Talma 8.12.2021


Suomen Urheilun Tukisäätiö, Olympiakomitea

Yleisen valmennusrahaston tarkoituksena on hallita Suomessa yleisesti verovelvollisten yksilöurheilijoiden aktiiviuran valmennus- ja urheilutoimintaa varten rahastoimia urheilemisesta saatuja tuloja. Rahastoon voi siirtää tuloverolain
116 a §:ssä tarkoitettuja tuloja.

Yhteystiedot

  • Suomen Urheilun tukisäätiön asiamies on Arto Kuusisto.
  • Valmennusrahaston asiamies on Perttu Pajukoski. etunimi.sukunimi@olympiakomitea.fi, puh. 050 329 1228
  • Valmennusrahaston kirjanpitäjä on Marika Bister-Sandström. valmennusrahasto@olympiakomitea.fi, puh. 050 5620 561
  • Saldokyselyt ja vastaavat kysymykset osoitteeseen valmennusrahasto@olympiakomitea.fi.

Pankkitiedot

Name of account holder: Suomen Urheilun Tukisäätiö
Address of account holder: Valimotie 10, 00380 Helsinki, Finland
Bank name: Nordea Finland
Address: Aleksanterinkatu 36, 00020 Nordea, Finland
Bank account: IBAN: FI49 1562 3000 1034 91 Swift: NDEAFIHH

Liittyminen ja vuosimaksu

  • Suomen Urheilijoiden Tukisäätiön rahastoon voi liittyä yksilöurheilija, joka on Suomessa yleisesti verovelvollinen ja jolla on vähintään 800 euron vuotuiset urheilutulot.
  • Valmennusrahaston vuosimaksu on 55,00 euroa vuonna 2021. Vuosimaksu otetaan suoraan urheilijan säätiössä olevalta tililtä.
  • Mikäli urheilu-ura on päättynyt tai rahaston käyttö loppunut, ilmoita siitä aina rahastoon. Vuosimaksu peritään niin kauan, kunnes rahaston käytön loppumisesta on tehty ilmoitus tai rahasto-oikeus on päättynyt.

Lisätietoja rahastosta Suomen Olympiakomitean sivuilta.

Suomen Hiihtourheilun kannatussäätiö, Hiihtoliitto


(Tämä rahasto yhdistyy Suomen Urheilun Tukisäätiö-rahastoon vuoden 2021 lopussa. Rahaston urheilijoita tiedotetaan muutoksesta.)

Hiihto on Suomen kansallisurheilu, jolla on pitkät perinteet, ja neljännes suomalaisista ilmoittaa nykyäänkin harrastavansa hiihtoa. Perinteet eivät kuitenkaan ole jäykistäneet hiihtoa vanhoihin uriin. Välineet ja suorituspaikat uudistuvat kaikissa hiihtolajeissa, niin alppihiihdossa, freestylehiihdossa, maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssäkin, jopa uusia lajeja kehitellään.

Kunniakkaiden perinteiden vaalimiseksi tarvitaan jatkuvaa uudistumista ja kehitystyötä.

Vuonna 1995 perustettu Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiö tukee taloudellisesti Suomen hiihtourheilua valmentautumisessa ja muissa hiihtourheilun kehittämiseen liittyvissä toiminnoissa. Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiö tukee myös suomalaisia hiihtolajien urheilijoita heidän aktiiviuransa aikana ja sen jälkeen.

Käyttöoikeus valmennusrahastoon on yksilöurheilijalla, jonka vuosittainen urheilutulo on vähintään 800 euroa. Urheilija voi rahastoida Valmennusrahastoon urheilu- ja sponsorituloja. Valmennusrahastosta urheilija voi nostaa varojaan verottomasti hyväksyttäviin lajin vaatimiin urheilukuluihin tai omiin elantokustannuksiin verotettavana ansiotulona.

Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön toiminnasta, valmennus- ja urheilijarahastosta tai merkkipäiväkeräyksistä saa lisätietoja Anne Lahdelma, puh. 045 168 9028, sähköposti: valmennusrahasto(@)hiihtoliitto.fi. Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön osoite on Valimotie 10, 00380 HELSINKI.

Tarkemmat tietoa rahastosta löytyy Suomen Hiihtoliiton sivuilta.


EBB- Rahasto


Tule suomalaisen alppi- ja freestylehiihdon tukijaksi

Jokaisella on nyt mahdollisuus osallistua Suomen alppi- ja freestylehiihdon urheilutoiminnan tukemiseen. Kalle ja Märtha Ebb rahasto on määrätty Paulon säätiön hoitoon ja sen kautta voi lahjoittaa rahaa Ski Sport Finland ry:n alppilajien urheilutoiminnan tukemiseen.
Tilinumero: Nordea FI17 1574 3000 019768
Lahjoitukseen tulee merkitä: EBB ja sen lisäksi mihin lahjoitus halutaan kohdentaa, esim. kansainvälinen kilpailutoiminta, nuorisotoiminta, maajoukkuetoiminta jne.
Säätiön Y-tunnus on: Y-116787-3