Mustavuori 13.5.2022

1. Taustaa hiihtokeskustoimialan eettiselle ohjeistolle

Suomen Hiihtokeskusyhdistys (SHKY) ja sen jäsenyritykset haluavat tarjota suomalaisille ja ulkomaalaisille alamäen harrastajille turvallisia ja innostavia ulkoiluelämyksiä laskettelurinteissä sekä bike parkeissa.

Toimialan eettinen ohjeisto kertoo, miten SHKY ja hiihtokeskustoimialan yritykset toimivat eettisesti ja vastuullisesti.

2. Asiakkaat

Asiakkaita kohdellaan kuten kaikkia laskukavereita: ystävällisesti ja huomaavaisesti. Tavoitteenamme on antaa asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä, joiden taustalla on ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu, hyvät suorituspaikat ja turvallisuus.

3. Rooli työnantajana

Hiihtokeskustoimialalla rekrytoidaan, tarjotaan koulutusta ja kehittymismahdollisuuksia sekä palkitaan suoritusten ja osaamisen perusteella iästä, sukupuolesta, sukupuolisesta suuntautumisesta, rodusta, uskonnosta, kansallisuudesta, etnisestä taustasta, poliittisista mielipiteistä tai muusta vastaavasta riippumatta.

Hiihtokeskustoimialalla ei hyväksytä minkäänlaista fyysistä, psyykkistä, sanallista tai seksuaalista häirintää.

Hiihtokeskustoimialalla noudatetaan työehtosopimuksia ja työlainsäädäntöä.

4. Toimiala, jäsenet ja yhteistyökumppanit

Hiihtokeskustoimialalla ollaan avoimia ja rehellisiä, sekä noudatetaan lakia ja muita viranomaisten asettamia sääntöjä.

Odotamme hiihtokeskustoimialan yhteistyökumppaneiden myös toimivan tämän eettisen ohjeiston mukaisesti.

5. Ympäristö

Välitämme luonnosta ja ympäristöstä. Suomen Hiihtokeskusyhdistys haluaa kehittää toimialan ympäristötyötä edistykselliseksi ja kattavaksi.

6. Turvallisuus

Hiihtokeskustoimialalla kannetaan vastuu asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta. Rinneturvallisuuden edistäminen on keskeinen tehtävä ja sitä kehitetään jatkuvasti.

7. Taloudellinen raportointi ja valvonta

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kirjanpito ja tilinpäätös laaditaan sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Samaa odotamme yhdistyksen jäseniltä ja kumppaneilta.

Enduro-pyörällä ajaa bike park -reittien lisäksi myös maastopoluilla. Kuvan pyörä on Ghost SL AMR 6.7.
Pate Pollari hehkuu elämäniloa. "Hymyile itsellesi joka ilta kun menet nukkumaan", kertoi Pate vinkkinsä elämäntyöpalkinnon jakotilaisuudessa.
Vuoden hiihtokeskus 2022 on Himos.
Laskettelijan kevät on perinteisesti pitkä. Vappuna 2022 lasketeaan Etelä-Suomessa kuvan Swinghillin lisäksi myös Vihdissä, Sveitsissä ja Purnussa.
Kevät kasaa rinteeseen hauskoja loskakumpareita ja muotoja, joista on kiva leiskauttaa välillä ilmaan.
Aurinko, huippukuntoiset rinteet ja iloisen rento tunnelma tekevät pääsiäisestä monen mielestä parhaan laskuajankohdan.
Laskemalle ei auringonsäteitä karkuun pääse. Kevätkeleillä kannattaakin suojata pää, silmät ja iho.
Ape Majava järjestää vapaalaskuklinikoita Levillä. Myös öiset laskuretket kuuluvat ohjelmaan.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Radiopuhelin on näppärä kommunikointiväline kaikille rinteessä liikkuville.