Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Levin uutuudet houkuttelevat laskettelijoita ympäri maailmaa

Levin kausi starttasi aurinkoisena viikonloppuna 6.–7. lokakuuta 2023. Levin kausi starttasi aurinkoisena viikonloppuna 6.–7. lokakuuta 2023.
Levi tuo laskettelukaudelle 2023–2024 jo totuttuun tapaan paljon uutta. Lokakuun alussa käyntiin pyörähtänyt kausi esittelee esimerkiksi uusittuja rinteitä, laajennetun Gondoliravintolan sekä hulppeita majoituspalveluita.

Levi on opettanut alamäkikansalle, että joka kausi esitellään jotain uutta. 6. lokakuuta 2023 alkaneelle kaudelle hiihtokeskus on investoinut uudistuksiin ja parannuksiin 4,5 miljoonaa euroa. Taustalla on nelivaiheinen investointisuunnitelma, jonka ensimmäinen osa valmistuu nyt.

Levi Glacier kerää laskijoita ympäri maailmaa

Vaikka Eturinteen Glacier-alue upouusine kuuden hengen tuolihisseineen ja kirkkaine led-valoineen oli laskettelijoiden käytössä jo talvella sekä keväällä 2023, virallisesti alue otettiin käyttöön vasta kauden avauksessa lokakuun 6. päivä 2023.

Lue myös: Levillä alkaa uusi aikakausi

Glacier on ollut kauden startista lähtien innokkaiden laskettelijoiden ja lautailijoiden lisäksi myös kilpa-alppihiihtäjien sekä parkki- ja kumparelaskijoiden ahkerassa käytössä. Kumpareikossa on lokakuun aikana treenannut Suomen freestyle-maajoukkueen lisäksi muun muassa Ruotsin, Saksan, Iso-Britannian, Tšekin, Korean ja USA:n maajoukkueet.

Olympiavoittaja Walter Wallberg ja muu ruotsin kumparemaajoukkue on harjoitellut lokakuussa Levillä.

”Tämä on kädenojennuksemme koko lajikulttuurille. Keski-Euroopan lumitilanne on ollut hyvin haastava, joten olemme saaneet paljon kyselyitä treeniryhmiltä ympäri maailmaa”, kertoo Oy Levi Ski Resort Ltd liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Levi on säilönyt viime talven lunta kaikkiaan noin 200 000 kuutiota, joten kauden aloitus hyvissä olosuhteissa 6.10.2023 oli taattu. Myös lumet marraskuun alppihiihdon maailmancup-osakilpailuun on valmiina.

Etelään lisää lunta ja valoa

Levin rinteiden modernisointiprojekti jatkui kesällä 2023 Kaakkoisrinteillä. Rinteen 7.3 profiilia muokattiin ja samalla laajennettiin sen rinnepinta-alaa. Keskeinen osa rinteen 7.3 uudistustyötä oli sen liittäminen automaattilumetuksen piiriin. Rinne sai myös modernin ja energiatehokkaan valaistusjärjestelmän.

Levillä panostetaan myös lasten ja perheiden palveluiden kehittämiseen ja Etelärinteillä sijaitsevaa lasten Leevilandiaa on laajennettu kesän aikana. Leevilandian aluemaksu mahdollistaa uusien ja parannettujen palveluiden käytön, kuten uuden hissin, laajennetun rinnealueen, snowtubingin, pulkkamäen ja Leevinpesä-puuhapaikan Etelärinteen South Pointilla.

Taustalla näkyvä rinne 7.3 on saanut kesällä valaistuksen ja lumetusjärjestelmän.

Gondoliravintola uuteen kuosiin

Levin kylällä Eturinteiden alaosassa sijaitseva Zero Point on vielä syksyllä 2023 ollut osittain työmaa-aluetta, kun rakennusta laajennetaan. Zero Pointin lisäosaan tulee hiihtokoulun uudet toimitilat.

Todellinen myllerrys on ollut koko kesän ja syksyn Levi World Cupin kisakeskuksessa ja gondoli-hissin ala-aseman välittömässä läheisyydessä sijaitseva Gondoliravintolassa. Paikka on laitettu totaaliseen remonttiin ja rakennukseen tulee reilusti lisää tilaa.

”Kyseessä on meille eräänlainen maamerkki, joka korostuu eritoten maailmancupin aikana. On mukava ohjata kisavieraat ja muutenkin kaikki laskijat ravintolan modernisoituihin tiloihin”, Mustonen myhäilee.

Gondoliravintola on paisunut kesän 2023 aikana uusiin mittoihin.

Levillä on kesän aikana rakennettu kiivaasti ja erilaisia lomahuoneistoja on kohonnut ympäri Levitunturia. Valmistuvista kiinteistöistä näkyvin on Glacier-hissin ala-aseman viereen nousseen massiivisen huoneiston ensimmäinen vaihe, jonka avajaisia vietetään joulukuussa 2023.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!

Luitko jo nämä?

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Levin kehitys ei hidastu. Talvikaudelle 2022–2023 valmistuu eturinteiden "jäätikköprojekti”, eli uusi nopea tuolihissi, entistä parempi rinneprofiili sekä tehokas valaistus. Lisäksi tunturissa on muita, etenkin lapsia ja vapaalaskijoita, ilahduttavia uudistuksia.

Levillä alkaa uusi aikakausi

Keskusuutiset
Levin Eturinteille, aivan uuden Glacier Express -tuolihissin ala-asemalle, kohoaa massiivinen Icy Hot -rakennuskompleksi. Havainnekuva.

Nyt rakennetaan! Tässä on hiihtokeskusten miljoonainvestoinnit

Keskusuutiset
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.

Ski.fi-kortti: kaksi laskee, yksi maksaa

Keskusuutiset