Sappee 20.6.2024

Kokon bike park – alamäkipyöräilyä Porvoon perinnemaisemissa

Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä. Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Porvoosta löytyy historiaa ja perinteitä myös pyöräilyyn. Kokon bike park on suosittu keskus monen tasoisille kuskeille. Kesästä 2024 on tulossa Porvoossa pyöräilijöiden kesä, sillä reittejä on laitettu entistäkin ehompaan kuntoon.

Kokon bike park tarjoaa hienon näkymän, sillä Porvoon keskusta ja kuuluisa vanha Porvoo näkyvät Kokon bike parkin huipulta. Välissä virtaa rauhaisasti Porvoonjoki. Veri virtaa suonissa virmakkaammin, sillä edessä avautuu Kokon bike parkin reitistö.

Pian avataan jarrut ja eturengas suunnataan alamäkeen. Sen jälkeen sydän pumppaa verta entistäkin nopeampaan tahtiin. 

Alhaalla sydän vähän rauhoittuu ja suupielet kääntyvät hymyyn. Tätä on saatava lisää, joten pyörä rullaa hissin ala-asemalle ja nousu Kokon huipulle alkaa uudestaan.

Kesäkaudelle 2024 Kokon bike parkin reitit saivat massiivisen käsittelyn.

Kokonniemi on Kokon bike park

Kokon nimi on lyhenne Kokonniemestä sekä sen ruotsin kielisestä nimestä Kokonnäs. Lyhennettynä voidaan käyttää yhtä nimeä.

Kokon kymmenestä reitistä löytyy värikirjoa sinisestä mustaan. Reitit ovat pääsääntöisesti moderneja koneella tehtyjä flow-reittejä ja valikoimaa täydentää metsässä kulkevat enduro-henkiset vaihtoehdot. 

Hissi pyörii Porvoossa useimmiten vain neljän tunnin ajan päivässä. Se tarkoittaa sitä, että parkkipaikka täyttyy heti aukioloajan alkaessa ja tyhjentyy vasta hissien pysähdyttyä. Kesäkuussa viikonloppuisin ajetaan hieman pidempään, sillä hissi pyörii lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–18.

Suurin osa suuntaa tottunein ottein omin varustein kohti hissiä, osa vuokraamoon hakemaan lainapeliä ajoja varten. Vuokraamossa on dh- ja enduro-pyöriä alkaen 24 tuumaisista XL-kokoisiin. Pyöräkoulu palvelee kaikkia kuskeja aloittelijoista aina viimeisiä kisaviilauksia hakeviin harrastajiin.

Paljon osaaville, mutta reittejä myös aloittelijoille. Sitä kaikkea tarjoaa Kokon bike park.

Kokokonniemen vieressä virtaa Porvoonjoki, joka mahdollistaa uimisen, melonnan sekä sup-lautailun.  Juhannukseksi avataan kesän uutuus, minigolf-rata. Seikkailupuistossa voi mittauttaa korkean paikana toimintakykyä. 

Kokon oma ravintola Hölmö Pulu tarjoaa pientä purtavaa ja grilliruokaa maltillisesti hinnoiteltuna. Kävelymatkan päässä on Porvoon keskusta kaikkine palveluineen.

Kesällä 2024 annetaan reiteille rakkautta

Kokon bike parkin kesäkausi 2024 alkoi jo toukokuussa. Keskuksesta kerrotaan, että tällä kaudella panostetaan eritoten olemassa olevien reittien ylläpitoon ja pienempiin uudistuksiin.

Osa Kokon reiteistä joudutaan purkamaan laskettelukauden ajaksi. Osa puretuista reiteistä on rakennettu liki samanlaisina uudestaan ja osasta on tehty täysin uudenlaisia.

Yksi työstetyistä on lisää muotoja saanut reitti numero 2. Bermien kaaria on nostettu ja reitille on rakennettu muutama lisäkumpu. Nro 4 sai uuden loppuosan. Reitti 7 yläosan bermejä muokataan ajattavimmiksi ja loppuosa on rakennettu kokonaan uudestaan.

Vauhdikas alamäkikuski ja näppärä koneenkuski Riku Mertala on urakoi kevään 2024 Kokon bike parkin reittien parissa.

Seuraavaksi parkkitiimin hellään käsittelyyn pääsi reitti numero 10. Sen hyppyrit jouduttiin lanaamaan talvisesongin alta, joten ne tehtiin jälleen uudelleen.

Jatkossa maatöitä tehdään sillä ajatuksella, että joka keväinen ja syksyinen lanaaminen ja rakentaminen jäisi minimaalisen vähäiseksi. Parkkitiimistä kerrotaan, että reitin hyppyreiden alastuloja pidennetään aiempaan verrattuna.

Porvoon kesässä kisataan rennosti ja tosissaan

Kokon kesäkauden aloitti toukokuussa rennompi kisa Funduro Cup. MTB Rally -kiertue saapuu Itä-Uudellemaalle 15.–16.6.2024 ja DH Suomi Cup käydään 20.–21.7.2024. Samassa yhteydessä käydään lajin SM-kisat. Ansa & Kuoppa freeride jamit on vuorossa 31.8.2024. Näiden lisäksi Kokonissa on kesän aikana useita pienempiä tapahtumia.

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.
Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Kokonniemi on Porvoon kesän helmi. Bike park tarjoaa ajettavaa kaiken tasoisille kuskeille ja uusi seikkailupuisto innostaa kaiken ikäisiä.

Kokonniemi aktivoi Porvoon kesän

Kesäaktiviteetit
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!

Parhaat pyöräreitit löydät hiihtokeskuksista

Bike park -uutiset