Riihivuori 21.3.2023

Alppikoulujen tavoitteena on tarjota mahdollisuus tehokkaaseen valmentautumiseen yläasteelta aina ammattiin valmistumiseen asti. Alppikoulu on osa Suomen virallista alppi- ja freestylehiihdon valmennusjärjestelmää, jossa mahdollistetaan nuorille ympärivuotinen valmentautuminen. 

Rukan ja Tahkon alppikoulut on osa Ski Sport Finlandin virallista alppi- ja freestylehiihdon valmennusjärjestelmää, näiden lisäksi alppikouluja on Levillä ja Rovaniemellä. Rukan alppikoulussa on Suomen ainoa freestylelinja.

Rukan alppikoulu

Tahkon alppikoulu

Levin alppikoulu

Alppikoulujen yhteiset taito- ja fysiikkatestit järjestetään Rovaniemellä aina tammikuussa ja kouluun haku tapahtuu yhteishaun kautta. 

———————————————-

Ski Sport Finlandilla on alppihiihtoakatemiat Rukalla ja Tahkolla.

RUKAN ALPPI- JA FREESKI- AKATEMIA, RUKAN ALPPIKOULU

Yhdistämme opiskelun ja valmentautumisen alppi-, ja freestylehiihdossa eritasoisissa ryhmissä.

Tarjoamme valmennusta ja olosuhteita toimintaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Kuusamo, Ruka ja muut Pohjois-Suomen tunturit. Syksyllä hyödynnämme jäätiköitä ja halleja harjoittelussa ja valmistautuessa kilpailukauteen. Keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle Lapin tuntureilla hyödyntäen viimeiset yöpakkaset ja lumiolosuhteet.

TAHKON ALPPIKOULU

Tahkon alppikoulu on Suomen ensimmäinen alppikoulu ja se on perustettu v. 1994.

Valmennustoimintamme on pitkäjänteistä, sitoutunutta  ja tulevaisuuteen tähtäävää. Urheilijat ovat toimintam- me lähtökohta. Otamme huomioon urheilijoiden yksilölliset kehitysvaiheet ja elämäntilanteet.