Ilo irti rinteestä

#iloirtirinteestä

Sunnuntai 15.1.2017 on lumen juhlaa

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) järjestää vuosittain World Snow Day -tapahtuman, jota vuonna 2017 vietetään sunnuntaina 15.1. Myös useat suomalaiset hiihtokeskukset osallistuvat kansainväliseen päivään omilla tapahtumillaan.

#iloirtirinteestä

30 vuotta täyteen – Kasurila juhlii retrohengessä

Lauantaina 14.1.2017 kannattaa kaivaa komerosta vanhat lasketteluvarusteet ja suunnata Siilinjärvelle. Suosittu lähikeskus Kasurila viettää 30. syntymäpäiväänsä retrohengessä.

#iloirtirinteestä

Lumiturvallisuushanke edistää laskijan turvallisuutta takamaastoissa

Suomalaista lumiturvallisuuskoulutusta on viimeisen kahden talven aikana kehitetty Tieto kantaa lumella -hankkeessa.  Tavoitteena on tuottaa lumiturvallisuuskoulutusta ja varmistaa suomalaisen lumiturvallisuuskoulutuksen vakiintuminen.

#iloirtirinteestä

Hiihtokeskusten ensiapuvalmius rakennetaan ammattitaidolla

Lajin vauhdikkuudesta huolimatta lasketteluonnettomuuksia sattuu yllättävän vähän, etenkin kun luvun suhteuttaa hissinousujen ja mäkipäivien määrään. Mutta aina välillä tulee kolhuja – ja sitä varten hiihtokeskusten ensiapuvalmiutta kehitetään systemaattisesti. (Kaupallinen yhteistyö)

#iloirtirinteestä

Vuonna 2017 Suomi on alamäessä

Vuosi 2016 muistetaan vuoden alun paukkupakkasista, Lapin puuterikeleistä, pitkälle kevääseen jatkuneesta kaudesta sekä varhaisesta uudesta talvesta. Vuonna 2017 alamäki vain jyrkkenee ja uudesta vuodesta on luvassa edellistä vuotta vauhdikkaampi.

#iloirtirinteestä

Hiihtokeskukset takaavat valkoisen joulun koko Suomeen

Lähes kaikki Suomen hiihtokeskukset ovat nyt auki ja rinteeseen pääsee myös jouluna. Vaikka monessa kaupungissa valkeaa joulua ei tänä vuonna koetakaan, löytyvät talven tunnelma ja lumiriemu läheltä.

#iloirtirinteestä

Ilahduta ystävää alamäessä

Onko laskettelevalla kaverillasi jo välineet ja varusteet kunnossa, etkä keksi mitä hankkia joululahjaksi? Hiihtokeskuksista löytyy vastaus tähänkin pulmaan.

#iloirtirinteestä

Valkea joulu löytyy hiihtokeskuksista

On hanget korkeat nietokset, ainakin hiihtokeskuksissa eteläisintä Suomea myöten. Alkutalven pakkasjaksojen aikana rinteisiin on lumetettu paksut lumipatjat, jotka kestävät kulutusta ja sääoikkujakin. Valkoisen joulun taikaa kokee parhaiten rinteessä.

#freestyle

Rukalla avataan freestylen maailmancup-kausi

Lauantaina 10.12.2016 lasketaan kumpareiden maailmancupin avauskilpailu Rukalla. Suomea kisassa edustaa seitsemän laskijaa. Kisaa voi seurata myös televisiosta sekä Yle Areenasta.

#iloirtirinteestä

Lisää rinnepäiviä, sanovat suomalaiset

Suomalaiset ovat laskukansaa. Pohjoinen kansa laskee paljon, mutta haluaisi laskea vielä enemmän. Eroa toteutuneiden ja toivottujen laskupäivien välillä on jopa seitsemän päivää, selviää Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) teettämässä tutkimuksessa.

#iloirtirinteestä

Itsenäisyyspäivänä Suomi on alamäessä

Itsenäisyyspäivän kunniaksi maa – tai ainakin rinteet – on koristeltu juhlavan valkoiseksi. Itsenäisyyspäivää ja sitä edeltävää viikonloppua onkin hyvä juhlistaa lasketellen.

#iloirtirinteestä

Parkkisessarit on lautailua aidoimmillaan

Hei Lumilautailija! Haluatko pitää hauskaa uusien ja vanhojen kavereiden kanssa sekä oppia uutta? Jos vastasit kyllä, niin osallistu Lumilautaliiton järjestämiin Parkkisessareihin.

#iloirtirinteestä

Laskukauden kolme trendiä

Laskettelussa ja lautailussa on trendinsä. Ne eivät välttämättä ole yhden kauden mittaisia ja hetkessä väistyviä, mutta pinnalla olevista asioista voidaan silti puhua. Tässä kauden 2016–17 kolme selkää laskutrendiä.

#alppihiihto

Tanja Poutiainen-Rinne: ”Lapset osaavat leikkimielisen kisaamisen!”

Tanja Poutiainen-Rinne on tuttu näky kisaympyröissä aktiiviuran jälkeenkin. Suomen menestynein naisalpinisti seuraa mielellään etenkin lasten ja nuorten tekemisiä rinteessä.

