Sappee 11.6.2024

Poimi parhaat vinkit rinteeseen ja laske kuin suksiseppä

Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset. Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.
Ski.fi ja Pusu tekevät myös talvella 2024 yhteistyötä. Tästä konkreettisimpina esimerkkeinä on huikea suksiarvonta sekä sisältöyhteistyö. Tässä jutussa kerromme, kuinka lasket kuin suksiseppä ja miten voit voittaa Pusun sukset.

Haluatko viilettää rinteitä tyylikkäästi jaloissasi suomalaista käsityötä olevat Pusun sukset? Kerromme, miten se onnistuu. Ja jos olet onnettaren suosikki, voit voittaa Pusun ihka uuden mallin Ski.fi:n arvonnasta. Jutun lopussa paljastamme, miten osallistut arvontaan.

Suksisepän vinkit rinteisiin

Ski.fi:n tutkiva journalisti istahti suksiseppä Jani Ahvenaisen kanssa samaan tuolihissiin ja tenttasi, mikä saa Pusun kultasormen muikeasti hymyilemään rinteessä. Toimittajan muistilehtiöön kertyi suksisepän mainiot laskuvinkit:

1. Pysy lämpimänä, paleleminen on turhaa. Rinteessä on paljon mukavampi olla, kun on riittävästi vaatetta päällä. Itse tykkään siitä, kun keskikropassa on kunnolla lämmintä. Silloin lämpöä riittää varpaisiin ja sormiinkin. Rinteeseen on kurja – ja täysin turha – mennä palelemaan.

2. Laskuun leikkisyyttä ja hauskuutta. Valitsee rinteitä, joissa on muotoja. Etsi rinteen kumpuja sekä muita muotoja ja hyödynnä niitä monipuolisesti! Rinteen muotojen luova hyödyntäminen nostaa laskuilon aivan uudelle tasolle.

3. Laske, älä jonota. Sesonkina mene laskemaan aamulla ja illalla, jolloin on vähemmän jengiä mäessä ja on paremmin tilaa sovittaa näyttäviä Hollywood carving -käännöksiä.

4. Opi lisää. Enemmänkin laskeneen kannattaa välillä virkistää muistia ja hakea uutta oppia hiihtokoulusta. Pätevä opettaja saa hiihtonivelet liikkumaan.

5. Nauti, älä kärsi. Hyvin huolletut sukset lisäävät oleellisesti hauskuutta rinnepäivään. Voideltu suksi toimii oikein ja oikein teroitettu kantti pitää. Hiihtoloma kannattaa käyttää laskemisesta nauttien eikä huoltamattomista välineistä valittaen.

6. Väistä alkoholi. Itse tykkään erotella alkoholin ja laskemisen. Parin tuopin jälkeen laskutatsi huononee, eikä laskemisesta nauti. Rinnepäivän jälkeen voi halutessaan kurvata kavereiden kanssa talon lonkerolle fiilistelemään hyvää laskupäivää.

7. Kokeile erilaisia suksia. Toisenlaisia välineitä makustelemalla voi saada uusia ulottuvuuksia ja kiinnostavia elementtejä laskemiseen.

Suksiseppä testaamassa uutta rinnesuksea. Voit voittaa uutukaiset tilaamalla Ski.fi:n uutiskirjeen. Ohjeet löydät jutun lopusta.

Voita Pusun uudet rinnesukset

Helpoin keino nauttia upeista rinteistä – ja samalla kerätä ihailevia katseita hissijonossa – on laittaa Pusun upeat sukset jalkaan.

Pusu on suomalaista käsityötä kauneimmillaan. Laukaan vanhan vankilan tiloissa valmistetaan vauhtia kestäviä ja katseita kerääviä suksikaunottaria.

Helmikuussa 2024 Pusu lanseeraa kauan kaivatun uutuussuksen: kunnostetuille rinteille tarkoitettu suksi on tehty laskijoille, jotka kaipaavat tiukkoja käännöksiä eivätkä kaihda vauhtia.

Ski.fi arpoo kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken Pusun uutuusparin. Tilaa uutiskirje ja olet mukana arvonnassa! Sukset arvotaan helmikuun 2024 lopussa ja voittajalle ilmoitetaan ilouutinen sähköpostilla.

Ski.fi:n uutiskirje kertoo laskettelun ja lumilautailun kiinnostavimmat uutiset laskukaudella ja puheenaiheet noin kaksi kertaa kuukaudessa. Emme tuputa turhuuksia, vain vankkaa asiaa alamäestä.

Uutiskirjeen tilaajana olet aina automaattisesti mukana Ski.fi:n järjestämissä arvonnoissa.

Tilaa uutiskirje tästä linkistä.

Helmikuussa 2024 julkaistava Pusun uusi malli on todellinen rinnetykin unelma.

Luitko jo nämä?

”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.
Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Suksiseppä Jani Ahvenainen valmistaa ystävineen suomalaisia laskettelusuksia. Pusu, eli Puuppolan Suksi, on kaunis sivakka.

Pusu eli Puuppolan Suksi – suksisepän tarina

Laskettelu

Tee itse helppo ja nopea suksihuolto

Laskettelu
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.

Ski.fi-kortti: kaksi laskee, yksi maksaa

Keskusuutiset