Sappee 16.9.2023

Pääsiäisenä on huippukelit! Katso kuvat ja lue tapahtumavinkit keskuksista

Menneellä viikolla Levillä lähes 1 400 hiihdonopettajaa ympäri maailmaa kokoontui Interski 2023 -kongressiin jakamaan tietoa toisilleen sekä tekivät erilaisia muodostelalaskemisen näytöksiä. Kevään aurinkoisista päivistä saadaan Levillä nauttia vielä yli kuukausi, sillä rinteet ovat avoinna aina 7.5.2023 saakka. Menneellä viikolla Levillä lähes 1 400 hiihdonopettajaa ympäri maailmaa kokoontui Interski 2023 -kongressiin jakamaan tietoa toisilleen sekä tekivät erilaisia muodostelalaskemisen näytöksiä. Kevään aurinkoisista päivistä saadaan Levillä nauttia vielä yli kuukausi, sillä rinteet ovat avoinna aina 7.5.2023 saakka.
Pääsiäinen vuosimallia 2023 tarjoilee laskukansalle huippukattauksen: erinomaisessa kunnossa olevat rinteet ja upean kelin. Nyt on aika nauttia keväästä!

Juurin nyt elämme laskettelijan ja lautailijan parasta aikaa! Maaliskuun lopun ja huhtikuun alun säät ovat luoneet ihanteelliset olosuhteet hiihtokeskuksiin. Yöpakkasten myötä rinteet ovat pysyneet poikkeuksellisen hienossa kunnossa.

Talmaan tehdään pääsiäiseksi banked slalom -rata ja lauantaina 8.4.2023 on legendaarinen Surf or dive! Musaa, rentoa kisailua surffin ja bankedin merkeissä, palkintoja, sauna ja paras asu palkitaan.

Huhtikuun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja meteorologit ovat povanneet hienojen kelien jatkuvan koko maassa pääsiäisen yli.

Tahkolla lunta riittää ja rinteet ovat timanttisessa kunnossa. Pääsiäisenä vuorella on tapahtumia koko perheelle: kolmen päivän Wernerikurssit, lauantaina 8.4.2023 temppuskaba ja pääsiäissunnuntaina 9.4 .2023 naamiaispäivä rinteessä sekä lasten naamiaislasku.

Kevätkeli voi yllättää

Upeat kevätkelit innostavat laskemaan. Talven aikana karttuneet taidot saattavat innostamaan entistä kovempaa. Kevätrinteissäkin kannattaa pitää maltti, vaikka vauhti kuinka hurmaisi. Turha into voi kostautua loukkaantumisriskin kasvuna.

Iso-Syötteellä on pääsiäiselle luvassa loistavien olosuhteiden ja priiman laskun lisäksi joukko hauskoja koko perheen tapahtumia, kuten Mustin ja Lystin pujottelukilpailut, SnowParkin sessarit ja pääsiäismunajahti!

Myös rinnesäännöt tulee muistaa, vaikka kuinka lasku kulkisi ja fiilis olisi huikea.

Lue myös: 10 turvallista laskuvinkkiä

Serena Ski on avoinna pääsiäisenä joka päivä – pitkäperjantaina 7.4.2023 jopa klo 22 saakka! Vielä ehtii ottamaan huimat hypyt parkkirinteet alaboksista. Toisena pääsiäispäivänä (ma 10.4.2023) on kausikorttilaisten kaveripäivä, eli kausarilaisten kaverille päivälippu vain kympillä.

Keväällä kelit voivat vaihtua rajustikin päivän aikana. Aamulla rinne voi olla kova öisen pakkasen jäljiltä ja päivällä aurinko taas pehmittää rinteen. Tämän takia etenkin parkissa kannattaa olla tarkkana. Tutustu siis suorituspaikkoihin huolella ja varmista sopivat vauhdit etukäteen.

Messilässä on rinneraitoja, iloisia ilmeitä, vauhdikkaita käännöksiä ja ilmavia hyppyjä tiedossa 10.4.2023 kello 18 asti. Lauantain 8.4.2023 kevätsessarit isolla streetillä kello 12–16! Messilän kausi päättyy pääsiäiseen.

