Riihivuori 21.3.2023

Rukalle Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen tuolihissi

Taustalla näkyvä Maston rinnealue uudistuu täydellisesti talvelle 2023–2024. Uusi tuolihissi ja neljä uutta rinnettä tehnee alueesta monen uuden suosikin. Taustalla näkyvä Maston rinnealue uudistuu täydellisesti talvelle 2023–2024. Uusi tuolihissi ja neljä uutta rinnettä tehnee alueesta monen uuden suosikin.
Hiihtolomien kynnyksellä Rukan ystävät kuulivat ilouutisen: hiihtokeskus ilmoitti rakentavansa Suomen ensimmäisen kahdeksan hengen tuolihissin. Samalla Maston rinnelueelle tehdään neljä uutta rinnettä.

Rukan ystävillä on syytä hymyyn. Hiihtolomat ovat alussa ja kuin sen kunniaksi julkaisi Rukakeskus Oy massiivisen kehityshankkeen: Maston rinnealueelle nousee jo kaudelle 2023–2024 uusi Suomessa ennen näkemätön tuolihissi, neljä uutta rinnettä ja entistä tehokkaampi lumetuskalusto.

Ainutlaatuinen tuolihissi

Uusi tuolihissi tuo kaivattua hissikapasiteettia Rukalle. Uusi huippunopea ja kuomullinen Masto Express -nimen saanut hissi on Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen tuolihissi. Se nostaa jopa 4 000 laskettelijaa huipulle tunnissa.

Uusi nopea ja mukava tuolihissi nostaa merkittävästi Rukan hissikapasiteettia.

Tuolihissi on näkyvä uutuus, mutta ei suinkaan ainoa uudistus Rukan talveen 2023–2024. Uuden hissin myötä koko Maston rinnealue uudistuu, sillä Mastolle rakennetaan neljä uutta rinnettä – nykyisten rinteiden rinnalle. Nämä myös tulevat parantamaan yhteyksiä Kelon ja Vuosselin rinnealueille.

Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen on vakuuttunut uudistusten merkityksestä:

”Rinneuudistukset yhdessä nopean ja mukavan tuolihissin kanssa tuovat Maston vetovoiman aivan uudelle tasolle.”

Lisää lunta rinteisiin

Ruka on jo vuosia tunnettu erittäin pitkästä laskettelukaudesta, löytyyhän laskettavaaa aina lokakuusta toukokuulle. Modernin lumetusjärjestelmän lisäksi lumivarmuus on taattu säilölumen avulla.

Lue myös: Lumi on kuin viini – se kannattaa varastoida

Maston kehityshankkeeseen kuuluu hissi- ja rinneuudistusten lisäksi lumetuksen tehostaminen. Osana investointeja rakennetaan 40 lumitykin täysautomaattinen lumetusjärjestelmä Maston ja Pessarin rinteille. Tämän myötä Rukan lumetuskapasiteetti kasvaa nykyisestä lähes puolitoistakertaiseksi.

Ruka on panostanut lasten viihtyvyyteen jo vuosia.

Nyt julkaistu massiivinen 14 miljoonan euron investointikokonaisuus on osa Rukan pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Keskuksen kunnianhimoisena tavoitteena on olla maailman paras hiihtokeskus perheille.

Koko Rukan alueen kehitys on jo yli 20 vuotta perustunut ”master planiin”, joka on tehty yhdessä maineikkaan kanadalaisen Ecosign-suunnittelutoimiston kanssa.

Osana suunnitelmaa rakennettiin kesän 2022 aikana Vuosseliin kaksi uutta etenkin lapsille ja perheille suunniteltua hissiä ja rinnettä.

Rukaa on rakennettu mahdollisimman helpoksi, viihtyisäksi ja kompaktiksi hiihtokeskukseksi, joista esimerkkejä ovat kattava tuolihissiverkosto sekä tiivis palvelutarjonta. Marraskuulle 2023 valmistuva Maston alueen uudistus on erinomainen täydennys Rukan kehityksessä.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Levin Eturinteille, aivan uuden Glacier Express -tuolihissin ala-asemalle, kohoaa massiivinen Icy Hot -rakennuskompleksi. Havainnekuva.
Kiropraktikko, lumilautamaajoukkueen ex-valmentaja Oskari ”Ode” Mykkänen muistuttaa kehonhuollon merkitykseestä hiihtolomalla. Sauna ja venyttely auttavat palautumista seuraavaan rinnepäivään.
”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.
Viihtyisä maisemakonttori, oppimisen ilo ja hauskat työkaverit. Hiihdonopettajalla on monta syytä hymyyn.
Lapsi laskee suoraan alas rinnettä, eikä kääntyminen kiinnosta? Näillä hiihdonopettajan vinkeillä houkuttelet lapsen mutkittelemaan laskettelurinteessä.
Suksen pituuden valintaan vaikuttaa käyttötarkoituksen sekä laskijan mittojen lisäksi mieltymykset ja taitotaso.
Ylitarkastaja Aleksi Latvala viihtyy mäessä työssä ja vapaa-ajalla.
Hyvä lumilautakenkä antaa mainion tuntuman lautaan ja mahdollistaa miellyttävät sekä hauskat laskupäivät.
Näyttää helpolta, mutta etenkin alku voi olla hankala. Jutun vinkkien lisäksi kannattaa hakea oppia hiihtokoulusta. Pätevä lautaopettaja on oikotie onneen.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Ruka avasi ennätysaikaisin, näin se tehtiin

Keskusuutiset
Alkukankeuksien jälkeen on Ruka bike park kehittynyt monipuoliseksi pyöräilykohteeksi.

Ruka Bike Park haluaa olla pohjoisen monipuolisin

Bike park -uutiset
Rukalla startataan laskukausi 2019–2020 jo 4. lokakuuta. Kuva on lokakuun 2018 avausviikonlopulta.

Ruka avaa taas ensimmäisenä – ja entistä ehompana

Keskusuutiset