa ei kannata miettiä, sillä käytetyt sukset on helppo myydä eteenpäin.
Perjantaina 7.10.2022 on vaikea olla hymyilemättä. Laskukausi 2022–2023 Rukalla on alkanut.
Aloittelevalla laskukansalla on talvesta 2022–2023 lähtien entistä leppoisampaa laskettavaa, kun Tahko Mountainin eturinteen muotoja on loivennettu.
Vuoden Bike Park 2022 on Mielakka. Samassa tilaisuudessa jaettiin myös Vuoden teko -palkinnot Trail It Oy:lle ja Laajiksen Hissimies Samille.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Sappee on voittanut Suomen ensimmäisen Vuoden Bike Park -palkinnon. Samassa tilaisuudessa valintaraati huomioi Meri-Teijo Bike Parkin reittisuunnittelun ja -toteutuksen Vuoden teko -palkinnolla.

Suomen ensimmäinen Vuoden Bike Park -palkinto on jaettu

Bike park -uutiset
Mikä on mielestäsi paras bike park, entä miten bike parkeja pitäisi kehittää? Kerro näkemyksesi, anna tähtesi ja voit voittaa Bollén lasit!

Anna tähdet bike parkeille – voit voittaa Bollén lasit!

Bike park -uutiset
Vuoden hiihtokeskus 2022 on Himos.

Vuoden hiihtokeskus 2022 on valittu – lähikeskukseksi yllätysvoittaja

Keskusuutiset