Ilo irti rinteestä

#iloirtirinteestä
Escape Pyhä yhdistää huhtikuussa pakohuonepelin, laskemisen ja tunturiseikkailun. Kuva: Jani Kärppä

Pakohuone on Pyhän uusi elämys

Pyhä ja Escpae Roome Helsinki ovat juonineet ainutlaatuisen Escape Pyhä -tapahtuman keväthangille. Peliuutuudessa hyödynnetään Pyhän ympäristöä ja Huttu-Ukon legendaa. Pelissä liikutaan luonnollisesti suksilla.

#iloirtirinteestä
Maineikas Ruka park on suosittu ja hyvin hoidettu. Parkissa on kaksi rinnettä ja lukuisia laskulinjoja sekä obstaakkeleita. Jatkossa parkkilaskijat voivat pitää taukonsa Ruka Park Clubilla.

Ruka Park Club on uusi taukotila parkkilaskijoille

Saaruassa on kaudelle 2017–18 tehty paljon. Merkittävin uutuus on neljän hengen nopea Saarua Express -tuolihissi. Pienempi, mutta parkkilaskijoita varmasti paljon ilahduttava, uutuus on uusi taukotila. Palveluja täydentää aivan uudenlainen konttimarket.

#iloirtirinteestä
Vuokatissa iloitaan talvesta. Kuva on otettu 3. joulukuuta 2017. Kuva: Antti Harju

Rinneraportti: Suomea juhlittiin lumisissa maisemissa

Itsenäisyysjuhlan kunniaksi eteläiseenkin Suomeen saatiin hento lumipeite. Pohjois-Suomen keskuksissa lumipeite sen sijaan alkaa olla jo vankka. Pakkasrintaman avittamana lunta on tehty rinteisiin lisää.

#iloirtirinteestä
Kolilla on aivan erityinen paikka suomalaisessa kulttuurihistoriassa, mutta myös lasketteluperinteessä. Kolilla on tänä talvena 80-vuotisjuhlakausi. Kuva: Koli

Suomi 100 vuotta alamäessä – katso upeat kuvat vuosien varrelta

Suomalaisen alppihiihdon historia on pitkä ja värikäs. Satavuotiasta Suomea juhlistamaan kokosimme kuvagallerian suomalaisen alamäen vaiheista aina 1930-luvulta nykypäivään.

#iloirtirinteestä
Pallas on yksi Suomen perinteisimmistä tunturikohteista. Vanha funkkishotelli palveli hiihtäjiä aina toisen maailmansodan loppuun asti. Sodan loppuhetkillä räjäytetyn hotellin tilalle rakennettiin Pallakselle uusi tunturihotelli. Kuva: Lapland Hotels

Tyhjänhiihtoa! Eli kuinka laskettelu sai Suomessa alkunsa

Hiihtoturistit kummastuttivat lappilaisia 1920-luvulla. Kerromme kuinka ensimmäiset laskettelijat päätyivät Lapin tuntureille. Teksti on ote alkuvuodesta 2018 ilmestyvästä hiihtokeskustoimialan historiikista.

#iloirtirinteestä
Tällä viikolla Facebookissa ja Instagramissa on jaettu paljon näyttäviä kuvia Lapista. Ylläksellä laskettiin puuteria viikonloppuna 25. ja 26. marraskuuta. Kuva: Eetu Leikas

Marraskuun ei tarvitse olla musta: hiihtokeskuksissa on lunta

Ahdistaako ainaiset vesisateet ja mustan pitkät päivät? Eteläisen Suomen sääankeuteen ei tarvitse tyytyä, sillä pohjoinen Suomin jo verhoutunut valaisevaan valkoiseen. Marraskuussa voi nauttia lumesta, sinisen upeista sävyistä ja vauhdikkaista laskuista. Jopa puuteripäiviä on ollut tarjolla.

#iloirtirinteestä
Airforcen jäsenille on paljon aktiviteetteja, mutta laskeminen on pääjuttu. Kuva: Niko Häggman

Iso-Syöte Airforce – ehkä Suomen suurin ja leppoisin laskutiimi

Yli kahdeksallakymmenellä laskijalla Iso-Syötteen Airforce on todennäköisesti Suomen suurin laskutiimi. Kaikille avoin Airforce on ainutlaatuinen: Ei seura, vaan talli. Ei kisaamista, vaan yhteistä hauskanpitoa. Nyt on aika hakea talveksi 2017–18 mukaan.

#iloirtirinteestä
Sallassa on valmistauduttu talveen 2017–18 monin uudistuksin.

Salla lähtee talveen entistä laajempana

Uusi rinne, enemmän huoneistoja, lisää suorituspaikkoja metsälaskualueille… Sallassa on pian alkavaa talvikautta varten tehty paljon isoja ja pieniä uudistuksia. Esittelemme niistä laskijoille tärkeimmät.

#iloirtirinteestä
Serena monipuolistaa parkkitarjontaa kaudelle 2017–18. Kuva: Krister Majander, Serena

Serena parantaa parkkirinnettä

Espoon Korpilammella sijaitseva Serena on tunnettu paitsi vesipuistostaan, myös hiihtokeskuksen parkista. Serenassa on vuosien saatossa treenannut moni huippulaskija. Parkki on jälleen puheenaihe, sillä kaudelle 2017–18 sitä parannetaan entisestään.

#iloirtirinteestä
Pääskyvuoren profiili ilahduttaa vauhdin ystäviä. Kuva: Ringa Luostarinen

Pääskyvuori avaa legendaarisen kisarinteen

Vuosi sitten Heinäveden suunasta kuului ilouutinen: neljä vuotta suljettuna ollut Pääskyvuori avasi rinteensä kaudelle 2016–17. Uusi yrittäjä laittoi hihat heilumaan ja sai monta näkyvää muutosta aikaiseksi. Tulevallekin kaudelle on monta iloista uutista kerrottavana.

#iloirtirinteestä
Levillä on 10.–12.11.2017 maailman parhaat laskijat ja tietysti myös joulupukki. Kuva: Teemu Moisio/PTB-Creative

Talvikausi avataan nyt!

Vaikka Suomessa on lasketeltu jo yli kuukausi ja hiihtokeskuksia avattu lähes maamme eteläisintä kolkkaa myöten, niin varsinainen talvikauden avajaisviikonloppu on 10.–12.11.2017. Viikonlopun päänäyttämönä on Levin maailmancup, mutta muissakin keskuksissa tapahtuu.

#iloirtirinteestä
Myös kaudelle 2016—17 avattua lähes kilometrin mittaista South Parkia ehostetaan entisestään.

Leville neljä eritasoista parkkia

Levillä viimeistellään paikkoja talvikauden avausta ja maailmancupin kisoja varten. Tavoitteena on avata Eturinne 5.11.2017 ja Etelärinne 7.11. Myös parkkeissa käy kuhina, sillä aivan laskettelukauden kynnyksellä Levi julkisti talven parkkisuunnitelmat.