Sappee 16.9.2023

Pyhän uutuudet: kaksi kilometriä uutta laskettavaa ja tuliterät huoneistot

Nyt on aihetta hymyyn! Kaudelle 2022–2023 avautuu Pohjoisrinteille lisää laskettavaa. Uusi rinne kulkee kuvan oikeassa reunassa olevassa metsässä. Nyt on aihetta hymyyn! Kaudelle 2022–2023 avautuu Pohjoisrinteille lisää laskettavaa. Uusi rinne kulkee kuvan oikeassa reunassa olevassa metsässä.
Pyhän hiihtokeskus hemmottelee laskukansaa ja talvimatkailijoita kaudella 2022–2023 laajentuvalla rinne- ja palvelutarjonnalla. Tunturikeskuksessa on eletty viime vuodet muutosten aikaa.

Pyhän suosituille Pohjoisrinteille avautuu talvikaudelle 2022–2023 uusi, kahden kilometrin pituinen rinne. Se kulkee kansallispuistomaisemien äärellä suositun Pohjoisen Sinisen rinteen lähellä.

Rinteellä on leveyttä 7–10 metriä, ja sen rakennusvaiheessa on mukailtu mahdollisimman paljon luonnonmuotoja. Puolivälissä rinnettä on mahdollista pysähtyä tauolle Pohjoisrinteiden laavulle. Uusi rinne palvelee myös vapaalaskijoita, jotka pääsevät rinnettä pitkin helposti Pohjoisrinteiden vapaalaskualueille.

Uusi rinne tulee tarpeeseen, sillä tuolihissin myötä Pohjoisrinteiden suosio kasvoi.

Pohjoisrinteet saivat viime vuonna merkittävän uudistuksen, kun sinne avattiin uusi kuomullinen neljän hengen nopea tuolihissi, PohjoisExpress. Hissi palvelee Pyhän asiakkaita koko kauden.

Pyhän avaustavoite kaudelle 2022–2023 on perjantaina 18. marraskuuta. Pohjoisrinteiden avaustavoite on 2. joulukuuta, eli reilusti aikaisemmin kuin aiempina talvina.

Uudet siirtymäreitit helpottavat liikkumista

Pyhälle tulee myös useita uusia tunturialueella liikkumista helpottavia reittejä, kuten reitti Pohjoisen Punaisesta rinteestä etupuolen Siniseen rinteeseen. Sen ansiosta PohjoisExpress-hissiltä pääsee kätevästi siirtymään eturinteiden puolelle.

Pyhälle saadaan myös yksi uusi valaistu rinne, kun Perherinteiden uuden sompahissin viereinen rinne 11 (Pikku-Ukko), saa energiatehokkaat led-valot.

Hauska Pikku-Ukko on jatkossa valaistu.

Kultakero-hotelli laajentaa Pyhän majoitustarjontaa

Pyhätunturin majoituskapastiteettiin tulee merkittävä täydennys, kun Kultakero-hotellin ensimmäinen osa avautuu matkailijoille alkuvuodesta 2023. Uudet hotellihuoneet ja huoneistot sijaitsevat vain muutaman askeleen päässä rinteistä ja palveluista.

Kultakeron I-vaiheessa tunturikylään valmistuu neljä erilaista huoneistotyyppiä 4–10 hengen seurueille. Korkeasti varusteltujen huoneistojen ikkunoista avautuvat Pyhän tunturimaisemat. Osassa huoneistoista pääsee nauttimaan myös omasta ulkoporealtaasta.

Uudet huoneistot ovat valmiina majoituskäytössä viimeistään hiihtolomilla, ja ne ovat jo varattavissa Pyhän sivuilta.

Enää ei vappulaskuja pärskitä Wurstin edustalla. Kaudelle 2022–2023 ravintolan isännöinnin hoitaa Rukalta tuttu Hanki Baari.

Kultakero-hotellin yhteyteen uusi vuokraamo sekä PyhäStore

Kultakeron katutasoon avautuu laajennettu vuokraamo, jossa on kattava vapaalaskuvalikoima. Kesällä 2023 vuokraamossa saatavilla on myös vuokrapyöriä.

