Ylläs 27.2.2024

Kalle Palander on Van Deer Red Bull -suksien myyntitykki

Kalle Palanderilla sydän sykkii yhä alppihiihdolle ja suksi kulkee mallikkaasti. Joulukuun 2023 alussa Kalle ikuistettiin laskemassa Vihdin rinteillä. Kalle Palanderilla sydän sykkii yhä alppihiihdolle ja suksi kulkee mallikkaasti. Joulukuun 2023 alussa Kalle ikuistettiin laskemassa Vihdin rinteillä.
Rinteissä ja radoilla on viime aikoina vilahtanut pelkistettyjä suksia. Tarkka laskija on huomannut suksissa Van Deer -logon. Merkin takana on menestyneitä alppihiihtäjiä, näistä yksi on Kalle Palander.

Van Deer Red Bull on tuore suksimerkki rinteissä. Merkin takana on nimilaskijoita, myös takavuosien maailmanmestari Kalle Palander.

Kallella riittää virtaa ja paloa alamäkeen. Nyt hänen energiansa suuntautuu Snow Securen lumensäilömiseen liittyvien ratkaisujen lisäksi uuteen suksimerkkiin. Pelkästään myyntihommiin Kalle ei kykene keskittymään, sillä hänellä on edelleen tv-kommentaattorin työ Ylellä sekä Ontikan kartano Virossa pyöritettävänä.

Van Deer Red Bull -suksista puhuttaessa sivakkasankarin silmät alkavat leimuta nuoruuden malliin.

”Van Deerin brändi on hieno ja pelkistetty. Ei ole haettu mitään ääliömäistä väritystä. Olen laskenut monella merkillä ja myös näiden kisakaluston olen testannut ja hyväksi havainnut. Vapaalaskusuksi toimi yllättävän hyvin kovalla rinteellä.”

Kallella on Van Deer -suksien myyntioikeudet Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Viroon.

”Toimin näissä maissa agenttina, en maahantuojana. Vanha kisalaskukaverini ja ystäväni Sami Uotila sekä Mikko Luukkaa ovat tukenani bisneksessä. Minun roolini on toimia myyntimiehenä.”

”Teemme talvella hiihtokeskuksiin testikiertueen, jossa on testattavana myös pro-suksista kevennettyjä versioita”, Kalle kertoo. Tammikuussa 2024 Ski.fi:n testikeskus järjestetään Vihdissä, Talmassa, Messilässä ja Himoksella.

Monta mutkaa Van Deer Red Bull -brändiksi

Liikemies Jukka Peltola perusti vuonna suksialan huippuammattilaisten kanssa Mad Croc -suksimerkin. Kneisslin suksitehtaan konkurssipesästä haalituilla koneilla perustettiin oma suksitehdas Itävaltaan vuonna 2013. Myös Kalle oli mukana merkin alkumetreillä.

Mad Croc muuttui Crociksi ja jalkinevalmistaja Crocsin vaatimusten jälkeen Augmentiksi. Kesäkuussa 2022 Augment myytiin Red Bullille.

Tässä välissä olympiavoittaja, kahdeksankertainen maailmancupin kokonaiskisan voittaja ja seitsenkertainen maailmanmestari itävaltalainen Marcel Hirscher oli perustanut oman Van Deer -suksimerkin, jonka sukset valmistettiin Augmentin tehtaalla. Hän on ollut urheilijana ja uran jälkeen läheisessä yhteistyössä Red Bullin kanssa.

”Asia eteni niin, että ensin Red Bull osti Hirscherin Van Deer Sportsin. Sitten Van Deer Red Bull Sports osti vielä suomalaisessa omistuksessa olleen Augmentin,” Kalle avaa taustakuvioita.

Kalle Palander elää ja hengittää rinteitä

Marcel Hirscher haluaa merkin edustajiksi entisiä huippulaskijoita. Kutsun käytyä Kalle oli heti valmis uuteen projektiin.

”Sydämeni on yhä tuolla rinteissä. Totta helvetissä lähdin mukaan, kun paikka tuli. Ei tarvinnut montaa kertaa houkutella.”

Van Deerin taustajoukkojen nimilistasta voisi kuvitella, että kyseessä on vain ratalaskijoille suunniteltu sivakka. Mallistosta löytyy kuitenkin vapaalasku-, park- ja touring-suksia sekä uusimpana aktiivilaskijan rinnesukset.

Kisasukset ovat yleensä vain lisenssilaskijoiden saatavilla, mutta Van Deerin kisasukset ovat kaikkien laskijoiden hankittavissa.

”Muista merkeistä poiketen meidän kilpasuksea voi kuluttajakin ostaa. Jos on kova rinnetykittäjä, niin kyllä sukseen kannattaa panostaa. Teemme talvella hiihtokeskuksiin testikiertueen, jossa kisasuksien lisäksi on testattavana myös pro-suksista kevennettyjä versioita”, Kalle lupaa.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.
Alppilegenda Kalevi ”Häkä” Häkkinen laski talvella 1967 Hirvensalossa kilpaa rallikuski Rauno Aaltosen Mini Cooperia vastaan. Legendan mukaan Aaltosen Mini voitti hiuksenhienosti. Kuva: Museovirasto
Temppuilu, pelleily tai kikkailu ei kuulu hiihtohissiin, eikä hissikapulaa tule vedättää hissilinjalta sivuun. Hiihtokeskusten ski patrolit valvovat tehostetusti hissikäyttäytymistä 5.–11.2.2024 sekä 28.3.–1.4.2024.
Hyvä suksi tai lauta on helppo ostaa, mutta itselleen mieleisin löytyy vain kokeilemalla. Ski.fi Testikeskus tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden!
”Kaikkien kanssa ei voi olla kaveri, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen. Eriävät näkemykset selviävät puhumalla”, Riihivuoren ski patrol Kaisa Miettunen muistuttaa. Kuva: Kalle Jokinen
Ei näin! Juomatölkin maatumisaika on 80–200 vuotta. Rinteeseen heitetty juomatölkki leikkaantuu teräviksi lastuiksi tampparin jyrsimen alla.
”Kun tuntuu siltä, että pärjää oikeastaan aika hyvin, yli omien odotusten, niin silloin tapahtuu taikoja”, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kannustaa.
Talmassa ymmärrettiin varhain lumilautailun merkitys ja se näkyi jo 1990-luvulla keskuksen mainonnassa. Wille Yli-Luoma ja Teppo Högman Talman esitteen kansikuvapoikina kaudella 1997–1998. Kuva: Mikko Suni

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.

Ski.fi-kortti: kaksi laskee, yksi maksaa

Keskusuutiset

Tee itse helppo ja nopea suksihuolto

Laskettelu
Kalle Palander kunnioittaa hiihtoresortten lumetusosaamista. ”Rinteet on saatu kuntoon järjettömällä työmäärällä. Onneksi ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään, että lumi ei synny itsestään”, Palander huomauttaa.

Kalle Palander – lumen lähettiläs

Keskusuutiset