#himos

Himos avaa yhdeksällä rinteellä, Ylläksellä juhlitaan koko talvi

Pakkasherran kerätessä voimia jatkuu laskukausi koko maassa täydellä voimalla. Leuto keli ei haittaa, kun parikymmentä hiihtokeskusta tarjoaa kansalle laskuhupia. Tänä viikonloppuna kautensa avaavat mm. Himos, Tahko, Ruskotunturi ja Ylläs.

#iloirtirinteestä

Täydellinen laskunautinto kolmella välineellä

Pipo silmillä -blogin Milja Fromholtz ei malta tyytyä vain suksiin tai lumilautaan. Laskemisen hauskuus maksimoidaan vaihtamalla laskuvälineitä riittävän usein.

#iloirtirinteestä

Isänpäivänä mäkeen — katso tästä keskusten aukiolotiedot

Laskijalla riittää valinnanvaraa isänpäiväviikonloppuna: parisenkymmentä keskusta ympäri Suomea tarjoaa mainiot talviset lasketteluolosuhteet. Harvoin pääsee jo marraskuun puolivälissä näin monipuolisesti nauttimaan alamäestä!

#alppihiihto

Levillä maailmancupin pujottelun avaus 11.–13.11.2016

Yksi laskettelukauden kohokohtia osuu heti marraskuun alkupuolelle, kun maailmancupin pujottelun naisten ja miesten avauskisat lasketaan Levillä. Tänä vuonna Levi Black -rinteessä mitellään maailmancup-pisteistä upean talvisissa olosuhteissa.

#iloirtirinteestä

Etelä-Suomessa lasketaan jo!

Talvi on tullut hiihtokeskuksiin. Kausi alkoi Rukalla jo 10.10.2016. Nyt pakkasten saavuttua hiihtokeskuksissa on aloitettu lumettaminen koko maassa. Keskusten ammattitaitoinen työ takaa kestävän lumipeitteen ja turvalliset suorituspaikat.

#iloirtirinteestä

Antti Autti kuvasi vapaalaskuelokuvan Pyhällä

Antti Autin uusi Pyhä Backcountry –vapaalaskuelokuva kiinostaa myös ulkomailla. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Onboard Magazine –lumilautajulkaisuissa 7.11.2016.

#iloirtirinteestä

Saariselällä paljon uutta perheille

Saariselkä tunnetaan etenkin takamaastoistaan, kansallispuistosta sekä mittavasta latuverkostosta. Kaudelle 2016–17 Saariselkä Ski & Sport on tehnyt etenkin perhematkaajaa ilahduttavia uudistuksia rinnealueelle.

#iloirtirinteestä

Sappee suunnittelee parkin yhdessä laskijoiden kanssa

Sappee haluaa kehittää palveluita asiakkaiden toivomusten mukaisesti, niinpä laskijat otetaan mukaan kehitystyöhön. Parkki on suunniteltu yhdessä Sappee Snow Park Teamin kanssa ja tuloksena on kaksi erillistä snowpark-aluetta.

#iloirtirinteestä

Hiihtokeskukset näyttävästi esillä Skiexpossa

Skiexpon ytimen muodostaa viime vuosien tapaan hiihtokeskusten kylä. Hiihtokeskusten lisäksi kylän ytimessä voi tutustua uusimpiin välineisiin ja pienimmät messuvieraat pääsevät kokeilemaan lumilautailua.

#iloirtirinteestä

Uusi hiihtokeskus Suomen rinnekartalle: Pääskyvuorella lasketaan taas

Itä-Suomesta – tarkemmin Heinävedeltä – kuuluu iloisia uutisia: perinteisellä Pääskyvuorella lasketaan tulevana talvena neljän vuoden tauon jälkeen.

#iloirtirinteestä

Levi avaa vapaalaskualueen

Levin määrätietoinen työ entistä monipuolisemmaksi hiihtokeskukseksi saa jatkoa: kaudelle 2016–17 keskus avaa pitkän parkin ja alppihiihtäjien treenialueen lisäksi vapaalaskualueen.

#freestyle

Leville jättipitkä parkki – South Park tarjoaa kilometrin laskulinjan

Levillä on kesän aikana valmisteltu uuden ja entistä suuremman parkin avaamista. South Park -nimeä kantavassa rinteessä on lukuisia suorituspaikkoja, tehokas valaistus ja oma lumetus. Pituutta laskulle tulee lähes kilometri.

#iloirtirinteestä

Talvi alkaa 10.10.2016

Enää ei tarvitse arvuutella milloin pakkaset saapuvat tai ensilumi leijailee rinteisiin. Kauden 2016–17 on tarkoitus alkaa lokakuun 10. päivä kello 10.00. Näin ainakin Rukalla.

#iloirtirinteestä

Ukkohalla uusii lastenmaan, juhlavuodelle luvassa tuolihissi

Lastenmaan uusiminen on vasta alkua, sillä Ukkohalla-Paljakka suunnittelee seuraavan askeleen ottamista. Alueelle on julkistettu viidentoista miljoonan euron kasvu- ja investointisuunnitelma.

#freestyle

Mielakan talvi 2016–17 tarjoaa entistä isompaa ilmaa

Vaikka Kouvolassa Mielakan rinteillä on vielä alamäkipyöräilysesonki täysin päällä, niin keskuksessa valmistaudutaan kiivaasti talveen. Moni pieni uudistus voi jäädä vähälle huomiolle, kun laskijoiden kiinnostuksen herättää entistä parempi parkki.