Sappee 13.7.2024

Tahko Mini Mountain houkuttelee kokeilemaan alamäkipyöräilyä

Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn. Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Tahko on jo vuosikymmeniä ollut tunnettu pyöräilykohde. Tahko Mountainin bike park sai upean lisän, kun lapsille ja aloittelijoille avattiiin Mini Mountain.

Tahko Mini Mountain oli savolaisen bike parkin tärkeä laajennussa kesällä 2023. Lasten ja aloittelijoiden alueella, Mini Mountainilla, on matto- ja sompahissi, sekä niiden ympärillä kolme erittäin helppoa reittejä.

Mini Mountainista tuli lyhyessä ajassa suosittu turvallinen alue, jossa myös alueella maastopyöräilyä harrastavat käyvät kokeilemassa alamäkipyöräilyä.

Kokeneemmille kuskeille Tahkon bike parkissa on yhdeksän erilaista merkittyä alamäkirataa. Näistä kaksi on mustia, kaksi punaista, kaksi sinistä ja kolme vihreää. Pisimmällä reitillä on mittaa mukavat 1,4 kilometriä.

Reitille on tehty pysähdyspaikkoja, mikäli haluaa pitää pienen tauon hengähtämisen tai maisemien katselemisen merkeissä.

Tahko Mini Mountain on hieno paikka aloittaa alamäkipyöräily.

Alamäki otti otteeseensa

Maastopyörälenkillä olleet Heidi Lösönen ja hänen poikansa Joel (8 v.) sekä heidän tuttavaperheensä Henna Snäll ja Eelis (8 v.) pysähtyivät Mini Mountainin juurelle. Heidi kertoo, että alamäkipyöräilykärpänen puraisi heti ensilaskulla.

”Meillä oli ystäväperhe käymässä Tahkon mökillämme ja pojat halusivat kokeilla lajia. Myös me vanhemmat innostuttiin kokeilemaan. Meidät otettiin huippuhyvin vastaan ja saimme henkilökunnalta hyvän perehdytyksen.”

Yllätyksekseen Heidi huomasi alamäkipyöräilyn olevan oletettua helpompaa.

”Tämä on todella matalan kynnyksen laji! Meillä on taustaa niin maasto- kuin maantiepyöräilyn parista. Pyörän perushallinta on hyvin samanlaista myös bike parkissa.”

Helppous ja vauhti viehättää. Heidi Lösönen innostui Tahkolla alamäestä.

Alamäkipyöräily ei jäänyt kerta kokeiluksi, vaan ryhmä suuntasi seuraavana päivänä isommille reiteille.

”Reittien ajaminen on hauskaa ja tarjoaa vauhdin hurmaa. Se vaatii myös tarkkaa keskittymistä, ajaessa ei ennätä oikein mitään miettimään. Joel on Tahko ajopäivien jälkeen liki päivittäin vonkunut bike parkiin lähtemistä.”

Tahko Mini Mountain ei ole vain nuorisolle

Vaikka nuoriso innostui äänekkäimmin alamäkipyöräilystä, Heidi myöntää itsekin innostuneensa lajista.

”Minuun teki vaikutuksen henkilökunnan todella lämmin vastaanotto. Suosittelen lajia, sillä se parantaa koordinaatiota ja tekee hyvää myös aivoille. Lisäksi se tarjoaa myös vauhdin hurmaa. Kipinä jäi kytemään meille aikuisillekin, joten varusteet ovat hankinnassa koko perheelle. Meille alamäkipyöräily on perheen yhteistä laatuaikaa.”

Vaikka vauhti viehättää, Heidi haluaaajaa maltilla.

”Yritän pysyä nöyränä. Tuntuu siltä, että vauhtia voisi kasvattaa jokaisen laskun jälkeen, kun oppii reitin ja saa paremman tuntuman pyörän hallinnasta. Vauhtia pidän kurissa myös sen takia, että lasten vauhti pysyisi järkevänä. Joskin takaa kuuluu koko ajan lisää vauhtia tai aja kovempaa!”

Tahkolla on monipuolinen bike park, joten myös kokeneille kuskeille löytyy mieluisia reittejä.

Tahkolla tapahtuu pitkin kesää

Tahko Mountan bike park ja pyöräkoulu osallistuvat kansalliseen bike park -päivään 26.6.2024. Bike Park on silloin avoinna kello 11–18 ja Mini Mountain alueen hissit ja radat ovat käytössä veloituksetta. Paikalla on myös ilmainen ajo-opastus kello 11.00.

Tahko Mountainin pyöräkoulu järjestää perjantaisin Puden Bike Park -kursseja, jotka on tarkoitettu 6–12 -vuotiaille kuskeille. Mini Mountainilla on keskiviikkoisin kello 11 ja perjantaisin kello 16 ilmaiset treenit, joissa annettaan vinkkejä alamäkipyöräilystä kiinnostuneille.

Tahkolla järjestetään aktiivisesti kursseja ja opastusta alamäkipyöräilyyn.

Tahkon kesä on vireä. Kolopalloilijat viihtyvät kahdella 18-reikäisellä laadukkaalla golf-kentällä. Pyöräilijöitä hemmotellaan useilla maasto-, gravel- tai maantiepyöreitillä. Viime kesänä Tahkolle avattiin Suomen pisin vaijeriliuku. Mikäli kelit eivät suosi, sisätiloissa pääsee keilaamaan, kylpemään, padelia tai tennistä pelamaan, kuntosaleja tai sisäseikkailupuistoa unohtamatta.

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.
Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Tahko Bike Park tarjoilee korkeutta, pituutta, maisemaa – ja hauskoja helppoja reittejä. Tämäkin nokka on helppo rullata yli renkaat turvallisesti maan pinnassa.

Tahko Bike Park saa suupielet hymyyn

Bike park -uutiset
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.

Kansallinen bike park -päivä: poimi tutustumistarjoukset!

Bike park -uutiset

Kommentti: Täydellinen yhdistelmä naisille – alamäki ja polkupyörä

Ajovinkit