Mielakka 22.5.2023

Rinne on paras paikka juhlistaa kevään valoa

Nyt nautitaan, ennen kuin kesä pilaa tämänkin ilon. Keäväällä hiihtokeskuksissa on lunta, aurinkoa, ystäviä ja iloisia alamäkiä! Nyt nautitaan, ennen kuin kesä pilaa tämänkin ilon. Keäväällä hiihtokeskuksissa on lunta, aurinkoa, ystäviä ja iloisia alamäkiä!
Tässä on riemukkaan kevätpäivän resepti: aurinko, lumi, laskettelu ja iloiset ihmiset. Pystytkö vastustamaan rinteiden kutsun? Minä en.

Kevät tarjoaa paljon täydellisiä laskukelejä – vieläpä koko Suomeen! Tarjolla on aurinkoa, lämpöisiä päiviä ja monin paikoin yöpakkasia. Tätä riemua ei kannata missata!

Mikä olisi hauskempi tapa viettää kevätpäivää kuin viilettää alas mäkeä kevätauringon lämmittäessä poskia? Vieläpä valon humalluttamien, iloisten ihmisten seurassa?

Suuntaa siis nokka rinteeseen; siihen koko perheen lempimäkeen, päiväretkelle lähikeskukseen tai vaikka Lapin lumille. Mihin ikinä suuntaatkaan, ota kaikki irti keväthangista näillä vinkeillä.

Vinkki: Katso rinnetiedot Ski.fi-sivuilta!

Varhainen laskija kissanjäljet korkkaa

Aamulla kannattaa olla reipas. Rinteet ovat rinnekoneiden ja yöpakkasten jäljiltä huikeassa kunnossa aamulla.

Ensimmäiset laskijat pääsevät piirtämään kissanjäljille omat mutkansa ja nauttimaan tasaisista olosuhteista. Saattaa myös olla, että ensimmäiset tunnit ovat rinteessä rauhallisempia, kun aamu-unisemmat laskukansalaiset vielä keräilevät kamojaan.

Aamulla myös oma energiatasosi on parhaimmillaan. Hermosto on hereillä, mieli kirkas ja lihakset jaksavat tehdä töitä – parhaat laskut edessä.

Sileää kissanjälkeä vai pehmeää kevätsohjoa? Molempi parempi.

Mutta eivät ne iltapäivän kumparelaskutkaan niin pahoja ole. Asenne ratkaisee. Auringon lämmittämä lumi on oikeastaan hauska kokemus. Se on liukasta ja sellaisena anteeksiantavaa. Kantti ei ainakaan nappaa kiinni.

Laskijoiden muovaamat kumpareet tuovat laskuun luovuttaa ja leikkiä, kun suunnittelet laskulinjat kumpareita mukaillen, kiertäen, niiden yli hypäten.

Jos iltapäivän lumi ei houkuttele, niin aina voi pysähtyä nauttimaan auringosta tai suunnata aftereille tanssahtelemaan.

Lupa leikkiä!

Kevään valo kutsuu hassuttelemaan. Nyt on aika nauttia talven aikana kohentuneista laskutaidoista ja haastaa itseään uusilla tavoilla.

Pyydä lastasi opettamaan sinulle uusi temppu tai tutustu hänen opastamanaan parkkiin. Pienet hypyt ja helpoimmat reilit saavat aikuisenkin takuulla hymyilemään. Lapsi nauttii saamastaan luottamuksesta ja yhdessä tekemisestä.

Haasta kaverit tai perhe harjoittelemaan kuviolaskua. Se on haastavaa, mutta todella palkitsevaa yhdessä tekemistä.

Pienempien lasten kanssa voit kokeilla seuraa johtaja -leikkiä, lapset rakastavat sitä – varsinkin, kun saavat itse olla johtajia.

Mikäli meili tekee voit lisätä hassuttelukerrointa pukeutumisella. Keväthangilla saat vain positiivista huomiota, kun pukeudut 1990-luvun retrohaalariin tai naamiaisasuun – ainakin vappuna. Ja mikä olisi lapselle hauskempi muisto kuin aurinkoinen laskettelupäivä nallen nahkoissa?

Väriä kasvoille

Loppuun vielä tarpeellinen muistutus: Lumi ja aurinko ovat tehokas tiimi. Rinteessä saat kasvoille tervettä väriä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lumi moninkertaistaa auringonsäteiden vaikutuksen. Käytä aurinkorasvaa ja aurinkolaseja!

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 28.6.2023 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!
Levi on vuoden hiihtokeskus 2023.
Menneellä viikolla Levillä lähes 1 400 hiihdonopettajaa ympäri maailmaa kokoontui Interski 2023 -kongressiin jakamaan tietoa toisilleen sekä tekivät erilaisia muodostelalaskemisen näytöksiä. Kevään aurinkoisista päivistä saadaan Levillä nauttia vielä yli kuukausi, sillä rinteet ovat avoinna aina 7.5.2023 saakka.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Levin Eturinteille, aivan uuden Glacier Express -tuolihissin ala-asemalle, kohoaa massiivinen Icy Hot -rakennuskompleksi. Havainnekuva.
Taustalla näkyvä Maston rinnealue uudistuu täydellisesti talvelle 2023–2024. Uusi tuolihissi ja neljä uutta rinnettä tehnee alueesta monen uuden suosikin.
Kiropraktikko, lumilautamaajoukkueen ex-valmentaja Oskari ”Ode” Mykkänen muistuttaa kehonhuollon merkitykseestä hiihtolomalla. Sauna ja venyttely auttavat palautumista seuraavaan rinnepäivään.
”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.
Viihtyisä maisemakonttori, oppimisen ilo ja hauskat työkaverit. Hiihdonopettajalla on monta syytä hymyyn.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Aurinko, sininen taivas ja hohtava hanki saavat hiihtäjälle hymyn huulille.

Tämän takia keväthiihto on parasta

Keskusuutiset
Hiihtokeskuksissa vappu on koko perheen iloinen rinnekarnevaali. Kuva Himoksen vappujuhlasta keväältä 2016.

Kaikkien aikojen Vappu – katso tunnelmat vuosien varrelta

Keskusuutiset
Kausi ei pääty viimeisen loskasurffauspäivään, vaan välinehuollolle kannattaa jättää hieman aikaa ja energiaa.

Laskuvälineiden keväthuolto – lue nopeat ja toimivat vinkit

Välineet