Kulta-Iivon kausi päättyy Ylläs-Levi hiihtoon

#levi
Iivo Niskanen Levi Visma Ski Classics

Lapin mahtava luonto, tunturimaisemat sekä keväthanget kutsuvat hiihtäjiä Visma Ski Classics-kiertueen Ylläs-Levi päätöskisaan lauantaina 14.4.

Erinomaisen vastaanoton saanut Visma Ski Classics-sarjan päätöstapahtuma kokoaa luistavien keväthankien aikaan samalle viivalle sekä maailman parhaat ammattihiihtäjät että tavalliset lajin harrastajat. Levillä kauden uutuutena on erityisesti kuntohiihtäjille suunniteltu lyhyempi 55 km perinteisellä tyylillä. Iivo Niskanen taistelee kärkisijoista 70 km matkalla ja Juha Mieto nautiskelee lyhyemmästä matkasta kuntohiihtäjien juttuseurana.

Vaativa, erityisesti kilpahiihtäjille suunniteltu noin 70 kilometrin reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittavat matkan tekoa. Kilpailureitti eroaa muista vastaavista pitkän matkan massahiihdoista erityisesti yhteensä yli 1.000 korkeuserometrin nousujen vuoksi. Pitkät nousut ja nopeat laskut vaativat kuntoa ja tarkkaavaisuutta.

Lyhyempi ja helpompi noin 55 kilometrin reitti kulkee Ylläksen Äkäslompolosta Levin keskustaan. Myös 55 kilometrin matka noudattaa suurimmalta osin samaa reittiä kuin pitkä matka jättäen pois alun vaativan tunturiosuuden ja lopun kovan Pyhätunturin nousun. Kukastunturin näköalapaikka säilyy sääolosuhteiden salliessa, joten Lapin huikeat maisemat palkitsevat takuulla myös leppoisemman tahdin kuntohiihtäjät. 55 km hiihdetään samana päivänä kuin itse Visma Ski Classics -kilpailu, joten myös lyhyemmällä matkalla on mahdollisuus kokea aito kansainvälisen hiihtojuhlan tunnelma.

Molempien matkojen ladut on ajettu jo kisaviikon maanantaina ja reitit ovat hyvin merkattu hiihtäjille, joten latuihin pääsee tutustumaan hyvissä ajoin. Itse kisassa on tarjolla suksi- ja välinehuoltoa energiahuollon lisäksi.

Bussikuljetukset Leviltä Ylläkselle järjestetään kisa-aamuna ja kisan jälkeen. Myös tapahtuman harjoittelijoita palvelee Onnibussi, jonka kyydissä pääsee edullisesti Ylläs-Levi välin. Kilpailutoimistona Levillä toimii Levin Matkailun tilat ja Ylläksen päässä Luontokeskus Kellokas

lue lisää