Sappee 20.6.2024

Alppilajien harrastamisen aloittaminen on helppoa. Aloittelevan harrastajan turvallisin valinta on hiihtokeskuksen hiihtokoulu, jossa opitaan laskettelun perusteita ja edetään opetuksessa kohti haastavampia harjoitteita. HIihtokoulun opettajat ovat koulutettuja hiihdonopetuksen ammattilaisia, jotka tarjoavat opetusta aloituksesta expert -tasolle. Hiihtokoulujen yhteystiedot löytyvät hiihtokeskuskohtaisesti käyttämällä ski.fi -sivuston ”Hae keskusta tai aluetta” -kenttää. Ski Sport Finland järjestää yhteistyössä hiihtokeskusten, hiihtokoulujen ja seurojen kanssa matalan kynnyksen ratalasku- ja freestylekouluja. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Lisätietoa tulevista tapahtumista löydät täältä.

Alppi- ja freestyleseurat järjestävät monipuolista ja korkeatasoista valmennusta kaikille ikäluokille, mutta useimpien valmennus keskittyy lasten ja nuorten valmennukseen (U8-U16). Seurojen harjoituksiin suositellaan osallistumaan sen jälkeen, kun laskijalla on hallussaan vähintään perustaidot suksilla toimimisesta ja rinteessä liikkumisesta. Seurojen toimintaan ja harjoitusryhmiin voi tutustua seurojen omilta sivuilta – löydä lähin seurasi täältä!

Seuroissa toimii Ski Sport Finlandin kouluttamia ja sertfioimia valmentajia sekä paljon vapaaehtoisia. Seura on alppilajien selkäranka, jossa harrastaminen on turvallista, hauskaa ja yhteisöllistä.

Seurojen toiminnan lisäksi alppilajien tapahtumia kiertää suuri joukko vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat omalla panoksellaan kilpailu- ja harrastustoiminnan toteuttamisen. Vapaaehtoisena voit kokea lähietäisyydeltä Levin tai Rukan maailmancupien tunnelman, matkustaa luomaan kilpailuolosuhteita keväthangille Lappiin tai vaikkapa kouluttautua toimitsijana erikoisrooliin kilpailunjärjestäjänä. Vapaaehtoisten iloinen ja sosiaalinen joukko on merkittävä ja äärimmäisen tärkeä yhteisö, johon monet alppilajien operaatiot nojaavat.

Mikäli toiminta lajien parissa kiinnostaa otathan yhteyttä minna.karhu@skisport.fi. Tervetuloa mukaan!

Hiihtokoulutoiminnan ja seurojen lisäksi hiihtokeskuksissa toimii vapaamuotoisia harrasteryhmiä. Voit tiedustella yhteystietoja hiihtokeskuksesta tai vain lähteä laskemaan rinnettä, parkia tai puuteria. Ikinuorille kilpailijoille on keskuksesta riippuen tarjolla Masters -toimintaa ja -kilpailuja, joista lisätietoa Finnish Alpine Masters -sivustolta