Talma 2.2.2023

FIS World Snow Day tuo vauhtia rinteisiin

Laskettelu ja lautailu ovat tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaislasten suosikkilajeja. Kansainvälinen lumipäivä, FIS World Snow Day, innostaa lapsia ja nuoria lumella liikkumiseen. Myös moni suomalaiskeskus, kuten kuvan Himos, on mukana teemapäivässä. Laskettelu ja lautailu ovat tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaislasten suosikkilajeja. Kansainvälinen lumipäivä, FIS World Snow Day, innostaa lapsia ja nuoria lumella liikkumiseen. Myös moni suomalaiskeskus, kuten kuvan Himos, on mukana teemapäivässä.
Hiihtokeskuksissa otetaan nyt kaikki ilo irti talvesta. Lisää säpinää rinteisiin tuo kansainvälinen talvitapahutuma FIS World Snow Day.

Kansainvälinen lumipäivä, FIS World Snow Day, on kansainvälisen hiihtoliiton järjestämä päivä, jonka tarkoituksena on edistää erityisesti lasten ja nuorten talviurheilulajien harrastamista.

Laskettelu ja lumilautailu ovat myös tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti yläkouluikäisten suosikkilajeja. Päivän teeman mukaisesti myös suomalaiset hiihtokeskukset haluavat tutustuttaa lapsia ja nuoria lumella liikkumisen kiehtovaan maailmaan.

Saariselkä Sport & Ski Resort on todennäköisesti maailman pohjoisin kansainväliseen lumipäivätapahtumaan osallistuva hiihtokeskus.

”FIS World Snow Day innostaa kokeilemaan alamäkilajeja sekä nauttimaan talvesta perheen ja ystävien kanssa. Teemapäivä onkin hyvä hetki kokeilla laskettelua ja lumilautailua”, kannustaa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Teemapäivien kunniaksi useat hiihtokeskukset Pohjois-, Keski- ja Etelä-Suomessa järjestävät tapahtumia ja tarjouksia koko perheelle.

FIS World Snow Day tuo tapahtumia keskuksiin

Tulevana viikonloppuna hiihtokeskuksissa on runsaasti ohjelmaa koko perheelle ja tarjouksia hissilipuista, välinevuokrista ja hiihtokoulusta. Hiihdonopettajan opastusta saa niin lasketteluun ja lautailuun kuin freestyleen ja parkkilaskemiseen.

Tässä esimerkkinä muutamia hiihtokeskusten tapahtumapäivän tarjouksia sunnuntaina 15.1.2023 (katso tarkemmat tiedot ja mahdolliset rajaukset keskusten sivuilta):

Himos tarjoaa teempäivänä 15.1.2023 alle 12-vuotiaille kolmen tunnin liput ja välineet puoleen hintaan. Hiihtokoulussa on ilmaista alkeisopetusta suksilla ja lumilaudalla. Lisäksi on mahdollisuus tutustua opastetusti parkkilaskemiseen Murrin Streetiksellä. Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminet (lauantaihin 14.1. klo 16 mennessä) Himoksen sivuilta.

Laajiksella Jyväskylässä on teemapäivän kunniaksi ohjelmassa esimerkiksi hiihtokoulun sessarit. Hiihtokoulu järjestää myös kokeilukertoja aikuisille ja lapsille. Laajiksen ohjelmaan voit tutustua osoitteessa www.laajis.fi/world-snow-day-15-1/.

Levillä teempäivän ohjelma keskittyy etelärinteille.

Levillä World Snow Dayta vietetään etuajassa jo lauantaina 14.1.2023. Tapahtumapäivänä Levin etelärinteillä alle 12-vuotiaat saavat hissilipun päiväksi 10 eurolla. Välineet lasketteluun, lumilautailuun tai maastohiihtoon voi vuokrata päiväksi 10 eurolla. Hiihtokoulussa on lauantaina tarjolla myös ilmaisia kokeilutunteja sekä laskettelusta että lumilautailusta (ilmoittaudu tunneille etukäteen!). Lisäksi päivän aikana on luvassa leikkimielinen tarkkuuslaskukisa rinteillä sekä leikkimielinen hiihtokilpailu. Perheen pienimmille on lisäksi luvassa Leevi-ahman lumiseikkailua sekä lumenveistoa. Samana viikonloppuna Levillä järjestetään QKLS Tourin ensimmäinen osakilpailu.

