Sappee 13.7.2024

Levi Bike Park tarjoilee uudistuneen flown

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle. Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Levin talvi on maineikas ja kansainvälinen. Nyt kesäinen Levi tähtää samaan. Sen takia tunturissa on aloitettu pitkän tähtäimen projekti pyöräreittien kehittämiseksi. Esimakua tulevasta saadaan jo kesällä 2024.

Levi Bike Park julkaisi keväällä 2024 ilouutisen pyöräilijöille: keskus aloittaa pitkän tähtäimen kehitysprojektin, jonka tavoitteena on nostaa pyöräilytarjonta aivan uudelle tasolle. Projektissa yhteistyökumppanina on muun muassa naapuritunturissa hyvää jälkeä tehnyt Allegra.

Ensimmäisessä vaiheessa Allegra rakentaa harjoittelualueen sekä uudistaa Sunny South -reitin. Mattohissillistä harjoittelualuetta on kaivattu tunturissa, jotta alamäkipyöräilyn ensimmäiset rullailut voi jatkossa ottaa entistä mukavammin ja turvallisemmin.

Kesällä 2023 Sunny South tarjoili hienot maisemat ja mukavat taukopaikat. Kesän 2024 alussa Sunny South uudistetaan entistä mielekkäämmäksi flow-reitiksi.

Alamäkipyöräilyn salat auki neljällä reitillä

Uusi Hidden Forest Skill Park sijaitsee Levi Black (G.2) rinteen loivassa alaosassa, aivan gondolihissin välittömässä läheisyydessä. Mattohissin viereen on rakennettu neljä uutta reittiä.

Green Avenue on aloittelijoille suunniteltu erittäin helppo reitti, joka kulkee aivan mattohissin vieressä G.2-rinteen pohjalla. Kolme muuta reittiä kulkevat Gondolin viereisessä metsässä vanhan seikkailupuiston kohdalla.

Ensimmäisenä reittinä metsään jakaantuu Red Fox Roller, jonka nimikin jo johdattaa kumpuilevaan tunnelmaan. Speed Wolverine on seuraava askel kohti vauhdikkaampaa ajoa ja siinä pääsee kokeilemaan jarrujen toimintaa. Bear Balance puolestaan testauttaa ajajan tasapainotaitoja. Lisäksi alueelle rakentuu myös Drop Zone, jossa saa ensikosketuksen droppien ajoon.

Levillä on ollut reittejä osaajille, mutta ensikertalaisille on löytynyt vähemmän ajettavaa. Uusi Hidden Forest Skill Park tuleekin todelliseen tarpeeseen.

Levi Bike Park on jotain vanhaa ja paljon uutta

Levin viidentoista bike park -reitin valikoiman mustimmassa ääripäässä on World Cup DH Black, joka haastaa kokeneemmatkin kuskit. Hidden Forest Skill Parkin ja DH Blackin väliin mahtuu laaja kattaus reittejä, kuten leppoisa maisemareitti Village Trail ja tunturin suosituin fiilistelyreitti Blue Groove.

Kesällä 2023 avattu sininen Sunny South tarjosi avajaisvuotena lähinnä hienot maisemat sekä mukavat levähdyspaikat. Alkukesästä 2024 reitti on ollut Allegran työmaa. Reitin avautuessa luvassa on pitkää ja hauskaa flow-kurvailua.

Pyörät ja pyöräilijät nousevat Levin huipulle gondolilla.

Leviltä löytyy varmasti mieluisia reittejä jokaiselle kuskille. Yksi Levin vakiokuski on jalkapallotähti Sami Hyypiä. Hänen suosikkireittinsä on punaiseksi luokiteltu Santa’s Cabin. Se on jouheva reitti, jonka varrella on monipuolista ajettavaa, ilman tylsiä hetkiä.

