Mielakka 23.9.2022

1. Taustaa hiihtokeskustoimialan eettiselle ohjeistolle

Suomen Hiihtokeskusyhdistys (SHKY) ja sen jäsenyritykset haluavat tarjota suomalaisille ja ulkomaalaisille alamäen harrastajille turvallisia ja innostavia ulkoiluelämyksiä laskettelurinteissä sekä bike parkeissa.

Toimialan eettinen ohjeisto kertoo, miten SHKY ja hiihtokeskustoimialan yritykset toimivat eettisesti ja vastuullisesti.

2. Asiakkaat

Asiakkaita kohdellaan kuten kaikkia laskukavereita: ystävällisesti ja huomaavaisesti. Tavoitteenamme on antaa asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä, joiden taustalla on ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu, hyvät suorituspaikat ja turvallisuus.

3. Rooli työnantajana

Hiihtokeskustoimialalla rekrytoidaan, tarjotaan koulutusta ja kehittymismahdollisuuksia sekä palkitaan suoritusten ja osaamisen perusteella iästä, sukupuolesta, sukupuolisesta suuntautumisesta, rodusta, uskonnosta, kansallisuudesta, etnisestä taustasta, poliittisista mielipiteistä tai muusta vastaavasta riippumatta.

Hiihtokeskustoimialalla ei hyväksytä minkäänlaista fyysistä, psyykkistä, sanallista tai seksuaalista häirintää.

Hiihtokeskustoimialalla noudatetaan työehtosopimuksia ja työlainsäädäntöä.

4. Toimiala, jäsenet ja yhteistyökumppanit

Hiihtokeskustoimialalla ollaan avoimia ja rehellisiä, sekä noudatetaan lakia ja muita viranomaisten asettamia sääntöjä.

Odotamme hiihtokeskustoimialan yhteistyökumppaneiden myös toimivan tämän eettisen ohjeiston mukaisesti.

5. Ympäristö

Välitämme luonnosta ja ympäristöstä. Suomen Hiihtokeskusyhdistys haluaa kehittää toimialan ympäristötyötä edistykselliseksi ja kattavaksi.

6. Turvallisuus

Hiihtokeskustoimialalla kannetaan vastuu asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta. Rinneturvallisuuden edistäminen on keskeinen tehtävä ja sitä kehitetään jatkuvasti.

7. Taloudellinen raportointi ja valvonta

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kirjanpito ja tilinpäätös laaditaan sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Samaa odotamme yhdistyksen jäseniltä ja kumppaneilta.

Gondoli on edelleen Ylläksen maamerkki ja nopein keino kulkea tunturin huipulle. Uusi tuolihissi kuitenkin saanee vankan kannattajajoukon mukavuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi.
Talvi käynnistyy Levillä ja Rukalla 7.10.2022.
Mikan vasemman puolen lihasten hermotus ei toimi normaalisti ja hienomotoriset toiminnat ovat haastavia, mutta se ei rinteessä vauhtia hidasta. Omien laskujen lisäksi Mika jakaa oppejaan Muonion Freeride Academyn oppilaille.
Minkälaisia fiiliksiä tuleva talvi herättää? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa hissilippuja.
Ylläkselle rakenteilla oleva kuuden hengen tuolihissi tulee ympärivuotiseen käyttöön. Kesällä hissi pyörii pyöräilijöiden iloksi. Kuva: Mika Hirvonen/Ylläs Ski Resort, Ylläsjärvi
Saimaa bike park on aivan Saimaan rannalla. Eipä ihme, että se on aktiivipyöräilijöiden toinen olohuone.
Reece Hill on kulkenut pitkän matkan australiasta Kanadan kautta Rukalle. Nyt hän sanoo olevansa paratiisissa.
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Tahko Bike Park tarjoilee korkeutta, pituutta, maisemaa – ja hauskoja helppoja reittejä. Tämäkin nokka on helppo rullata yli renkaat turvallisesti maan pinnassa.
Johanna Nordblad pitää pyöräilyä hyvänä vastapainona vapaasukellukselle.