#glädjeavutförsåkning

Därför finns det snö och därför är det vinter i skidcentren

#glädjeavutförsåkning

Suomipops Sami Kuronen: ”Utförsåkning är hela familjens gemensamma hobby”

Sami Kuronen är för många en känd radioröst på frekvensen för ”Suomipop”. Få känner ändå till att den populära programledaren nuförtiden också är en passionerad skidåkare.

#blienbättreutförsåkare

Grunderna i hur man klär sig lager-på-lager

När man klär sig rätt, kan man njuta av skidåkning även i dåligt före.

#glädjeavutförsåkning

Därför finns det snö och därför är det vinter i skidcentren

Vi har listat de viktigaste orsakerna till varför det finns snö i skidcentren – även om marken är svart runtomkring.

#glädjeavutförsåkning

Säsongen 2015-2016 var en tid för tillväxt för skidcentren – turismen har en betydande inverkan på ekonomin

Enligt Föreningen för skidcentren i Finland (SHKY) var säsongen 2015-2016 en aning bättre än den föregående. En tillväxt kunde skönjas både i försäljningen och i antalet besökare. Branschens inverkan på turismen i Finland är betydande.

#blienbättreutförsåkare

Håll fötterna varma i pjäxorna

Inte ens sträng kyla hindar dig från att njuta av pisterna. Ofta biter frosten först i tårna, men också fötterna hålls varma bara du kommer ihåg några grundregler.

#blienbättreutförsåkare

Det är skillnad på färg och färg när det gäller skidglasögon

Valet av skidglasögon har stor betydelse för hur bra du kommer att se i backen. Vid soligt väder är det viktigt att slalomglasögonen hindrar dig från att bli bländad. Det betyder att du då skall använda mörka, gråtonade linser, som minskar mängden solljus som släpps igenom till ögonen.

#glädjeavutförsåkning

Så här fixar man vinter

Det känns som att befinna sig inuti en svart sprayflaska, men i skidcentren njuter man av gnistrande snödrivor. En köldperiod på några dagar räcker till för att kunna öppna också större backar.

 

#glädjeavutförsåkning

Fem orsaker till att bege sig ut i pisten

Utförsåkning är den ädlaste av sporter, det vet vi ju alla. Vi har listat fem orsaker till varför det lönar sig att bege sig ut i pisten.

#blienbättreutförsåkare

Servade skidor ger en glad skidåkare

Största delen av året ligger slalomskidorna undangömda i förrådet. I början av säsongen är det därför bra att granska och serva dem innan man beger sig ut i pisten. Lättast kommer man undan genom att låta personalen i skidcentrets skiduthyrning granska och serva skidorna.

#blienbättreutförsåkare

Återanvänd slalomutrustningen – tips till säljaren och köparen

När våren kommer är det många som vill uppdatera sin slalomutrustning. På facebook kan man hitta många bra grupper där man kan köpa och sälja utrustning. Ski.fi har samlat bra facebookgrupper, där man kan uppdatera sin utrustning.

#blienbättreutförsåkare

Så här väljer du slalomhjälm

Hjälmen är den överlägset bästa huvudbonaden i slalombacken; den är varm, bekväm och viktigast av allt, den skyddar huvudet från stötar.

#blienbättreutförsåkare

Det är alltid roligt att lära sig nya saker

Det lönar sig också för en erfaren skidåkare att hämta tips och inspiration i skidskolan. Vi berättar fyra anledninar till varför det lönar sig att söka sig till skidskolan.