Pyhä 18.2.2024

FIS World Snow Day tuo vauhtia rinteisiin

Laskettelu ja lautailu ovat tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaislasten suosikkilajeja. Kansainvälinen lumipäivä, FIS World Snow Day, innostaa lapsia ja nuoria lumella liikkumiseen. Myös moni suomalaiskeskus, kuten kuvan Himos, on mukana teemapäivässä. Laskettelu ja lautailu ovat tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaislasten suosikkilajeja. Kansainvälinen lumipäivä, FIS World Snow Day, innostaa lapsia ja nuoria lumella liikkumiseen. Myös moni suomalaiskeskus, kuten kuvan Himos, on mukana teemapäivässä.
Hiihtokeskuksissa otetaan nyt kaikki ilo irti talvesta. Lisää säpinää rinteisiin tuo kansainvälinen talvitapahutuma FIS World Snow Day.

Kansainvälinen lumipäivä, FIS World Snow Day, on kansainvälisen hiihtoliiton järjestämä päivä, jonka tarkoituksena on edistää erityisesti lasten ja nuorten talviurheilulajien harrastamista.

Laskettelu ja lumilautailu ovat myös tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti yläkouluikäisten suosikkilajeja. Päivän teeman mukaisesti myös suomalaiset hiihtokeskukset haluavat tutustuttaa lapsia ja nuoria lumella liikkumisen kiehtovaan maailmaan.

Saariselkä Sport & Ski Resort on todennäköisesti maailman pohjoisin kansainväliseen lumipäivätapahtumaan osallistuva hiihtokeskus.

”FIS World Snow Day innostaa kokeilemaan alamäkilajeja sekä nauttimaan talvesta perheen ja ystävien kanssa. Teemapäivä onkin hyvä hetki kokeilla laskettelua ja lumilautailua”, kannustaa Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Teemapäivien kunniaksi useat hiihtokeskukset Pohjois-, Keski- ja Etelä-Suomessa järjestävät tapahtumia ja tarjouksia koko perheelle.

FIS World Snow Day tuo tapahtumia keskuksiin

Tulevana viikonloppuna hiihtokeskuksissa on runsaasti ohjelmaa koko perheelle ja tarjouksia hissilipuista, välinevuokrista ja hiihtokoulusta. Hiihdonopettajan opastusta saa niin lasketteluun ja lautailuun kuin freestyleen ja parkkilaskemiseen.

Tässä esimerkkinä muutamia hiihtokeskusten tapahtumapäivän tarjouksia sunnuntaina 15.1.2023 (katso tarkemmat tiedot ja mahdolliset rajaukset keskusten sivuilta):

Himos tarjoaa teempäivänä 15.1.2023 alle 12-vuotiaille kolmen tunnin liput ja välineet puoleen hintaan. Hiihtokoulussa on ilmaista alkeisopetusta suksilla ja lumilaudalla. Lisäksi on mahdollisuus tutustua opastetusti parkkilaskemiseen Murrin Streetiksellä. Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminet (lauantaihin 14.1. klo 16 mennessä) Himoksen sivuilta.

Laajiksella Jyväskylässä on teemapäivän kunniaksi ohjelmassa esimerkiksi hiihtokoulun sessarit. Hiihtokoulu järjestää myös kokeilukertoja aikuisille ja lapsille. Laajiksen ohjelmaan voit tutustua osoitteessa www.laajis.fi/world-snow-day-15-1/.

Levillä teempäivän ohjelma keskittyy etelärinteille.

