Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Vuoden hiihtokeskus 2023 on valittu – himoittu palkintomono palasi pohjoiseen

Levi on vuoden hiihtokeskus 2023. Levi on vuoden hiihtokeskus 2023.
Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu palkittiin 4.5.2023 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa Himoksella. Samalla julkaistiin myös ensimmäistä kertaa Vuoden patrol -keskus.

Hiihtokeskustoimialalla arvostettujen ja tavoiteltujen Vuoden hiihtokeskus-, Vuoden lähikeskus- ja Vuoden hiihtokoulu -palkintojen rinnalle julkaistiin uusi kiertopalkinto keväällä 2023. Palkinnot jaettiin Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Himoksella 4.5.2023 ja siellä palkittiin ensimmäistä kertaa myös Vuoden patrol -keskus.

Vuoden hiihtokeskus 2023 on Levi, vuoden lähikeskus Ounasvaara ja vuoden hiihtokoulu Sveitsin hiihtokoulu. Historian ensimmäinen Patrol-keskus on Tahko Mountain. Vuoden teko -palkinto osoitettiin Interski-kongressin järjestäneille tahoille.

Palkittavat valitsi Kristiina Hietasaaren (Visit Finland – Business Finland) johtama raati, johon kuului matkailun, median ja lajiliittojen edustajia. Raadin merkittävänä apuna oli kuluttajille Ski.fi-sivuilla tehdyn kyselyn tulokset. Mielipiteensä kyselyssä kertoi yli 4 000 laskettelijaa.

”Raati korosti valinnoissaan asiakkaiden kuuntelemista ja sen myötä suorituspaikkojen sekä palvelun kehitystä. Kaikki nyt palkitut ovat tehneet pyyteettömästi työtä laskettelijoiden ja lautailijoiden toiveiden täyttämiseksi. Tämä esimerkillinen asenne edistää paitsi omaa liiketoimintaa, niin koko toimialaa”, Kristiina Hietasaari kertoo raadin valintaperusteista.

Levi on vuoden hiihtokeskus 2023

Levin kehitys on ollut huimaa. Keskuksessa on tehty erittäin suuria investointeja, mutta Vuoden hiihtokeskus 2023 -titteliä ei rahalla hankittu. Valintaraati kiinnitti etenkin huomiota Levin tapaan kuunnella laskettelijoita sekä kykyyn ja intoon vastata heidän toiveisiinsa.

Levin suorituspaikat eri laskulajien harrastajille, aktiiveille ja myös ammattilaisille onkin huomioitu myös kansainvälisesti. Keskuksessa suhtaudutaan avoimin mielin laskettelijoiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Keskuksen pitkäjänteinen kehitystyö huomioitiin valintaraadin perusteluissa:

”Investoimalla suuresti, suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti saa paljon aikaiseksi. Levi on kuitenkin tehnyt vieläkin enemmän – kehittänyt hiihtokeskusta palvelemaan entistäkin paremmin laskevan kansan toiveita, paikoin myös ylittäen ne.”

Valintaraati kiitteli Levin kykyä ja halua kuunnella laskettelijoita. Tämän myötä suorituspaikkoihin on kiinnitetty paljon huomiota.

Vuoden lähikeskus 2023 on Ounasvaara

Ounasvaara on todellinen lähikeskus, sillä keskus tarjoaa eri lajien harrastajille hienot suorituspaikat aivan kaupungin kyljessä.

Valintaraati osoitti kiitoksensa etenkin Ounasvaaran henkilökunnalle:

”Vaikka keskuksessa ei ole tehty näkyviä investointeja, on Ounasvaaran henkilökunta systemaattisesti kehittänyt keskuksen toimintaa vuosi vuodelta.”

Ounasvaaralla palvellaan paikallisten laskijoiden lisäksi suurta määrää ulkomaalaisia asiakkaita – yhtälö ei ole helppo, mutta Ounasvaaralla tässä on onnistuttu.

Vaikka Ounasvaara ei pullistele investoinneilla, on keskuksen henkilökunta luonut siitä monipuolisia kohderyhmiä palvelevan lähikeskuksen.

Sveitsissä on vuoden hiihtokoulu 2023

Sveitsin hiihtokoulu on lyhyessä ajassa kehittynyt näkyväksi ja merkittäväksi osaksi vahvasti kehittyvää hiihtokeskusta. Perustehtävässään hiihtokoulu on saanut hyvää asiakaspalautetta. Yksi avain tähän on ollut itse koulutetut alppi- ja lautaopettajat, joita Sveitsin hiihtokoulu on kouluttanut myös muihin keskuksiin.

