Vihti Ski 1.12.2023

Levi Six – uusi tuolihissi tuo nopeat nousut toiselle puolelle tunturia

Levin rinteelle 6.1 tehtiin vuonna 2021 automaattilumetus ja LED-valaistus. Koillisrinteiden kehitys huipentuu kaudelle 2024–2025 valmistuvaan Levi Six -tuolihissiin. Levin rinteelle 6.1 tehtiin vuonna 2021 automaattilumetus ja LED-valaistus. Koillisrinteiden kehitys huipentuu kaudelle 2024–2025 valmistuvaan Levi Six -tuolihissiin.
Levi Ski Resort on uutisoinut uusimman rakennushankkeen: Koillisrinteille nousee uusi nopea kuuden hengen tuolihissi. Levi Six -nimen saaneen hissin rakennustyöt aloitetaan keväällä 2024 ja se valmistuu kaudelle 2024–2025.

Levi Six laajentaa Levin hiihtokeskuksen nopeiden hissien verkoston tunturin koillispuolelle. Taalon ankkurihissi, tuttavallisemmin ”kuutonen”, korvataan modernilla Doppelmayer D-Line -tuolihissillä.

Uuden hissin rakentaminen aloitetaan toukokuussa 2024 ja se valmistuu seuraavan laskettelukauden kauden alkuun mennessä.

Vauhdilla suosikkirinteiden päälle

Uusi tuolihissi on kruunu jo pari vuotta sitten aloitetulle Kollisrinteiden kehityshankkeelle. Vuonna 2021 rinteelle 6.1 tehtiin automaattilumetus ja LED-valaistus. Samalla rinneprofiilia muutettiin. Hissi- ja rinneinvestoinnin kokonaisarvo on yhteensä yli 13 miljoonaa euroa.

Havainnekuva näyttää uuden hissilinjan: Levi Six tulee nykyisen ankkurihissin paikalle. Matka-aika mukavalla tuolihissillä on alle kolme ja puoli minuuttia.

Uudistetut ”kuutosrinteet” ovat hauskoja laskea, mutta joillekin käyttöä on rajoittanut pitkä ankkurihissimatka. Uuden tuolihissin myötä laskupäivän mukavuus virittyy uudelle tasolle. Hissin vetopituus on hulppeat 1 225 metriä, mutta ajoaika on alle kolme ja puoli minuuttia!

Vanha ankkurihissi on ollut usein tuulinen ja sen takia aluetta on myös toisinaan kartettu. Levi Six -hissin myötä alueen rinteistä tullee entistä useamman laskijan suosikkeja. Leveyttä on riittävästi ja ne viettävät kivasti.

Onkin oletettavaa, että uuden hissin myötä Koillisrinteet purkavat painetta muilta suosikkialueilta. Osa Westillä ja Southilla viihtyvistä laskijoista varmasti suuntaa entistä useammin kuutosrinteille. Myös Rakkavaarassa asuvat joutuvat aamuisin uuden pulman ääreen – aloittaako laskupäivä Eturinteiltä vai Koillisrinteiltä?

Kollisrinteiltä löytyy hauskoja laskuja. Jatkossa myös matka mäen päälle on mukava.

Levi Six on uusinta teknologiaa

Uuden Levi Six -tuolihissi on hiljainen sekä energiatehokas. Melkein samanlainen hissi löytyy jo Levi Westiltä.

Uudella kuuden hengen tuolihissillä on nopeaa ja mukavaa nousta rinteiden päälle, sillä suojakupu suojaa matkustajat viimalta ja sateelta. Tuolihissi ei hätkähdä tuulista keliä, sillä se on varusteltu heilahduksen vaimentimilla.

Hissin istuimien luvataan olevan premium-luokkaa: lämmitetyt ja muotoillut erillisistuimet ovat tavallista leveämpiä. Jalkojen väliin tuleva turvapuomi nostaa erityisesti lapsien hissiturvallisuutta.

Hissin käyttökoneisto on yläasemalla, mikä tekee ala-asemasta lähes äänettömän ja lisäksi parantaa hissin energiatehokkuutta.

Levi Six -hissin vetopituus 1 225 metriä ja korkeusero 293 metriä. Tuoleja hissiin tulee 62 kappaletta ja ajoaika on 3,24 minuuttia. Hissin kapasiteetti on 3 000 henkilöä tunnissa.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Laskettelukausi alkoi tänä vuonna aikaisin. Keskuksissa on hyödynnetty alkutalven hyvät pakkaset ja lunta on tehty vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon. Iso-Syötteellä (kuva) lumisista rinteistä on nautittu marraskuusta lähtien. Tämä kuva on otettu 27.11.2023.
Ski.fi:n joulukalenteri arpoo joka adventti laskettelijoita ja lautailijoita ilahduttavia paketteja.
Valkoinen maa ja lukemattomat sinisen sekä pinkin sävyt tekevät kaamoksesta maagista lasketteluaikaa. Telemark-käännös on ikuistettu vuoden ensimmäisenä päivänä.
Mitä vauhdikkaammin lasket, sitä nopeammin laskettelumono menettää ominaisuutensa. Oikein vanha mono voi yksinkertaisesti hajota alta.
Levillä ja Rukalla avattiin laskukausi 6.10.2023. Syyslomalaiset pääsivät nauttimaan lumisalteista ja nyt pohjoisessa on jo mukavan talviset olosuhteet.
Äänemäki on kaupungin vilkkain nuorisopaikka perjantai-iltaisin. Talvella 2023–2024 tekemistä on entistä enemmän, kun keskus avaa uuden hissin ja rinteen.
Vaikka Ounasvaara on etenkin rovaniemeläisten lähikeskus, tarjoaa se myös monelle ulkomaalaiselle turistille Lapin eksotiikkaa.
Levin kausi starttasi aurinkoisena viikonloppuna 6.–7. lokakuuta 2023.
Sallassa on talvelle 2023–2024 kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa tehty lasketteijoille jälleen uudistuksia ja perusparannuksia.
Maston alueen uusi kahdeksan hengen tuolihissi nostaa laskijat mäen päälle alle kahdessa minuuttissa.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat