Ilo irti rinteestä

#iloirtirinteestä
Levi Black -rinteessä on jättimäinen lumikasa odottamassa maailmancup-kauden 2017–18 pujottelun aloitusviikonloppua.

Levillä on lumet valmiina marraskuun maailmancupiin

Levillä odotellaan hyvillä mielin marraskuuta ja maailmancup-kauden 2017–18 käynnistävää pujottelun kilpailua. Kisarinteen lumet on jo varastoitu jättimäiseen kasaan ja suojattu kesäkuukausien auringolta ja vesisateilta.

#iloirtirinteestä
Aurinko helli alamäen ystäviä Saariselällä torstaina 8.6.2017.

Tältä näyttää kesähiihto Suomessa

Saariselän kesähiihtotempaus sai suomalaishiihtäjät liikkeelle ja herätti samalla koko kansan huomion. Samaan aikaa kun eteläinen Suomi kärvisteli torstaina 8.6.2017 koleassa vesisateessa nautittiin Saariselällä Suomen suvesta täysillä.

#iloirtirinteestä
Tahkon vauhdikkaaseen kesään mahtuu urheilu- ja festaritapahtumia sekä kulttuuririentoja.

Tahkon kesä on täynnä tapahtumia

Tahko ei hiljene kesälläkään, vaan talvisesongista tuttu vauhdikas meno jatkuu aina pitkälle syksyyn. Tahkon tapahtumakattaus on suorastaan hämmästyttävän runsas, joten moni päätyy Tahkon rinteille useampaankin otteeseen.

#iloirtirinteestä
Vielä hetki sitten Saariselällä nautittiin kevätlaskuista palmujen lomassa. Seuraavaksi on kesähiihdon vuoro.

Nyt se on totta: kesähiihtoa Suomessa!

Suomessa on tunnetusti pitkä laskettelukausi. Hitaasti edistyneen kesän takia tänä vuonna kausi on aivan poikkeuksellisen pitkä, kun Saariselkä tarjoaa mahdollisuuden aloittaa kesäloma lasketellen!

#iloirtirinteestä
Rukalla juostiin Nuts Karhunkierros toukokuussa. Kuva on vuoden takaa, toukokuussa 2017 oli paikoitellen varsin talvinen reitti. Kuva: Aapo Laiho/Nuts.fi

Polkujuoksu on parasta rinteessä

Kesän polkujuoksukisoista moni järjestetään hiihtokeskusten maisemissa. Rinteet tarjoavat ylöspäin kavuttaessa mukavan lisähaasteen, ja alaspäin on vauhdikasta rullata juostenkin. 

#iloirtirinteestä
Maastopyöräily on oiva kesälaji laskettelijalle. Mielakan bikepark saa kesällä 2017 uusia reittejä. Kuva: Tomi Saksa Photography

Tämän takia pyöräily sopii laskettelijan kesälajiksi

Monessa hiihtokeskuksessa hissit pyörivät ympäri vuoden. Kesäkuukausina alamäkeen viiletetään suksien tai laudan sijaan polkupyörällä. Alamäki- ja enduro-pyöräily onkin monen laskettelijan suosima kesälaji.

#iloirtirinteestä
Laajiksen seikkailupuistossa on yhtensä yli kaksi kilometriä kiivettävää. Reittejä kulkee tolpissa ja puissa — kannattaakin kokeilla erilaisten reittien fiilikset.

Seikkailupuisto käynnistää Laajiksen kesän

Samaan aikaan kun innokkaimmat laskijat vielä pitävät kauden viimeisiä reilisessareitaan, käy Laajiksen rinteiden alaosassa kuhina. Neljä vuotta sitten avatun seikkailupuiston kesäkausi on lähtenyt vilkkaasti käyntiin.

#iloirtirinteestä
Kausi 2016–17 alkoi 10. lokakuuta Rukalla. Joulukuussa Rukan maisema oli jo hurmaavan talvinen.

Talvi 2016–17 oli hiihtokeskuksissa ennätyspitkä

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) mukaan päättyneellä kaudella hiihtokeskuksissa oli kasvua sekä myynnissä kuin hissinousujen määrissä. Alan kokonaisvaikutus matkailulle Suomessa on merkittävä.

#iloirtirinteestä
Pyhä on vuoden hiihtokeskus 2017.

Vuoden hiihtokeskus 2017 on valittu

Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu palkittiin 27.4.2017 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Levillä.

#iloirtirinteestä
Rukan Wappulounas on lumilautailijoiden kauden päätösbileet. Aurinkoa, parkissa erikoisobstaakeleita ja terassibileet. Meno jatkuu myöhälle aamuyöhön. Kuva: Iisakki Kennilä, laskija: Elias Hämäläinen

Vappu on laskettelijoiden juhla

Kaudesta 2016–17 on tulossa jättipitkä. Jo lokakuussa alkanut laskettelukausi huipentuu vapun rinneriehoihin. Lunta hiihtokeskuksissa on vielä runsaasti ja viikonlopuksi on ennustettu hienoja hiihtokelejä. Luvassa onkin vauhdikkaiden laskujen lisäksi hauskoja vapputapahtumia ja runsaasti iloista mieltä.

#iloirtirinteestä
Kevät on monen mielestä hiihtäjän parasta aikaa. Kuvassa nautitaan keväthangista Pyhällä 9.4.2017.

Pääsiäinen on laskettelun huippuaikaa

Yli puolet suomalaisista hiihtokeskuksista on auki vielä ainakin pääsiäisen yli. Laskemaan pääsee koko maassa etelän Sappeelta Lapin hiihtokeskuksiin. Kevään supersesonki kruunaa keskusten kauden ja on myös laskettelijoiden mielestä paras hetki suunnata rinteeseen.

#iloirtirinteestä
Keväällä hiihtopäivälle kertyy pituutta. Kuvassa maaliskuinen ilta-aurinko valaisee Swinghillin alastulot.

Kevät lähestyy, talvi löytyy hiihtokeskuksista

Kevätpäiväntasaus tietää auringon lämpöä ja piteneviä päiviä. Suomalaisissa hiihtokeskuksissa vietetään kuitenkin edelleen talvea. Keväiset rinteet ja lähestyvä pääsiäinen houkuttelevat laskijoita nauttimaan loppukauden laskuista.