Erityisen maininnan Sveitsin hiihtokoulu sai raadilta paikallisten aktivoimisesta alamäkeen. Suomen mallin mukainen toiminta liikuttaa Sveitsissä lapsia ja nuoria. Lisäksi hiihtokoulu tekee esimerkillistä yhteistyötä paikallisten toimijoiden ja seurojen kanssa.

Sveitsin hiihtokoulu liikuttaa paikallisia lapsia ja nuoria, sekä kouluttaa hiihdonopettajia myös muihin keskuksiin.

Vuoden patrol-keskus valittiin ensimmäistä kertaa

Suomen Hiihtokeskusyhdistys päätti maaliskuussa 2023 julkaista uuden kiertopalkinnon. Vuoden patrol -keskukselle myönnettävän palkinnon tavoitteena on kehittää patrol-toimintaa sekä tuoda huomiota ja arvostusta patrol-toiminnalle.

Tullakseen valituksi Vuoden patroliksi, tulee keskuksen patrol-toiminnan olla suunnitelmallista ja säännöllistä sekä palvelualtista. Lisäksi sen tulee edistää esimerkillisesti rinne- ja hissiturvallisuutta.

Historian ensimmäinen Vuoden patrol -keskus on Tahko Mountain. Patrolit näkyvät Tahkon rinteissä talven lisäksi myös kesällä – ja keräävät molempina sesonkeina positiivista palautetta keskuksen asiakkailta.

Tahkon patrolit eivät tyydy kehittämään pelkästään kotikeskuksensa rinne- ja hissiturvallisuutta, vaan ovat oma-aloitteisesti sekä aktiivisesti osallistuneet koko valtakunnan patrol-toiminnan kehittämiseen.

Kehitystyön lisäksi valintaraatia miellytti Tahkon patrolien asenne:

”Tahkon patrolit nähdään kiperissäkin paikoissa yleensä hymyilevinä ja auttavaisina, mikä kertoo työyhteisön hyvästä yhteishengestä.”

Tahkon patrolit edistävät rinneturvallisuutta hyvällä fiiliksellä.

Hiihdonopettajien kongressi, Interski, oli vuoden teko

Laskettelukauden 2022–2023 todennäköisesti merkittävin tapahtuma järjestettiin maaliskuussa, kun Interski kokosi lähes 1 400 hiihdonopettajaa yli kolmestakymmenestä maasta joka neljäs vuosi järjestettävään kansainväliseen kongressiin.

Levillä järjestetty tapahtuma toimi ainutlaatuisena oppimis- ja tiedonjakamisalustana. Samalla se näytti Suomen monipuolisuuden ja vahvuuden laskettelumaana koko globaalille lasketteluyhteisölle.

Upea kokousympäristö yhdistettynä erinomaisiin järjestelyihin nosti Interski-tapahtuman aivan uudelle tasolle. Tästä suuri kiitos kuulu kaikille järjestelyistä vastanneille tahoille, etenkin Suomen hiihdonopettajat ry:lle, Levin Matkailulle, Levin hiihtokeskukselle – sekä suurelle talkoojoukolle.

Interski kokosi maaliskuussa 2023 hiihdonopettajia ympäri maailmaa yhteiseen tapahtumaan. Kongressia on kutsuttu ”kaikkien aikojen Interski-tapahtumaksi”.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levin Eturinteille, aivan uuden Glacier Express -tuolihissin ala-asemalle, kohoaa massiivinen Icy Hot -rakennuskompleksi. Havainnekuva.

Nyt rakennetaan! Tässä on hiihtokeskusten miljoonainvestoinnit

Keskusuutiset
Levin kehitys ei hidastu. Talvikaudelle 2022–2023 valmistuu eturinteiden "jäätikköprojekti”, eli uusi nopea tuolihissi, entistä parempi rinneprofiili sekä tehokas valaistus. Lisäksi tunturissa on muita, etenkin lapsia ja vapaalaskijoita, ilahduttavia uudistuksia.

Levillä alkaa uusi aikakausi

Keskusuutiset
Ski patrolit ovat rinneturvallisuuden asiantuntijoina. Teemu Torvinen vastaa Rukan ski patrol -toiminnasta.

Ski patrol on laskettelijan kaveri ja turva

Keskusuutiset