Pyhä 17.4.2024

Salla – onnistuneita askelia keskellä ei mitään

Sallassa on talvelle 2023–2024 kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa tehty lasketteijoille jälleen uudistuksia ja perusparannuksia. Sallassa on talvelle 2023–2024 kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa tehty lasketteijoille jälleen uudistuksia ja perusparannuksia.
Sallassa yhdistyy Itä-Lapin maisemat monipuolisiin mahdollisuuksiin talviurheiluun ja luontoretkeilyyn. Talvelle 2023–2024 Sallassa on jälleen uutta lasketteijoille ja muille talviurheilun ystäville.

Mainoslauseensa mukaan Sallassa ollaan keskellä ei mitään – ”In the Middle of Nowhere”. Tämä ei kuitenkaan tarkoita pysähtyneisyyttä. Sallassa on totuttu kehittämään toimintaa pienin, mutta sitäkin määrätietoisemmin askelin.

Salla on ylpeä kansallispuistojen maisemasta ja alueen rauhallisuudeesta.

Laskettelukauden 2023–2024 käynnistyessä Sallassa päästäänkin nauttimaan monipuolisten palveluiden, rauhan ja hiljaisuuden ohella myös uudistuksista ja perusparannuksista, joiden on tarkoitus tehdä vierailusta entistä antoisampi.

Lisää valoa ja mukavampia hissejä

Laskettelijoille näkyvimmät uudistukset ovat valaistukseen ja hisseihin liittyvät päivitykset. Sallassa on viime vuosina panostettu LED-valaistuksen uudistamiseen etu- ja kisarinteillä. Tulevalle kaudelle valoja on vaihdettu ja suuntauksia tarkennettu entistä paremman näkyvyyden ja turvallisuuden takaamiseksi.

Talvelle 2022–2023 hisseihin tehtiin niiden suorituskykyä parantavia vetolaiteuudistuksia. Uudistukset tekevät hissien käytöstä sujuvampaa ja mukavampaa.

Ruuhkattomat rinteet ja lumen pehmeä valo lisäävät laskupäivien nautintoa.

Itä- ja pohjoisrinteiden taukopaikoilla on aiempaa paremmat mahdollisuudet nauttia laskettelun ja ulkoilun ohella ansaituista tauoista ja eväistä upeissa maisemissa. Tulipaikkojen viereen on rakennettu uudet liiterit, mikä tekee tulistelusta vaivattomampaa ja mukavampaa. Merkittävä parannus ovat myös taukopaikkojen vierestä löytyvät uudet ulko-wc:t, jotka vähentävät siirtymätarvetta eturinteiden puolelle.

Sallatunturissa on otettu harppauksia myös teknologian suhteen Elisan tuodessa alueelle 5G-yhteyden, eli niin lomailijat kuin etätyöläisetkin voivat nauttia nopeammasta dataliikenteestä ja saavat sosiaalisen median kateuskuvat ja -videot rivakasti kavereiden ihailtavaksi.

Erämaamaiset avautuvat tunturin näköalapaikalta

Maisemia vapaalaskuun lähellä ja vähän kauempaakin

Metsähallitus on tehnyt Sallan kansallispuistoon uuden reitin Itärinteeltä Tunturilammen laavulle. Reitti tarjoaa talvipyöräilijöille ja ulkoilmaihmisille uuden mahdollisuuden nauttia Sallatunturin kauniista luonnosta. Tällä noin yhdeksän kilometrin mittaisella rengasreitillä voi ihailla Lapin lumoa myös alueen korkeimmalta huipulta, eli Iso Pyhätunturilta.

Sallassa harvat metsäalueet ja avotunturit kutsuvat vapaalaskun pariin.

Reiteiltä erkanemalla voi kumpuilevasta tunturimaisemasta vapaalaskijat löytää mukavia siivuja. Koskematonta lumipeitettä löytyy kansallispuiston erämaamaisemasta kaikille lajista innostuneille. Lajista pääsee toki nauttimaan hiihtokeskuksen rinteiden tuntumassakin, mistä löytyy varsinkin nuoremmille ja aloitteville offarilaskijoille hauskoja metsäpätkiä.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Salla, Vuoden hiihtokeskus 2021, pitää jatkossakin kehitystyössä luontoarvot ja vastuullisuuden keskiössä.

Vuoden hiihtokeskus Salla aikoo olla entistä parempi

Keskusuutiset

Sallan kausi on pitkä

Keskusuutiset
Sallan omanlainen imago ja tunnelma viehätti valintaraatia Vuoden hiihtokeskus -palkinnon arvoisesti.

Vuoden hiihtokeskus 2021 on valittu – himoittu palkinto Sallaan

Keskusuutiset