Ylläs 12.4.2024

Salla uudistuu näkyvästi ja tuntuvasti

Sallan tunnetaan tunnelmasta, mainioista rinteistä ja kodikaasta palvelusta. Kehitystä tehdään systemaattisesti ja kestävästi. Talvelle 2022–2023 Sallassa on parannettu rinteiden valaistusta ja sujuvoitettu ankkurihississä matkustamista. Sallan tunnetaan tunnelmasta, mainioista rinteistä ja kodikaasta palvelusta. Kehitystä tehdään systemaattisesti ja kestävästi. Talvelle 2022–2023 Sallassa on parannettu rinteiden valaistusta ja sujuvoitettu ankkurihississä matkustamista.
Sympaattinen Salla on jo vuosia kehittänyt ja monipuolistanut rinnetoimintaa ja palveluja kestävällä tavalla. Myös talvikaudelle 2022–2023 on laskettelijoiden iloksi tehty näkyviä ja konkreettisia uudistuksia.

Salla, Vuoden hiihtokeskus vuosimallia 2021, jatkaa sitkeää ja pitkäjänteistä kehitystyötä. Laskettelukaudelle 2022–2023 on miljoonainvestointien sijaan luvassa monta pienempää uudistusta, joita Sallassa vierailevat laskettelijat varmasti arvostavat.

Näkyvästi parempi valaistus

Kirjaimellisesti Sallan näkyvin uudistus on eturinteiden valaistus, joka on päivitetty led-tekniikkaan. Lisäksi valaisinmäärää on kasvatettu, joten valoa on entistä tasaisemmin rinteessä.

Led-tekniikan myötä valon väri on entistä luonnollisempi ja energiaa säästyy kasvaneesta valaisinmäärästä huolimatta; sähköä kuluu jopa puolet vähemmän kuin aiemmin.

Myös kilparinteen valaistusta on uusittu led-tekniikalla. Kilparinteen valaistuksen päivitystä jatketaan vielä tulevaisuudessa, mutta jo näillä muutoksilla päästään sielläkin säästämään sähkön käytössä.

Ei enää kuvan mukaista vaaleanpunaista lunta. Uudet led-valot valaisevat lumen huomattavasti luonnollisemmaksi ja tarjoavat laskijalle hämärässä hyvän kontrastin.

Tuntuvasti helpommat hissit

Tuntuvia uudistuksia on tehty etuhissillä ja pohjoishissillä. Molempien hissien vetolaitteita on uudistettu siten, että hissin pääsy on entistä jouhevampaa.

Sallalaiset lupaavat pohjoishissin lähdön nykäisyn jääneen historiaan. Lisäksi hissiä pystytään ajamaan entistä kovempaa vauhtia, joten matka-aika huipulle lyhenee entisestään.

Etuhissin parannukset puolestaan auttavat saamaan ankkurin helpommin. Jäykkä vetolaite on ollut hankala niin asiakkaille kuin hissityöntekijälle palvelupisteellä.

Kansallispuisto tarjoaa myös talvisia elämyksiä

Vuoden 2022 alussa avattu Sallan kansallispuisto sai heti ensimmäisenä kesänä luonnon ystäviltä innostuneen vastaanoton. Suomen uusin kansallispuisto tarjoaa elämyksiä myös talvella.

Lue myös: Kansallispuisto on laskettelijan aarreaitta

Vapaalaskijoiden ei kuitenkaan tarvitse kansallispuistoon asti sännätä koskemattoman lumipeitteen toivossa. Sallan hiihtokeskuksessa on rinteiden välittömässä läheisyydessä hienoja pätkiä. Loputtoman pitkiä laskulinjoja Sallan ”hissioffarit” eivät ole, mutta monin paikoin sitäkin hauskempia.

Sallan merkittyjen rinteiden vierestä löytää hyvällä kelillä hauskoja metsälaskulinjoja.

Junnuille ja vapaalasku-uraa aloitteleville on Sallassa jo vuodesta 2017 ollut merkityt metsäalueet. Itärinteillä sinisten rinteiden vieressä olevat alueet ovat helppo tapa päästä metsälaskun makuun.

Lue myös: Sallassa metsälasku tehdään helpoksi

Toiselle merkityistä metsälaskualueista on myös rakennettu helppoja puisia obstaakkeleita, kuten pieniä hyppyreitä ja laskettavia portaita.

Sallan laskettelukausi 2022–2023 on tarkoitus avata marraskuun lopussa. Talvisen alamäen riemuista nautitaan aina huhtikuun 2023 loppuun asti.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Sallan omanlainen imago ja tunnelma viehätti valintaraatia Vuoden hiihtokeskus -palkinnon arvoisesti.

Vuoden hiihtokeskus 2021 on valittu – himoittu palkinto Sallaan

Keskusuutiset
Kansallispuistoista löytyy maamme hienoimpia laskulinjoja. Kuva on Pyhä-Luoston kansallispuistosta.

Kansallispuisto on laskettelijan aarreaitta

Vapaalasku
Salla, Vuoden hiihtokeskus 2021, pitää jatkossakin kehitystyössä luontoarvot ja vastuullisuuden keskiössä.

Vuoden hiihtokeskus Salla aikoo olla entistä parempi

Keskusuutiset