Sappee 13.7.2024

Ski.fi Testikeskus tuo välinetestit jokaiselle

Hyvä suksi tai lauta on helppo ostaa, mutta itselleen mieleisin löytyy vain kokeilemalla. Ski.fi Testikeskus tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden! Hyvä suksi tai lauta on helppo ostaa, mutta itselleen mieleisin löytyy vain kokeilemalla. Ski.fi Testikeskus tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden!
Testaa erilaisia suksia ja lumilautoja Ski.fi Testikeskuksessa! Idea on yksinkertainen: osta hissilippu ja testaa ilmaiseksi suksia ja lautoja. Testaaminen on hauskaa ja hyödyllistä – enää ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.

Laskettelu- ja lautailuvälineiden testaaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Testilaskujen avulla löydät sinulle oikeat sukset tai laudan. Ski.fi Testikeskus tuo erinomaisen testausmahdollisuuden jokaisen laskettelijan ulottuville.

Suksi- ja lumilautatestipäivän idea on yksinkertainen. Osta hissilippu, valitse testattava suksi tai lauta ja lähde mäkeen. Muutaman laskun jälkeen vaihda seuraavaan kiinnostavaan suksipariin tai lautaan. Testaaminen on ilmaista, tarvitset vain monot sekä voimassa olevan hissilipun.

Ski.fi Testikeskus järjestetään tammikuussa 2024 neljässä keskuksessa: Vihti Ski 20.1., Messilä 21.1., Talma Ski 27.1. ja Himos 28.1.2024. Huhtikuussa välineitä pääsee kokeilemaan vielä Levillä (25.4.2024). Testikeskus on avoinna klo 11–16.

Miksi ja miten testata välineitä?

Erilaisten suksien ja lautojen kokeileminen on hauskaa ja opettavaa! Eri merkkisiä ja eri käyttötarkoituksiin valmistettuja suksia ja lautoja laskemalla opit, minkälainen laskuväline sinulle parhaiten sopii.

Ski.fi Testikeskus on siitä harvinainen tapahtuma, että siinä on vierekkäin useat tuotemerkit, joita voit verrata peräkkäin kokeilemalla. Harvassa on lajit ja laitteet, jossa moinen on mahdollista.

Sukset ja lumilaudat ovat kehittyneet valtavasti. Esimerkiksi välineiden valmistusmateriaalien kirjo on kasvanut. Puu on edelleen suosituin perusraaka-aine, jonka ominaisuuksia täydennetään alumiinilla, hiilikuidulla, pellavalla, titaanilla tai vaikkapa kierrätyskuiduilla. Modernit materiaalit ovat tehneet välineistä yhä kevyempiä, suorituskyvyn kuitenkaan kärsimättä.

Lähtökohtaisesti kaikilla merkeillä löytyy hyvä suksipari tai lauta aivan jokaiselle laskijalle. Pieniä eroja kuitenkin löytyy ja nämä antavat suksille sekä laudoille oman mausteensa. Myös suksien tai lumilautojen kääntösäteissä on eroja.

Hyvä suksi tai lauta on helppo ostaa, mutta itselleen mieleisin löytyy vain kokeilemalla.

Ski.fi Testikeskus – poimi testausvinkit

Suksien ja lumilautojen käyttöikänä pidetään yleensä 5–10 vuotta, joten niiden valitsemiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa.

Välineteollisuus jakaa usein laskijat neljään viiteen eri kategoriaan. Yleisimmät kategoriat ovat lapset, aloittelijat, harrastajat, aktiiviharrastajat sekä ammattilaiset. Laskijan taitotason ja sukupuolen lisäksi kategorisoidaan laskupaikka, kuten rinne-, yleis-, parkki- tai vapaalaskuvälineisiin.

Mikäli testaat välineitä ostomielessä, niin kannattaa kokeilla ja vertailla eri merkkien saman kategorian suksia tai lumilautaa.

Ole rehellinen oman taitotasosi suhteen. Ennen testaamista mieti myös missä ja miten haluat laskea. Näitä asioita testivälineiden tarjoajat kyselevät testaajalle sopivaa vaihtoehtoa haarukoidessaan.

Toisinaan testitapahtumissa kuulee pyydettävän ”vaikeimpia mahdollisia suksia”. Taidollista kasvunvaraa ei kannata hankkia – jäykin kisasuksi on harvoin se nautinnollisin ja paras valinta.

Ski.fi Testikeskuksessa välineitä esittelee ammattitaitoiset edustajat. Heidän osaamistaan, tietämystään ja näkemystään kannattaa hyödyntää!

Testilaskussa kannattaa laskea monipuolisesti. Kokeile lyhyttä ja pitkää käännöstä. Tunnustele, minkälaiset laskufiilikset välineet parin laskun aikana antaa.

Mikäli aikaa ja energiaa on, kannattaa ihan uteliaisuudesta tutustua myös täysin toisen tyyppisiin välineisiin.

Luota omiin tuntemuksiin

Osa suhtatuu välineiden ostoon insinöörimäisesti eri lukuja arvioiden. Toinen ääripää on pelkällä tunteella ostavat. Heille esimerkiksi historiassa hyvin palvellut merkki on ikuinen tae hyvästä valinnasta. Joku taas valitsee välineensä värin perusteella.

Mikään tapa ei ole absoluuttisen väärin – tärkeintä on, että käyttäjä on itse tyytyväinen valintaansa ja hymyilee laskiessa!

Sosiaalisen median aikakaudella moni ulkoistaa välinevalintansa parviälylle. Someasiantuntijoiden haasteena on se, että he yleensä antavat vinkkinsä omien kokemustensa perusteella. Laskijan laskumieltymykset, taitotaso ja mitat voivat olla hyvinkin erilaiset kuin kysyjän. Tähän kun lisätään annos putkinäköistä merkkiuskollisuutta, niin resepti väärälle valinnalle on valmis.

Muiden mielipiteet ja suositukset voivat tuottaa hyvän tuloksen, mutta parhaan käsityksen erilaisista välineistä itse välineitä rinteessä testaamalla.

Ski.fi Testikeskus 2024: mukaan on ilmoittautunut Black Crows, Elan, Fischer, Head, K2, Line, Nitro, Pusu, Sweet Protection, Van Deer & Völkl.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Aina ei laskeminen suju ja vika voi olla myös välineissä.

Joskus vika on välineessä – vältä yleisimmät välinemokat

Välineet
Kuka laskee, missä laskee ja miten laskee? Nämä kaikki vaikuttavat suksen valintaan. Itselleen sopivinta suksea valittaessa kannattaa tuntea myös suksen speksit ja ajatukset niiden takana.

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää suksen spekseistä

Laskettelu
Aloita lumilaudan valinta miettimällä missä haluat laskea: rinteessä, parkissa vai offareilla.

Lumilaudan valinta: näin löydät itsellesi sopivan

Lumilautailu