Kouluttaudu hiihdonopettajaksi

Suomalainen hiihdonopettajakoulutus on huippua.
Suomalainen hiihdonopettajakoulutus on huippua.

Hiihdonopettajien koulutusjärjestelmä, ja kuinka hakeutua hiihdonopettajakoulutukseen.

Suomessa on nykyään kaksi polkua hiihdonohjaajaksi: Ski.fi-sivustoa julkaisevan Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n (SHKY) tammikuussa 2020 alkanut ohjaajakoulutus sekä Suomen Hiihdonopettajat ry:n (Shory) kolmiportainen koulutusjärjestelmä.

Hiihdonopettajien koulutusjärjestelmä

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n hiihdonohjaajakursseja järjestetään useissa hiihtokeskuksissa ympäri Suomea. Näin on helppo valita lähin kurssipaikka ja parhaiten sopiva ajankohta. Ohjaajakoulutus alkaa verkko-opinnoilla, jotka tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen lähiopetusjaksoa.

SHKY:n ohjaajakurssi on lajikohtainen (eri kurssi alppihiihdolle ja lumilaudalle), ja antaa valmiudet opettaa alppihiihdon tai lumilautailun alkeita asiakkaalle. Edellytyksiä kurssille osallistumiseen on mm. hyvä laskutaito, kiinnostus kehittää itseään laskijana ja opetustyössä sekä paikallisen hiihtokoulun suositus.

Verkko-opinnoissa perehdytään esimeriksi laskettelun/lumilautailun tekniikkaan ja perusteisiin, keskeisiin termeihin ja käsitteisiin, syvennetään välinetietoutta sekä opiskellaan pedagogiikan perusteita ja Werneri-konseptia. Lähiopetuksessa keskitytään teemoihin, joihin osallistujat ovat jo etukäteen perehtyneet.

Sekä SHKY:n että Shory:n ohjaajakoulutuksen kokonaisuus on noin 80 tuntia.

Kuinka hakeutua hiihdonopettajakoulutukseen?

Ota ensin yhteyttä kotirinteesi hiihtokouluun. Siellä voidaan katsastaa taitotasosi ja antaa suositus SHKY:n ohjaajakurssille. Ohjaajakursseja järjestetään suksilla ja lumilaudalla ympäri Suomea. Kurssien aikatauluista kannattaa kysyä omasta hiihtokeskuksesta. Aikataulut ilmoitetaan myös Ski.fi-sivuilla.

Lisätietoja ja hakuohjeet Suomen hiihdonopettajat ry:n kursseille löydät Shory:n sivuilta. Shory on myös kansainvälisen hiihdonopettajaliiton ISIA:n jäsen.

Seuraavat hiihdonohjaajakurssit

 

Hiihdonohjaajakurssi Rukalla keväällä 2020

Seuraava hiihdonohjaajakurssi järjestetään Rukalla. Alppi -ja lautakurssit järjestetään  maalis-huhtikuusssa ja viimeinen ilm.päivä on 20.3.2020.

Verkko-opiskelu alkaa alkaa 20.3.2020 ja lähiopiskelu  toteutetaan kahtena viikonloppuna la-su 4.-5.4. ja pe-su 17.-19.4.2020  (viisi päivää).

Kurssin minimiosallistujamäärä on 8 per laji, ja  maksimimäärä 12. Kurssille voi osallistua, mikäli täyttää tänä vuonna  17 vuotta. Kurssilaiset voivat hakeutua keikkaopetustöihin RHK ry:n  kautta, mikäli saavuttavat kurssilla arvosanan 3.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Koulutus pidetään suomeksi. Koulutuksen hinta on 395 euroa, lisäksi kurssilainen hoitaa omakustanteisesti hissilipun, majoituksen ja  ruokailut.

 

Hiihdonohjaajakurssi Riihivuoressa maaliskuussa 2020

Riihivuoressa järjestetään hiihdonohjaajakurssi (alppi) maaliskuussa. Lähijaksot ovat 13.–15.3.2020 sekä 20.–22.3.2020.

Kurssin hinta on 400 euroa. Hissilippupaketti kurssille maksaa 45 euroa.

Mikäli tarvitset majoitusta, niin kannattaa tiedustella alueen majoituspalveluista: https://www.riihivuorenlomakyla.fi/ ja http://www.riihivuori.com/

Lähetä hakemuksesi kurssille 21.2.2019 mennessä osoitteeseen virpi.mikkola(a)ski.fi