Levillä World Snow Dayta vietetään etuajassa jo lauantaina 14.1.2023. Tapahtumapäivänä Levin etelärinteillä alle 12-vuotiaat saavat hissilipun päiväksi 10 eurolla. Välineet lasketteluun, lumilautailuun tai maastohiihtoon voi vuokrata päiväksi 10 eurolla. Hiihtokoulussa on lauantaina tarjolla myös ilmaisia kokeilutunteja sekä laskettelusta että lumilautailusta (ilmoittaudu tunneille etukäteen!). Lisäksi päivän aikana on luvassa leikkimielinen tarkkuuslaskukisa rinteillä sekä leikkimielinen hiihtokilpailu. Perheen pienimmille on lisäksi luvassa Leevi-ahman lumiseikkailua sekä lumenveistoa. Samana viikonloppuna Levillä järjestetään QKLS Tourin ensimmäinen osakilpailu.

Saariselkä Sport & Ski Resort on tänäkin vuonna todennäköisesti maailman pohjoisin FIS World Snow Day -tapahtumaan osallistuva hiihtokeskus. Saariselkä tarjoaa talvipäivän kunniaksi ilmaisia kokeilutunteja (sisältää välineet ja hissiliput tunnin ajaksi) lumilautaudalla ja laskettelusuksilla. Ilmoittautumisohjeet löydät Saariselän verkosivuilta.

Tahkolla on sunnuntaina 15.1.2023 päiväkohtaiset rinneliput kaikille -50 %. Lisäksi Skimac Tirol vuokraa välineet puoleen hintaan. Lisätiedot löydät Tahkon sivuilta.

Talman hiihtokoulu tarjoaa sunnuntaina 15.1.2023 kokeilutunteja lapsille viidellä eurolla kello 10–14 sekä suksilla että lumilaudalla. Taitotasona alkeet. Opetuksen ajaksi ei tarvitse erikseen hankkia hissilippua. Varaukset Talman sivuilta.

Tarkemmat ohjelmat ja tarjoukset löytyy keskusten sivuilta. Kaikkien hiihtokeskusten lumitilanteen ja aukioloajat voi tarkistaa Ski.fi:n rinnetiedoista.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.
Alppilegenda Kalevi ”Häkä” Häkkinen laski talvella 1967 Hirvensalossa kilpaa rallikuski Rauno Aaltosen Mini Cooperia vastaan. Legendan mukaan Aaltosen Mini voitti hiuksenhienosti. Kuva: Museovirasto
Temppuilu, pelleily tai kikkailu ei kuulu hiihtohissiin, eikä hissikapulaa tule vedättää hissilinjalta sivuun. Hiihtokeskusten ski patrolit valvovat tehostetusti hissikäyttäytymistä 5.–11.2.2024 sekä 28.3.–1.4.2024.
Hyvä suksi tai lauta on helppo ostaa, mutta itselleen mieleisin löytyy vain kokeilemalla. Ski.fi Testikeskus tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden!
”Kaikkien kanssa ei voi olla kaveri, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen. Eriävät näkemykset selviävät puhumalla”, Riihivuoren ski patrol Kaisa Miettunen muistuttaa. Kuva: Kalle Jokinen
Ei näin! Juomatölkin maatumisaika on 80–200 vuotta. Rinteeseen heitetty juomatölkki leikkaantuu teräviksi lastuiksi tampparin jyrsimen alla.
”Kun tuntuu siltä, että pärjää oikeastaan aika hyvin, yli omien odotusten, niin silloin tapahtuu taikoja”, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kannustaa.
Talmassa ymmärrettiin varhain lumilautailun merkitys ja se näkyi jo 1990-luvulla keskuksen mainonnassa. Wille Yli-Luoma ja Teppo Högman Talman esitteen kansikuvapoikina kaudella 1997–1998. Kuva: Mikko Suni

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Kirjoittaja lastensa kanssa mäessä.

Kommentti: tämän takia laitoin lapseni hiihtokouluun

Hiihtokoulu
Werneri on ehkäpä maailman hauskin hiihdonopettaja. Werneri-hiihtokoulut ovat konseptiltaan yhtenäisiä ympäri Suomea.

Werneri – maailman hauskin hiihtokoulu lapsille

Hiihtokoulu

Kommentti: minä opettaisin kyllä itse, mutta…

Hiihtokoulu