Muutama vinkki pääsiäisrinteisiin

  • Pääsiäisenä on helppo mennä mäkeen, sillä lähes kaikki Suomen hiihtokeskukset ovat yhä auki. Katso tuoreet rinnetiedot Ski.fi-sivuilta.
  • Lämpötilaerot keväällä voivat vaihdella paljon. Kerrospukeutuminen on avain mukavuuteen.
  • Auringossa viilettäessä ei aina muista tai malta juoda tai syödä. Evästauko on kuitenkin hyvä pitää, että saa tankattua energiaa. Vettä kannattaa siemailla tasaiseen tahtiin päivän aikana.
  • Pääsiäisenä et ole rinteessä yksin. Vältä ruuhkat lippuluukulla hankkimalla hissiliput etukäteen hiihtokeskuksen verkkokaupasta. Aamuisin rinteet ovat huippukunnossa ja väkeä todennäköisesti keskipäivää vähemmän.
  • Eikö suksi tai lauta luista? Voitele välineet kevätkeleille. Vauhdikkaimman tuloksen saat, kun viet sukset tai laudan huoltoon. Silloin pohjiin ajetaan kevätkeleille sopiva kuvio ja laitetaan sopivimmat voiteet.
  • Suojaa silmät ja iho! Niin ihana kuin kevätaurinko onkin, on sillä myös haitalliset vaikutukset. Lumi heijastaa erittäin tehokkaasti auringon säteitä, joten suojaa iho aurinkovoiteella ja silmät kunnon laskettelu- tai aurinkolaseilla.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Saariselällä pääsiäisviikonlopun ohjelma starttaa pitkäperjantaina jo klassikoksi muodostuneella Retro Ski Dayllä! Retroasuun pukeutumalla saat kokopäivän hissilipun kolmen tunnin lipun hinnalla ja voit voittaa ensi kauden kausikortin. Luvassa on myös pujottelukisat, DJ Juwan tähdittämä Retro Afterski sekä kaikenlaista hauskaa tekemistä koko perheelle. Muonituksesta pitää huolen rinneravintola Lieggâ Láávun burgeri-koju ja pääsiäisbrunssi. Kurkkaa tarkempi ohjelma nettisivuilta.
Myös Ounasvaaralla on erittäin hyvä lumitilanne ja tarjolla on täysi kattaus hoidetuista rinteistä Tottorakan city-offareihin. Eikä unohtaa sovi parkkia. ”Oukku” on avoinna pääsiäisen ajan päivittäin klo 10–18.
Ellivuoressa lasketellaan koko pääsiäinen ja rinteet ovat huippukunnossa. Huhujen mukaan pääsiäisnoitakin saattaa olla liikkeellä luutansa kanssa.
Ylläksellä rinteet on upeassa kunnossa ja lunta riittää! Pääsiäiselle luvattu auringonpaiste odottelee lomalaisia!

Luitko jo nämä?

Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu.
Vuoden Bike Park 2023 on Ruka. Keskuksen vahva ja kokonaisvaltainen panostus bike parkiin näkyy. Rukalla niin aloittelijat kuin konkarit löytävät mielenkiintoista ajettavaa.
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.
Tanja Poutiainen-Rinne kiipesi ensimmäistä kertaa maailmancup-osakilpailun korkeimmalle palkintopallille Levillä 2004. Kesällä 2023 hän laski samaan mäkeen rakennettua slalom-rataa pyörällä.
Pyöräily sopii eloisalle Emmalle: ”Alamäkipyöräily on sosiaalinen tapahtuma, hissimatkalla voi tarinoida kaikenlaista.”
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Sirly Ylläsjärvi tutustui alamäkipyöräilyyn opettajan kanssa ja innostui lajista.
Sami Hyypiän ehkäpä tunnetuin saavutus on Mestareiden Liigan voitto Liverpool FC:n riveissä vuonna 2005. Mittavan ammattilaisuran ohella hän on pelannut yli 100 maaottelua Huuhkajissa. Ammattilaisuran päättyminen on mahdollistanut uudet lajit. Nyt Sami Hyypiä on innostunut alamäkipyöräilystä.
Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Hyvin suojaava, mukava ja tuulettuva kypärä on ehdoton varuste bike park -ajoon.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Lunta! Aurinkoa! Kavereita! Eväitä! Kevät on kaikkea tätä.

Täydellisen kevätpäivän resepti

Laskettelu
Wernerin vinkit: muista pääsiäisenä myös lähimäki, kokeile uutta ja nauti keväthangista!

Wernerin vinkit pääsiäiseen

Laskettelu
Aurinko, sininen taivas ja hohtava hanki saavat hiihtäjälle hymyn huulille.

Tämän takia keväthiihto on parasta

Keskusuutiset