Keskusuutiset 0
Sappee 21.9.2021

Kaikkien aikojen Vappu – katso tunnelmat vuosien varrelta

Hiihtokeskuksissa vappu on koko perheen iloinen rinnekarnevaali. Kuva Himoksen vappujuhlasta keväältä 2016. Hiihtokeskuksissa vappu on koko perheen iloinen rinnekarnevaali. Kuva Himoksen vappujuhlasta keväältä 2016.
Vappu on opiskelijoiden, työväen ja etenkin alamäkikansan juhla. Keväistä rinnekarnevaalia ei vappuna 2021 tavoitella, mutta iloista tunnelmaa ja hienoja laskuja on taatusti tarjolla!

Vapusta on viime vuosina muodostunut monen laskettelijan ja lumilautailijan kauden kruunu. Vuosi vuodelta entistä useampi ymmärtää, että työväen juhlaa on hauskempi viettää rinteessä kuin marssien.

Vappu 2021 vietetään koronan – ja vähän myös kalenterinkin – vuoksi normaalista poikkeavissa olosuhteissa. Mutta aihetta juhlaan on jälleen. Upea laskettelukausi 2020–2021 huipentuu vappuun. Ilahduttavan moni keskus on yhä auki ja vappua pääsee viettämään lumisissa maisemissa.

Eteläisin rinnevappu vietetään jälleen Himoksella. Perinteisesti alamäkikansa on vappua juhlinut laskien esimerkiksi Levillä, Pallaksella, Pyhällä, Rukalla, Saariselällä ja Ylläksellä. Viime vuosina vapputarjonta on laajentunut, ja myös ainakin Iso-Syötteellä, Luostolla ja Sallassa iloista juhlaa vietetään rinteessä.

Virittäydy vapputunnelmaan

Sen verran hauska juhla vappu hiihtokeskuksessa on, että keräsimme muutaman kuvan keskuksista vuosien varrelta. Jos et tänä vappuna mäkeen pääse, niin näiden kuvien myötä pääset ainakin aitoon vapputunnelmaan!

Vappua, ja samalla kauden päätöstä, on juhlittu Iso-Syöteellä viime vuosina riemukkaissa tunnelmissa. Ohjelmassa on ollut vaikka kaikenlaisia rinnekisoja rapakon yli laskusta limbokekkereihin. Myös Iso-Syötteen talvikausi 2020–2021 päättyy vappuun. Yleisötapahtumia ei koronarajoitusten takia nyt järjestetä, mutta rinteet ja parkit on viritetty laskijoita varten hienoon kevätkutoon. Aurinkoinen kelikin on tilattu, tosin sen toimituksesta ei ole saatu vielä takuuta…
Levin vappuun kuuluu iloinen karnevaalitunnelma, tänä keväänä tosin tunnelmaa haetaan koronarajoitusten mukaisesti. Ohjelmassa on mm. kuvakisaa ja rinnesuunnistusta, joihin jokainen voi ottaa osaa omassa porukassaan. Luvassa on tietenkin myös huikeita palkintoja! Vapun aikaan Levillä mittelöidään myös Fearless Freeski Tourin finaalit, luonnollisesti ilman yleisöä.
Pyhän Vappu on täynnä ystäviä, aurinkoisia laskupäiviä ja kepeää yhdessäoloa. Hissit pyörivät 2.5.2021 kello 17.00 asti. Kauden viimeisten käännösten fiilistelyyn on tilattu aurinkoa. Luvassa voi olla tuoretta luntakin, kuten kuvan vappuna 2018.
Rukan vapussa nautitaan auringosta ja uudesta Playgroundista erikoissuorituspaikkoineen. Suosittu Wappulounas toteutetaan netissä video- ja valokuvaformaatilla – tehtäviä on yli 100!

Anna Abreu, AC/DC ja mitä näitä onkaan… mikään näistä ei esiinny Sallassa vappuna. Tunturissa keskitytään vappuna 2021 oleelliseen, eli lasketteluun hyvällä vappumielellä.
Ylläksellä on pitkät perinteet vappulaskuista. Keväällä 2019 vappua vietettiin retrotunnelmissa, kuten hiihtokoulun Jere ja Sofia kuvassa näyttävät. Ehkä monoskit ja vanhat opetushousut ovat valttia tänäkin vappuna. Kuva: Tommi Hynynen

Nauti vapusta 2021 vastuullisesti ja muista koronaturvallinen käyttäytyminen. Rinteeseen vain terveenä, pidä turvavälit ja käytä suojamaskia. Hiihtokeskusten koronaohjeet löydät tästä linkistä.

Luitko jo nämä?

Himoksen perustaja Juhani Ojala on kutsuttu Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kunniajäseneksi. Kuva: Päivi Hasala
Sallan omanlainen imago ja tunnelma viehätti valintaraatia Vuoden hiihtokeskus -palkinnon arvoisesti.
Sappee on voittanut Suomen ensimmäisen Vuoden Bike Park -palkinnon. Samassa tilaisuudessa valintaraati huomioi Meri-Teijo Bike Parkin reittisuunnittelun ja -toteutuksen Vuoden teko -palkinnolla.
Levi on jälleen panostanut tulevaan laskukauteen, ja talvelle 2021–2022 on tehty monta laskukansaa kiinnostavaa parannusta. Myös kuvassa oleva joulupukin mökki on remontoitu entistä kiinnostavammaksi.
Ylläksen Gondoli-rinteen lumetukseen ja valaistukseen on tehty mittavat investoinnit laskettelukaudelle 2021–2022.
Mielakka LBP, eli Lasten Bike Park, sopii mainiosti junioreiden lisäksi myös hissipyöräilyn opetteluun. Mattohissin ja helppojen reittien lisäksi alueella voi harjoitella hyppyjä tai vaikka wall ride -ajoa.
Alamäkipyöräily on mainio koko vauhdikkaan perheen yhteinen harrastus.
Syksyllä 2021 valitaan ensimmäistä kertaa Vuoden Bike Park. Kerro ehdotuksesi perusteluineen ja voit voittaa kausikortin valitsemaasi bike parkiini!
”Jokainen voi itse vaikuttaa riskeihin ja niiden toteutumiseen”, muistuttaa bikepark-ohjaajien kouluttaja AP Laiho.
Hollantilainen Rick Koekoek on vaihtanut kilpauran ja eksoottiset kuvauskohteet Rukan maisemiin.

Lue lisää

Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!

Näin nautit keväthangista turvallisesti korona-aikana

Keskusuutiset
Lunta! Aurinkoa! Kavereita! Eväitä! Kevät on kaikkea tätä.

Täydellisen kevätpäivän resepti

Laskettelu
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä 7.5.2021 mennessä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!

Vuoden hiihtokeskus 2021 – osallistu valintaan ja voita kausikortti!

Keskusuutiset