Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Vuoden hiihtokeskukset on valittu – Ylläs on ykkönen 2024

Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari. Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus, hiihtokoulu ja patrol-keskus palkittiin 26.4.2024 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa Levillä. Samalla jaettiin myös vuoden teko -palkinto.

Vuoden hiihtokeskus on Ylläs, vuoden lähikeskus on Sveitsin Hiihtokeskus, vuoden hiihtokoulu on Koli ja vuoden patrol -keskus on Ruka. Vuoden teko -palkinto annettiin Helsingin Lumilautailijoille.

Palkittavat valitsi Kristiina Hietasaaren (Visit Finland – Business Finland) johtama raati, johon kuului matkailun, median ja lajiliittojen edustajia. Raadin merkittävänä apuna oli kuluttajille Ski.fi-sivuilla tehdyn kyselyn tulokset. Kyselyyn osallistui yli 3 500 kuluttajaa.

”Raadin valinnoissa korostui laadukkaan perustyön lisäksi jatkuva kehitys sekä kyky nähdä toimintaa myös laaja-alaisesti. Olen hyvin iloinen, että yhä useampi ulkomainen matkailija saapuu Suomeen myös laskettelemaan. Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, Kristiina Hietasaari kertoo raadin näkemyksistä.

Ylläs on vuoden hiihtokeskus 2024

Ylläs on kehittynyt tasaisen varmasti. Tehdyt investoinnit on suunniteltu huolellisesti ja niiden tuloksista on päässyt nauttimaan koko alamäkikansa. Vaikka teknologiaa on tuotu tunturiin, Lapin luonto on edelleen pääosassa Ylläksen elämyksien tarjoajana.

Ylläksellä suorituspaikat ovat aina olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, ja keskus kommunikoi aktiivisesti muun muassa päivän kelistä digikanavissaan. Tänä vuonna voi kaivaa Ylläksen vanhan mainoslauseen pöytälaatikosta – Ylläs on ykkönen.

”Laskukansa on ottanut ilolla vastaan Ylläksen suunnitelmallisen ja määrätietoisen kehitystyön tulokset, kuten entistä paremman valaistuksen ja lumetuksen sekä uusitun Gondoli-rinteen ja lastenalueen. Ympärivuotisesti asiakkaita palveleva tuolihissi on kuin kehityksen kruunu.”

Maailman hauskin hiihdonopettaja, Werneri, tuulettaa Ylläksellä Vuoden hiihtokeskus 2024 -tittelin kunniaksi.

Sveitsin Hiihtokeskus on Vuoden lähikeskus 2024

Sveitsin yrittäjä vaihtui vuonna 2019. Sen jälkeen on Hyvinkäällä tapahtunut paljon. On avattu uusia rinteitä, kehitetty lumetusjärjestelmää ja hankittu muuta teknologiaa. Uutta lumitykistöä on laulatettu ensimmäisistä pakkasista alkaen, jotta laskijoille olisi tarjolla mahdollisimman pitkä kausi. Lunta on työstetty laadukkaasti, ja parkit sekä rinteet ovat priimakunnossa.

”Kehitys Hyvinkäällä on ollut huimaa ja Sveitsissä on viime vuosina panostettu poikkeuksellisen voimakkaasti suorituspaikkoihin sekä olosuhteisiin. Sveitsin työ laskettelukauden pidentämiseksi on ollut näkyvää. Keskus onkin osoittanut, että myös Etelä-Suomessa voi olla pitkä laskukausi.”

Vuoden lähikeskus 2024 on Sveitsi.

Vuoden hiihtokoulu löytyy Kolilta

Pienelläkin ryhmällä voi saada suurta aikaiseksi, kun on näkemystä, intohimoa sekä toimintakykyä. Kolilla ei ole jääty hiihtokoulun kopille ja hissijonoihin patsatelemaan, vaan siellä on lähdetty rohkeasti kokeilemaan uusia asioita. Esimerkiksi Werneri on laajentanut laskuinnon jakamisreviiriään aina Joensuun torille saakka.

Kolin hiihtokoulusta huokuu hyvä yhteishenki, joka näkyy minimaalisena vaihtuvuutena sekä innokkaana kouluttautumisena.

”Kolin hiihtokoulu on tehnyt aktiivista kehitystyötä ja markkinointia – esimerkiksi Werneri on jalkautunut Joensuun kaupungin tapahtumiin kutsumaan lapsia mäkeen, ja koulu on lanseerannut Koli Slalom -tapahtuman.”

Kolin hiihtokoulu palkittiin Vuoden hiihtokoulu 2024 -tittelillä

Vuoden patrol-keskus on Ruka

Patrol-toiminnan laatu on kehittynyt viime vuosina isoin harppauksin. Ruka on aktiivisesti järjestänyt koulutuksia patroleille ja sellaisiksi haluaville. Myös patrolien tarvitsemaan kalustoon on panostettu kiitettävästi.

Rukalle ovat tervetulleita myös vierailevat patrolit, joten hyvät käytännöt leviävät muihinkin Suomen hiihtokeskuksiin. Ammattilaisten ja vapaaehtoisten patrolien yhteensovittaminen on Rukalla hoidettu mallikkaasti. Rukalla ski patrol on paikalla ja läsnä talvella, kesällä turvallisuutta vaalivat bike patrolit.

”Ruka on hieno esimerkki toimivasta, helposti lähestyttävästä, rinneturvallisuutta parantavasta ja jatkuvasti kehittyvästä patrol-toiminnasta. Rukan patroleiden työ ja esimerkki koko maan patrol-toiminnan kehittämisessä on merkittävä.”

Rukalla rinneturvallisuutta edistää talvella ski patrol ja kesällä bike patrol.

Helsingin Lumilautailijat ansaitsi vuoden teko -palkinnon

Siellä missä on Helsingin Lumilautailijat, siellä on laskemisen iloa. Yhdistys tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia syventää lumilautasuhdetta. Ryhmiä löytyy vähän laskeneista senioreihin saakka.

Ryhmien vetäjät ovat usein maailmalla kannuksensa ansainneita laskutähtiä, joiden karismasta seuran jäsenet saavat nauttia. Olennaista Helsingin Lumilautailjoiden toiminnassa on, että lasketaan tosissaan, muttei totisesti.

”Helsingin Lumilautailijat on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa merkittävänä kasvattajaseurana, joka suorastaan vimmalla innostaa lapsia ja nuoria lumilautailun pariin. Seuran tekemisestä välittyy hyvä fiilis ja valmentajat luovat kannustavasti hyvää ilmapiiriä.”

Helsingin Lumilautailijat pokkasi Vuoden teko 2024 -palkinnon. Kuvassa seuran yksi seuran valmentajista, Janne Lipsanen.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.

Ski.fi-kortti: kaksi laskee, yksi maksaa

Keskusuutiset
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.

10 erinomaista syytä vappulaskuihin

Laskettelu
Kausi ei pääty viimeisen loskasurffauspäivään, vaan välinehuollolle kannattaa jättää hieman aikaa ja energiaa.

Laskuvälineiden keväthuolto – lue nopeat ja toimivat vinkit

Välineet