Keskusuutiset 0
Sveitsi 8.4.2021

Kesähiihtoa Vuokatin maisemissa

Vuokatissa lasketaan oikealla lumella myös kesällä.
Vuokatti on monipuolinen keskus kaikkina vuodenaikoina. Suksilla ja laudalla pääsee laskemaan kesälläkin.

Suomessakin voi kesällä laskea kunnon lumella. Lapista löytyy kuruja, joissa on lunta vielä juhannuksen jälkeenkin. Helpommalla kuitenkin pääsee, kun suuntaa Vuokattiin: lumilautatunnelissa pääsee kesähelteilläkin haastamaan paipin kaaret suksilla ja laudalla. Talviriemuja voi kokea myös tubing-renkaalla laskien.

Paippitunnelista on luontevaa siirtyä Kattikeskuksen pihalle, missä on SkatePark kaikkien skeittareiden vapaasti käytettävissä.

Vauhdikkaita alamäkiä ja luonnonrauhaa

Vuokatinrinteiden kesäajan toiminta keskittyy Länsirinteiden puolella olevaan Kattikeskukseen ja sen ympäristöön. Tekemisvaihtoehtoina on paippitunnelin lisäksi mm. MCC-rinneautorata, alamäkipyöräilyä ja skeittiparkki. Vuokatin alueen palvelut vielä moninkertaistavat aktiviteettitarjonnan, vaihtoehtoina on mm. perinteistä golfia, minigolfia, frisbeegolfia, kalastusta ja vesiurheilulajeja.

MCC-rinneautoradan lisäksi on myös pienimmille autoilijoille oma junnuautojen rata. Junnuauto työnnetään itse radan yläosaan ja alas kurvaillaan turvallisesti.

Alamäkipyöräilijöille on rakennettu monta huimaa rataa Vuokatin rinteille ja metsiin. Liikkua myös rauhallisemmin, sillä luonnonrauhaa, kauniita maisemia sekä vaihtelevia maastopolkuja löytyy runsaasti Vuokatin vaaralta.

Rinneautorata on avoinna ja Länsirinteiden ankkurihissi on pyöräilijöiden käytössä 11.6.–14.8.2016 klo 11.00–18.00.

 

Luitko jo nämä?

Ei vain hyville laskijoille tai rajatulle porukalle. Ruka Playgroundin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle eri ikäiselle ja tasoiselle laskijalle hauskoja laskuelämyksiä.
Paluu rinteeseen on ollut onnistunut. Riikka Voutilainen voitti 6.2.2021 Eurooppa-cupin osakilpailun kotirinteessään Taivalvaaralla.
Jee, pääsiäisenä pääsee mäkeen! Laskettelukeskukset ovat auki koko maassa, joten nyt on hyvä hetki nauttia kevätrinteiden riemuista ja raikkaasta ulkoilmasta. Rinteeseen vain terveenä ja muistetaan turvavälit!
Kerrospukeutuminen alkaa alusvaatteista. Päälle tuulta sekä vettä hylkivä kuorikerros ja väliin kelin mukaan lämmittäviä vaatteita.
Kypärä on rinteessä päähineistä ylivoimaisesti paras. Se on ehdottoman tärkeä varsinkin parkkilaskijoille.
Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!
Vaikka laskettelu on sosiaalinen harrastus, niin toisinaan mäkeen on hauska suunnata yksin.
Treenaaminen kannattaa. Kun keskivartalon hallinta on kunnossa, pysyy polvi entistä paremmin hallittuna myös nopeissa ja yllättävissä tilanteissa.
Kaunista, mutta petollista. Lumisateiden jälkeisillä pakkasilla on muodostunut pintakuuraa. Kuva: Ylläs ski patrol
Onko edellisestä laskettelupäivästä kulunut vuosi jos toinenkin? Tarkista välineiden kunto, aloita rauhallisesti ja laita kypärä päähän! Kuva: Messilä

Lue lisää

Vuoden hiihtokeskus 2017 on valittu

Kasurila
Vuokatin lumilautatunneli muuttuu koko perheen MAX Snow World -lumimaailmaksi kesällä 2019.

Vuokatin lautatunneli muuttuu koko perheen lumimaailmaksi

Keskusuutiset
Vuokatin Max Snow World tarjoaa laskuiloa kaikkina vuodenaikoina.

Vuokatissa lasketaan vuoden ympäri – Max Snow World on koko perheen lumimaailma

Keskusuutiset