Pyhä 17.4.2024

Hiihdonopettajalla on hauskempaa! Neljä syytä hakea hiihdonopettajaksi

Hiihdonopettajat ovat hyviä laskijoita ja tyyppejä. Kuvassa Iso-Syötteen hiihtokoulun Veikko Eskonen.
Hiihdonopettajat ovat tuttu näky rinteissä. Oletko joskus miettinyt miten hiihdonopettajan takki sopisi päällesi? Kerromme neljä hyvää syytä, miksi kannattaa hakeutua hiihtokouluun töihin.

Syitä hiihdonopettajana työskentelyyn on varmasti melkein yhtä monia kuin hiihdonopettajiakin. Jotkut tekevät sitä työkseen esimerkiksi opintojen ohella, toiset tekevät sitä velvollisuudesta lajitaitojen levittämistä kohtaan.

Uusia hiihdonopettajia mahtuu varmasti lähes jokaiseen Suomen hiihtokeskukseen. Miksi hiihdonopettajaksi ryhtymistä kannattaisi harkita?

1. Muistat mikä laskettelussa on tärkeää

Kun näkee aluksi ujon 4-vuotiaan lapsen toden teolla innostuneen laskemisesta oppitunnin aikana tai aikuisen voittaneen pelkonsa rinteeseen lähdöstä päästen nyt nauttimaan muun perheen mukana laskuharrastuksesta, muistaa samalla, mikä laskettelussa on tärkeää.

Harvassa työssä saa tarjota samanlaisia onnistumisen elämyksiä säännöllisesti asiakkailleen.

Harva työ on yhtä palkitsevaa kuin hiihdonopettajan. Kun saa aran lapsen oivaltamaan, niin ymmärtää helposti itsekin työnsä merkityksen. Opettamassa Niko Liukkonen Häkärinteen hiihtokoulusta.

2. Oma taitotaso ottaa harppauksia eteenpäin

Ohjaaja- ja opettajakoulutuksissa kehittyy ja oppii analysoimaan omaa laskuaan uudella tavalla, mikä mahdollistaa kehittymisen myös jatkossa. Lisäksi muiden hiihdonopettajien kanssa laskiessa löytyy uusia ideoita ja ajatuksia laskemiseen.

Oppitunneilla pääsee pohtimaan laskemiseen liittyviä pulmia moneen kertaan. Vaikka keskittyminen onkin oppijassa, säilyvät laskemisen perusasiat aina samoina taitotasosta riippumatta. Perusasioiden toistoja tulee myös reilusti, mistä ei takuulla ole haittaa oman taidon kehittämisessä. Todennäköisesti oppilaalle asiaa selostaessa tajuaa ratkaisevansa siinä sivussa omankin laskun ongelmakohtia.

3. Hiihdonopettaja on hyvä laskukaveri

Hiihtokoulut ovat ymmärrettävistä syistä täynnä muita laskemisesta kiinnostuneita. Siksi hiihtokoulun kautta löytyy takuuvarmasti myös laskuseuraa, jos perhe tai kaverit eivät ole yhtä innokkaita laskijoita kuin itse.

Syystä tai toisesta hiihdonopettajat tuntuvat tulevan toimeen keskenään oikein mainiosti, joten monta ystävyyssuhdetta on löytynyt hiihtokoulujen kautta.

Ohjaaja- ja opettajakursseilla saa näkemystä omaankin laskuun. Työkaverit ovat myös mainiota laskuseuraa. Kuvassa laskee Karoliina Ripatti Vuokatin hiihtokoulusta.

4. Laskemisesta maksetaan

Kun tekee riittävästi töitä, voi hiihdonopettaja saada palkan lisäksi kausikortin keskukseen ja muita taloudellisia etuja, kuten alennusta rinneravintolasta tai keskuksen urheilukaupasta. Etenkin opiskelijalle hiihdonopettajana työskentely on mainio tapa saada karsittua leijonanosa kauden kustannuksista.

Joko kiinnostuit?

Suomen Hiihtokeskusyhdistys (SHKY) sekä Suomen hiihdonopettajat ry (Shory) järjestävät kursseja eri puolella Suomea. Ensimmäisen tason ohjaaja-kursseille vaaditaan hyvää laskutaitoa..

Lisätietoa kursseista, aikatauluista ja koulutusjärjestelmästä löydät Kouluttaudu hiihdonopettajaksi -infosivulta.

Artikkelia muokattu:

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

10 kysymystä hiihtokoulusta

Hiihtokoulu

Hiihdonopettajan tarina: pöllön siivet, jotka saavat lentämään

Hiihtokoulu

Hiihdonopettaja kannustaa: naiset, luottakaa taitoihinne!

Keskusuutiset