Meri-Teijo 18.6.2021

Suomen Hiihtourheilun kannatussäätiö

Hiihto on Suomen kansallisurheilu, jolla on pitkät perinteet, ja neljännes suomalaisista ilmoittaa nykyäänkin harrastavansa hiihtoa. Perinteet eivät kuitenkaan ole jäykistäneet hiihtoa vanhoihin uriin. Välineet ja suorituspaikat uudistuvat kaikissa hiihtolajeissa, niin alppihiihdossa, freestylehiihdossa, maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssäkin, jopa uusia lajeja kehitellään.

Kunniakkaiden perinteiden vaalimiseksi tarvitaan jatkuvaa uudistumista ja kehitystyötä.

Vuonna 1995 perustettu Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiö tukee taloudellisesti Suomen hiihtourheilua valmentautumisessa ja muissa hiihtourheilun kehittämiseen liittyvissä toiminnoissa. Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiö tukee myös suomalaisia hiihtolajien urheilijoita heidän aktiiviuransa aikana ja sen jälkeen.

Hiihtolajien Valmennusrahasto


Käyttöoikeus valmennusrahastoon on yksilöurheilijalla, jonka vuosittainen urheilutulo on vähintään 800 euroa. Urheilija voi rahastoida Valmennusrahastoon urheilu- ja sponsorituloja. Valmennusrahastosta urheilija voi nostaa varojaan verottomasti hyväksyttäviin lajin vaatimiin urheilukuluihin tai omiin elantokustannuksiin verotettavana ansiotulona.
Valmennusrahaston vuosimaksu vuonna 2016 on 100 euroa. Tämän lisäksi peritään tapahtumakohtaisia maksuja; ostolaskun ja matkalaskun maksamisesta 10 euroa/maksu ja palkan maksamisesta 20 euroa/maksu.
Olemme ottaneet käyttöön uuden matkalaskusovelluksen, Receiptcameran. Sovellus toimii älypuhelimella ja selaimella täysin sähköisesti. Käyttämällä sovellusta tapahtumamaksua ei peritä lainkaan. Sovelluksen voi ladata älypuhelimeen Play-kaupasta maksutta.

Tarkemmat tiedot Valmennusrahaston toiminnasta ja säännöistä löytyvät Suomen Hiihtoliiton sivuilta


Urheilijarahasto

Urheilijarahasto toimii Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön omakatteisena rahastona, jonka tarkoituksena on hallita Suomessa yleisesti verovelvollisten urheilijoiden rahastoimia, urheilemisesta saatuja tuloja aktiiviuran jälkeistä käyttöä varten. Rahastoon voi siirtää tuloverolain 116 a §:ssä tarkoitettuja tuloja.

Tarkemmat tiedot Urheilijarahaston toiminnasta ja säännöistä löytyvät Suomen Hiihtoliiton sivuilta

Kaikilla on tilaisuus olla mukana
Kaikilla hiihtävillä ja hiihtourheilua kannattavilla suomalaisilla on tilaisuus olla mukana omien lajiensa kehittämisessä. Yksityisillä ja yrityksillä on mahdollisuus antaa tukensa Suomen hiihdolle. Esimerkiksi merkkipäivän lähestyessä voidaan perustaa Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön yhteyteen päivänsankarin nimikkorahasto, jota onnittelijat voivat kukkien ja käkikellojen asemesta kartuttaa. Kertyneet varat voidaan yhteisesti sovittavalla tavalla ohjata liiton tai seurojen toimintaan.

Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön toiminnasta, valmennus- ja urheilijarahastosta tai merkkipäiväkeräyksistä saa lisätietoja Anne Lahdelma, puh. 045 168 9028, sähköposti: valmennusrahasto(@)hiihtoliitto.fi. Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön osoite on Valimotie 10, 00380 HELSINKI.


Suomen Urheilijoiden Tukisäätiö

Suomen Olympiakomitean, Suomen Urheilijoiden tukisäätiön yleisen valmennusrahaston tarkoituksena on hallita Suomessa yleisesti verovelvollisten urheilijoiden aktiiviuran valmennus- ja urheilutoimintaa varten rahastoimia urheilemisesta saatuja tuloja. Rahastoon voi siirtää tuloverolain 116 a §:ssä tarkoitettuja tuloja.

Säätiön asiamiehenä toimii Rainer Anttila, etunimi.sukunimi@olympiakomitea.fi, listätietoja valmennusrahastosta löytyy Olympiakomitean sivuilta


EBB- Rahasto


Tule suomalaisen alppi- ja freestylehiihdon tukijaksi

Jokaisella on nyt mahdollisuus osallistua Suomen alppi- ja freestylehiihdon urheilutoiminnan tukemiseen. Kalle ja Märtha Ebb rahasto on määrätty Paulon säätiön hoitoon ja sen kautta voi lahjoittaa rahaa Ski Sport Finland ry:n alppilajien urheilutoiminnan tukemiseen.
Tilinumero: Nordea FI17 1574 3000 019768
Lahjoitukseen tulee merkitä: EBB ja sen lisäksi mihin lahjoitus halutaan kohdentaa, esim. kansainvälinen kilpailutoiminta, nuorisotoiminta, maajoukkuetoiminta jne.
Säätiön Y-tunnus on: Y-116787-3