Saariselkä Sport & Ski Resort on tänäkin vuonna todennäköisesti maailman pohjoisin FIS World Snow Day -tapahtumaan osallistuva hiihtokeskus. Saariselkä tarjoaa talvipäivän kunniaksi ilmaisia kokeilutunteja (sisältää välineet ja hissiliput tunnin ajaksi) lumilautaudalla ja laskettelusuksilla. Ilmoittautumisohjeet löydät Saariselän verkosivuilta.

Tahkolla on sunnuntaina 15.1.2023 päiväkohtaiset rinneliput kaikille -50 %. Lisäksi Skimac Tirol vuokraa välineet puoleen hintaan. Lisätiedot löydät Tahkon sivuilta.

Talman hiihtokoulu tarjoaa sunnuntaina 15.1.2023 kokeilutunteja lapsille viidellä eurolla kello 10–14 sekä suksilla että lumilaudalla. Taitotasona alkeet. Opetuksen ajaksi ei tarvitse erikseen hankkia hissilippua. Varaukset Talman sivuilta.

Tarkemmat ohjelmat ja tarjoukset löytyy keskusten sivuilta. Kaikkien hiihtokeskusten lumitilanteen ja aukioloajat voi tarkistaa Ski.fi:n rinnetiedoista.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.
Viihtyisä maisemakonttori, oppimisen ilo ja hauskat työkaverit. Hiihdonopettajalla on monta syytä hymyyn.
Lapsi laskee suoraan alas rinnettä, eikä kääntyminen kiinnosta? Näillä hiihdonopettajan vinkeillä houkuttelet lapsen mutkittelemaan laskettelurinteessä.
Suksen pituuden valintaan vaikuttaa käyttötarkoituksen sekä laskijan mittojen lisäksi mieltymykset ja taitotaso.
Ylitarkastaja Aleksi Latvala viihtyy mäessä työssä ja vapaa-ajalla.
Hyvä lumilautakenkä antaa mainion tuntuman lautaan ja mahdollistaa miellyttävät sekä hauskat laskupäivät.
Näyttää helpolta, mutta etenkin alku voi olla hankala. Jutun vinkkien lisäksi kannattaa hakea oppia hiihtokoulusta. Pätevä lautaopettaja on oikotie onneen.
”Taidot kehittyvät harjoittelemalla ja kehittymistä voi nopeuttaa pyytämällä opetusta”, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki rohkaisee. Kun taitoa on tarpeeksi, voi rinteitä kiitää alas, kuten Teijan opettajakollega kuvassa.
Päivä rinteessä tekee hyvää mielelle ja keholle (vaikka äärimmäisyyksiin ei menisikään).
Vääränlaiset välineet vievät ilon laskettelusta. Hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kertoo, miksi serkun kaiman vanhoilla pujotteluvälineillä ei välttämättä kannata aloittaa hienoa harrastusta.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Elian Lehto on näyttänyt kaudella 2022–2023 jotain, mitä on kauan odotettu: suomalaismenestystä vauhtilajeissa.

Lue lisää

”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.

Kommentti: Mieti, mitä vaadit lapselta rinteessä – älä anna kunnianhimon sokaista

Laskettelu
Kirjoittaja lastensa kanssa mäessä.

Kommentti: tämän takia laitoin lapseni hiihtokouluun

Hiihtokoulu
Werneri on ehkäpä maailman hauskin hiihdonopettaja. Werneri-hiihtokoulut ovat konseptiltaan yhtenäisiä ympäri Suomea.

Werneri – maailman hauskin hiihtokoulu lapsille

Hiihtokoulu

Kommentti: minä opettaisin kyllä itse, mutta…

Hiihtokoulu