Kultakerosta saa kotinsa myös uusi 200-neliöinen PyhäStore, rinteessä ja tunturiluonnossa liikkuvia ihmisiä kattavasti palveleva outdoor-merkkimyymälä.

Myös Pyhän ravintolatarjonta uudistuu. Hotelli Pyhätunturin tiloihin avautuu joulukuussa remontoitu ja uusittu CAMP Kitchen&Bar -ravintola. Pohjoisrinteiden ravintolatiloihin avautuu kaudella 2022–2023 Hanki Baari, jonka tarjonta on monelle tuttu jo Pyhän sisarkeskuksesta Rukalta.

Pyhä kasvaa kestävän kehityksen ehdoilla

Kansallispuistomaisemista ja vapaalaskusta tunnettu Pyhä on kehittynyt voimakkaasti viime vuosina. PohjoisExpress-hissi oli suuri satsaus tunturin pohjoispuolen kehitykseen, ja tunturiin ympäristöön nousevat majoituspalvelut vahvistavat tunturin kehitystä monipuoliseksi ympärivuotiseksi matkailukeskukseksi.

Vaikka uutuudet palvelevat etenkin merkityissä rinteissä viihtyviä laskettelijoita sekä lapsiperheitä, pysyy vapaalasku vahvana osana Pyhän identiteettiä.

Näkyvin hankkeista, eli Kultakero-projekti, toteutetaan kolmessa osassa. Toisen vaiheen huoneistojen on tavoitteena valmistua jouluksi 2023. Kolmannessa vaiheessa perinteinen hotelli Pyhätunturi saa lisäkerroksen ja sen vanhat huoneet peruskorjataan.

Pyhä pyrkii kasvamaan kestävästi ja tunturin omaleimaista fiilistä vaalien. Keskuksen suunnitelman ytimenä on viihtyisä kävelykylä, rinteiden ja palveluiden hyvä saavutettavuus ilman autoa sekä niin kutsutut ”kuumat pedit”, jotka ovat jatkuvassa ympärivuotisessa käytössä.

Luitko jo nämä?

Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu.
Vuoden Bike Park 2023 on Ruka. Keskuksen vahva ja kokonaisvaltainen panostus bike parkiin näkyy. Rukalla niin aloittelijat kuin konkarit löytävät mielenkiintoista ajettavaa.
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.
Tanja Poutiainen-Rinne kiipesi ensimmäistä kertaa maailmancup-osakilpailun korkeimmalle palkintopallille Levillä 2004. Kesällä 2023 hän laski samaan mäkeen rakennettua slalom-rataa pyörällä.
Pyöräily sopii eloisalle Emmalle: ”Alamäkipyöräily on sosiaalinen tapahtuma, hissimatkalla voi tarinoida kaikenlaista.”
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Sirly Ylläsjärvi tutustui alamäkipyöräilyyn opettajan kanssa ja innostui lajista.
Sami Hyypiän ehkäpä tunnetuin saavutus on Mestareiden Liigan voitto Liverpool FC:n riveissä vuonna 2005. Mittavan ammattilaisuran ohella hän on pelannut yli 100 maaottelua Huuhkajissa. Ammattilaisuran päättyminen on mahdollistanut uudet lajit. Nyt Sami Hyypiä on innostunut alamäkipyöräilystä.
Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Hyvin suojaava, mukava ja tuulettuva kypärä on ehdoton varuste bike park -ajoon.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Tunturin huipulta löytyvä Maisematupa tunnetaan kaudella 2021–2022 myös Partioaitan Ulkona. Perillä. -paikkana. Maisematuvan seinille on tuotu ohjeita esimerkiksi tikkupullan ja nokipannukahvin valmistukseen.

Pyhätunturi valmistautuu suureen muutokseen

Keskusuutiset
Näihin maisemiin pääsee tulevaisuudessa tuolihissillä myös Pohjoisrinteiltä.

Tulossa Pyhälle: Suomen ehkäpä odotetuin tuolihissi PohjoisExpress

Keskusuutiset

Vuoden hiihtokeskus 2017 on valittu

Kasurila