Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Annukka Vassoney Lumilautaliiton toiminnanjohtajaksi

Suomen Lumilautaliitto on saanut uuden johtajan.

Suomen Lumilautaliiton hallitus on valinnut Annukka Vassoneyn lajiliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi. Vassoney on tullut lajiliiton johtoon kehittämään strategian mukaisesti lumilautailun urheilullista ja kaupallista menestystä sekä lajin kansallista ja kansainvälistä toimintaa. Toiminnanjohtajan roolissa yhteistyö valtakunnallisten urheilutoimijoiden, valtionhallinnon, kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien ja lajiyhteisön kanssa on avainasemassa. Vassoneyllä on monipuolinen tausta ja tuntemus niin kotimaisesta kuin kansainvälisestä tehtäväkentästä lumilautailun parissa.

– On hienoa päästä näin monipuoliseen rooliin vetovoimaisen lajin pariin. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä jäsenyhteisön kehittäminen on mielenkiintoista ja tärkeää jatkumon kannalta. Suomalaisen lumilautailun huippu-urheilun johtaminen on kunniatehtävä ja saan erittäin kokeneen ja motivoituneen tiimin ympärilleni, joten uutta roolia ei voisi paremmin aloittaa. Lumilautailun harrastajamäärät kasvavat vuosi vuodelta, ja meillä on kansainvälisesti menestyvät laskijat ja näyttävä laji. Uskon vahvasti, että lajin toiminta kehittyy seuraavan kahden vuoden ajan merkittävästi. Vaikka kenttä ja tehtävänkuvaus on melkoisen laaja, tulen ensimmäisenä toimimaan valmentajien apuna toimintaympäristöjen kehittämisessä ja hyviä uutisia tästä onkin odotettavissa pian. Olen myös entinen maajoukkuetason laskija ja valmennan edelleen seuratasolla, joten ymmärrystä valmentajienkin työhön minulta pitäisi löytyä, Annukka Vassoney kommentoi.

Lumilautaliiton hallituksen puheenjohtaja Tuomo Ojala on iloinen, että Lumilautaliitto työpaikkana kiinnostaa hyviä hakijoita. Hänellä on kova luotto siihen, että Annukka Vassoney on oikea henkilö viemään lajia ja liittoa eteenpäin:

– Meillä oli useampikin erittäin hyvä kandidaatti, mikä on erittäin positiivista. Annukka valikoitui osaamisensa, positiivisen energisyytensä ja erittäin monialaisen kokemuksensa johdosta. Urheilukenttä on jatkuvassa murroksessa sekä huippu-urheilun että harrasteliikunnan osalta. Hallituksella on vahva näkemys, että Annukka on se oikea henkilö viemään Lumilautaliiton eteenpäin ja nostamaan lajin seuraavalle tasolle Suomessa.

Annukka Vassoney on entinen huipputason lumilautailija, ammattivalmentaja, kansainvälisen liiketoiminnan ja strategian professori Inseec Business Schoolista Chamberystä ja yliopistosta Annecystä. Koulutukseltaan Vassoney on tuotantotalouden insinööri Suomesta ja kansainvälisen liiketoiminnan maisteri Grenoblesta Ranskasta. Hän on toiminut viimeiset 20 vuotta urheiluteollisuuden parissa. Suomessa Vassoney toimi palveluliiketoiminnan kehittämisessä teknologiateollisuudessa. Vassoney toimii edelleen Ranskan suurimman lumilautaseuran hallituksessa sekä omistaa yksityisen lumilautakoulun Les Arcsissa.