Swinghill 13.9.2020
Keskuksia avoinna 23

Elokuu 2018 – jäsenkirje

Puheenjohtajan terveiset

Ennätyksellisen lämmin kesä alkaa olla takana päin, vaikka ainakin eteläisessä ja itäisessä Suomessa näyttää lämpöä yhä riittävän. Toivottavasti viime talvena säilötyt lumikasat ovat kaikilla pitäneet hyvin pintansa paahtavan helteen alla.

Täällä napapiirin yläpuolella on kuitenkin koettu jo ensimmäiset yöpakkasetkin, joten hiljalleen ilmat viilenevät ja talvea kohti mennään.

Nyt on aika päivittää kalentereita syksyn koulutuksiin ja tapaamisiin. Hissivastaavakoulutuksien ja alueparlamenttien lisäksi syksyn ohjelmassa on tuttuun tapaan yhdistyksen syyskokous 1.11.2018 Helsingin Messukeskuksessa.

Viimeistään siellä nähdään!

Tuomo

Alueparlamentit syksyllä 2018

Syksyn alueparlamenteissa on taas tarjolla napakka tietoisku toimialan ajankohtaisista asioista ja SHKY:n suunnitelmista tulevalle kaudelle. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Etelä-Suomi: 2.10.2018, Vihti
Pohjois-Suomi: 8.10.2018, Ruka
Pohjanmaa: 9.10.2018, Parra
Keski-Suomi: 10.10.2018, Himos

Kaikki tilaisuudet alkavat kello 12.00. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Hissivastaavien koulutus 17.-19.9.2018 Rukalla

Tänä syksynä on poikkeuksellisen laaja koulutustarjonta, sillä hissivastaavakurssi järjestetään kaikkiin pätevyysluokkiin (P1, P2 ja P3). Koulutuksen aikataulu:

17.9. Laahaushissien hissivastaavakurssi + tutkinto. Pätevyysluokka P1.
18.9. Kiinteiden tuoli/korihissien hissivastaavakurssi + tutkinto. Pätevyysluokka P2.
19.9. Irrotettavien tuoli/korihissien hissivastaavakurssi + tutkinto.Pätevyysluokka P3.

19.9. 5-vuotisuusinta laahaushissien P1, kiinteiden tuolihissien P2 tai irrottavien tuoli- ja korihissien P3 vastaavan hoitajan tutkinto.

Koulutuksen hinta (sisältää koulutuksen ja materiaalit) on SHKY:n jäsenkeskuksille 480 e (+alv) ja ei-jäsenille 750 e (+alv) + majoitus 120 e/yö. Majoitus sisältää aamiaisen, lounaan ja päivälliset kurssin aikana.

Köysiratalaitteiston vastaavan hoitajan tutkinto ja sertifioinnin hinta on 465 e (+alv). Kaikkien sertifiointien hakupaperit tulee toimittaa Kiwa Inspectalle sähköisesti ennen kurssia. Hakulomakkeen ja lisätietoja löytyy Kiwa Inspectan sivuilta. Täytetty lomake tulee lähettää ennen kurssia osoitteeseen Sami-Jussi.Airiola@inspecta.com.

Ilmottaudu Hissivastaava koulutukseen tämän linkin kautta, viimeistään 3.9.2018.

Tarjolla työsuhdeoppia hiihtokeskusten esimiehille

MaRa järjestää hiihtokeskusten rinneyhtiöiden esimiehille ja yrittäjille koultuksen tarpeellisista työsuhdeasioista 11.10.2018.

Kurssipäivän aikana perehdytään tarpeellisiin työsopimuksen tekemiseen, muuttamiseen ja päättämiseen liittyviin seikkoihin. Työaikaan, työvuorojen suunnitteluun sekä vuosilomiin ja poissaoloihin liittyviä määräyksiä käsitellään pääpiirteittäin.

Kurssin tavoitteena on, että päivän päätyttyä osallistujat tuntevat keskeiset hiihtokeskusalan työsuhteisiin liittyvät työnantajaa velvoittavat säännökset ja pystyvät ratkaisemaan käytännön esimiestyössä ilmeneviä ongelmatilanteita.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset MaRan sivuilta.

Lumilautailun Liikkuva koulu -hankkeeseen haetaan nyt kumppaneita

Lumilautaliitto aloittaa Kids on Board -hankkeen tulevana talvena. Kids on Board vierailee noin sadassa alakoulussa ympäri Suomea. Kids on Board -konsepti on turvallinen ja hauska tapa tutustua lumilautailuun koulun sisätiloissa. Hankkeen tavoitteena on tuoda lapset lumilautailun pariin, tarjota mahdollisuus innostua talviliikunnasta sekä ohjata lapsia paikalliseen hiihtokeskukseen ja lumilautaopetukseen.

Lumilautaliitto hakee nyt hankkeeseen kumppaneiksi hiihtokeskuksia ja hiihtokouluja, jotka haluavat tarjota toimintaan osallistuneille lapsille lumilautailun ryhmäopetusta ja ohjattua toimintaa, jotta elinikäinen rinneharrastus voi alkaa.

Lisätietoja antaa Tiina Lindström: puh. 0440 988 008, sähköposti tiina.lindstrom@fsa.fi

Tee heti: osoiterekisterin päivitys

Päivitämme SHKY:n osoiteekisterin ja samalla putsaamme siitä kaikki vanhat osoitteet. Kaikkien jäsenyritysten ja -yhdistysten tulee siis päivittää kaikki yhteystiedot oheisesten linkkien kautta viimeistään 30.9.2018. Lokakuun jäsenkirje postitetaan vain uudelle osoitteistolle.

Hiihtokeskukset, päivittäkää yhteystietonne tämän linkin kautta.

Hiihtokoulut, päivittäkää yhteystietonne tämän linkin kautta.

Yhteistyöjäsenet, päivittäkää yhteystietonne tämän linkin kautta.

SHKY:n toimisto

Toimisto on auki arkisin klo 9‐15. Tavoitat meidät joko puhelimitse tai sähköpostitse:

Virpi Mikkola, puh. 040 940 1800, virpi.mikkola@ski.fi
Harri Lindfors, puh. 050 540 9000, harri.lindfors@ski.fi

Toimiston käyntiosoite on Kutomotie 16, 00380 Helsinki.