”Se on minulle sopivan haastava. Välillä uskallan avata vähän jarruja ja renkaat saavat ilmakylpyjä. Yleisesti tykkään helpoista reiteistä – niissä oppii pyörän hallintaa, eikä vauhti kasva liikaa. Ne opettavat mukavasti, jotta jatkossa voin siirtyä haastavimmille reiteille.”

Lue lisää Sami Hyypiän alamäkipyöräilystä.

Levi Bike Parkin kattavat reittiesittelyt löydät keskuksen sivuilta.

Alamäkipyöräily on hyvä laji alppihiihtäjälle

Levin kesässä viihtyy myös talvinen alamäkikansa. Alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne kokee alamäkipyöräilyssä olevan samankaltaisuuksia pujottelun kanssa:

”Kummassakin lajissa haetaan hyviä ajolinjoja ja kallistuksia, mutta väline on eri. Kun saa ajettua bermin (kallistetun kurvin) vauhdikkaasti, siitä tulee samanlainen onnistumisen elämys kuin talvella vauhdikkaan carving-käännöksen jälkeen. Alamäkipyöräily antaa hyviä fiiliksiä ja hikikin tulee, vaikka alamäkeä ajetaankin. Viileä keli on hyvä asia tässä lajissa!”

Lue lisää Tanja Poutiainen-Rinteen alamäkipyöräilystä

Santa’s Cabinin metsäosuuksille monipuolisuutta tuo puurakennelmat.

Rohkeasti kokeilemaan alamäkipyöräilyä

Levi Bike Parkissa viihtyvä moottoriurheilija ja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tuttu Emma Kimiläinen rohkaisee kokeilemaan alamäkipyöräilyä.

”Menkää vaan! Jos pyörä on tuttu kapistus, ei muuta vaadita. Reittejä on monen tasoisia. Ota vaikka kaveriporukka mukaan ja varaa opetus. Bike park -ohjaus on hyvä ja turvallinen tapa tutustua lajiin.”

Lue lisää Emma Kimiläisen alamäkipyöräilystä.

Levi Bike Park tarjoaa reittien lisäksi kattavat vuokraamopalvelut ja Levi Bike Parkissa on kesän läpi ohjattuja bike park -kursseja ja tunteja virallisten bike park -ohjaajien (FMBIA) opastuksella.

Levi Bike Parkin yhteydessä toimii myös Levi Activity Park, jossa on muun muassa monipuolinen seikkailupuisto, kesälle 2024 avattu uusi skeittiparkki, pumptrack sekä lukuisia mailapeliaktiviteetteja.

Levin kesäaktiviteetit on keskitetty gondolin ala-asemalle.

Levi Bike Parkin kausi alkaa 21.6.2024 juhannusyön ajeluilla. Pyöräilykesä 2024 jatkuu tapahtumilla: Levi on mukana Kansallisessa Bike Park-päivässä 26.6.2024. Levi Bike & Outdoor Fest on 20.–27.7. ja silloin kisataan myös Levi Midnight Enduron merkeissä. Mimmi Weekend on 7.–8.9.2024. Bike parkin kausi jatkuu aina 29.9.2024 saakka. Katso tästä Levin kesän tapahtumat.

Luitko jo nämä?

Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.
Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort

Mikä tapahtuu Levillä, näkyy kaikkialla – Suomen suurin 60 vuotta

Keskusuutiset
Sami Hyypiän ehkäpä tunnetuin saavutus on Mestareiden Liigan voitto Liverpool FC:n riveissä vuonna 2005. Mittavan ammattilaisuran ohella hän on pelannut yli 100 maaottelua Huuhkajissa. Ammattilaisuran päättyminen on mahdollistanut uudet lajit. Nyt Sami Hyypiä on innostunut alamäkipyöräilystä.

Sami Hyypiä ihastui alamäkipyöräilyyn kertaheitolla

Bike park -uutiset
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!

Parhaat pyöräreitit löydät hiihtokeskuksista

Bike park -uutiset