Bike Park avoinna

Kalpalinna

Kalpalinnantie, 14200 Turenki Näytä kartalla
Kalpalinna Bike Park on Suomen vanhin alamäkipyöräilykeskus, joka aloitti toimintansa jo 2000-luvun alussa, kun laji alkoi kehittyä. Suomen kovimmat DH-tyypit ovat olleet kehittämässä paikkaa itselleen kohta kaksi vuosikymmentä, joten haasteet eivät tästä parkista lopu: kovimmille löytyy mustat klassikkoreitit Calmageddon ja Calmayhem, joihin kannattaa kovankin lähettäjän tutustua kunnioituksella.
Tänään Bike Parkistamme löytyy reittejä kaiken tasoisille kuskeille: Tarjoamme ohjausta ja helppoja reittejä aloittelijoille sekä vauhdikkaita reittejä kokeneille enduro- ja alamäkipyöräilijöille. Bike Parkissamme sinua palvellaan ja opastetaan myös hisseillä.
Omat varusteet eivät ole meillä pakollisia, meiltä voit vuokrata sekä suojat että pyörän. Vuokraamomme pyörävalikoima koostuu Saracen, Whyte, Specialized ja Commencal pyöristä, joista löytyy kaikenkokoisille ja -tasoisille, tarjolla sekä DH että Enduropyöriä.
Palveluvalikoimasta löytyvät: vuokraamo, kahvila, caravan-alue, sauna sekä pyörän pesupiste. Huomioithan, että pyöriä ja vuokravarusteita on rajallinen määrä per koko, ja sitovat varaukset on siksi aina hyvä tehdä ajoissa puhelimitse: 050 322 6122 tai sähköpostitse: info@kalpalinna.fi
Tarjolla on myös räätälöityjä aktiviteettipaketteja ryhmille sekä monipuolista ja ohjattua maasto- ja hissipyöräilyä eri taitotasoille. Lue lisää: yksilö- ja ryhmävalmennuksistamme.

ride . ski . drive .
www.kalpalinna.fi
fmbia-logo shky-logo

Bike Park -kartta

Rinneinfo

hisseja-avoinna

Hissejä avoinna

2/10
bike-parkeja

Bike Park -reittejä

16/29
mtb-reitteja

MTB-reittejä

16 km
hissilippujarjestelma

Hissilippujärjestelmä

Custom
Kalpalinnassa on tällä hetkellä 29 reittiä (DH, Enduro, E-MTB, FAT jne.) ja kaudelle 2023 Bike Parkkia on rakennettu ja uudistettu jälleen. Reittimme ovat merkittyjä vaikeusasteesta alkaen sinisestä ja päättyen mustaan. Mustista reiteistämme löytyy taatusti ’ilmaa alle’ kovimmillekin lähettäjille. Päivitämme piakkoin reittikarttamme uusienkin reittien osalta.
Alueella on oma verkosta ostettava qr-koodillinen korttijärjestelmä, joka muodostuu Zone ja Lift osasta: Zone- aluekortilla voi ajaa ilman hissejä alueen reittejä (esim. e-bike MTB ja uciXCC Cross Country) muinakin aikoina, Lift- hissikortilla taasen pääsee hisseillä erityisesti DH- ja DH Enduroreittien pariin.
Bike Parkissamme POMA -hissit. Hisseillämme on aina työntekijät auttamassa. Katso facebookistamme video poma-hissin helppoudesta.
Kalpalinnan mäkiseltä alueelta löytyy Bike parkin lisäksi myös merkityt e-bike DH MTB, uciDHI Downhill MTB, uciXCC Cross country short track MTB sekä uciEDR Enduro MTB radat, joita voi ajaa ja harjoitella mös ilman hissiä.
Tiedot päivitetty: 16.5.2023
 • Yhteystiedot

  HIIHTO- JA PYÖRÄILYKESKUS
  Infopuhelin: +358 50 322 6122
  E-mail: info@kalpalinna.fi
  Kalpalinnantie, 14200 Turenki
  www.kalpalinna.fi

  Seuraa somessa:
  Facebook: kalpalinna.fi
  Instagram: kalpalinna

  Katso aukioloajat
 • Rinteet

  Suurin korkeusero

  102 m

  Pisin rinne

  880 m

  Valaistuja rinteitä

  7

  Lumetettuja rinteitä

  7

  Mustia rinteitä

  4

  Punaisia rinteitä

  4

  Sinisiä rinteitä

  5

  Vihreitä rinteitä

  1

  Snow Parkeja

  1

  Lastenrinteitä

  1

  Pulkkamäki

  Kyllä
 • Hissit

  Sompahissejä

  6

  Naruhissejä

  3

  Hissikapasiteetti

  8160 hlö/h
 • Hiihtokoulu

  Kalpalinnassa saat yksilö- ja ryhmäohjausta alamäkiajossa eli hissipyöräilyssä, laskettelussa, lumilautailussa, telemarkissa, ratalaskussa ja erikoisemmissakin rinnelajeissa. Kaikilla hiihdonopettajillamme on joko Ruka tai SHORY tai ISIA hiihdonopettajan pätevyys. Sovi yksilöohjauksesta tai kysy tarjous ryhmätunneista: info@kalpalinna.fi puh. 050 322 6122. Tunteja järjestämme vain ennalta sovitusti. TYHY -ryhmille ohjaus- sekä valmennustunnit räätälöidään erikseen.

 • Vuokraamo

  Kalpalinna SkiShop / Bike Park BikeShop- ja vuokraamo huoltaa, vuokraa sekä myy välineitä. Uusimme jatkuvasti vuokravälineitä, ja käytettyjä myymme edullisesti. Vuokraamo on avoinna aina kun keskus on auki.

  Vuokraa välineet
 • Ladut

  Latukilometrit

  30 km
 • Bike Park

  Mustia alamäki- tai enduroreittejä

  9

  Punaisia alamäki- tai enduroreittejä

  14

  Sinisiä alamäki- tai enduroreittejä

  5

  Vihreitä alamäki- tai enduroreittejä

  1

  MTB-reittejä

  16 km

  Pyöränpesupaikka

  Kyllä

  Pyörävuokraamo

  Kyllä

  Bike Park -ohjausta

  Kyllä
  fmbia-ohjaajia FMBIA-ohjaajia
 • Kesäaktiviteetit
 • Keskuksen palvelut