Mielakka 22.5.2023

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio.

SHKY on perustettu 1987. Toimintavuosien aikana SHKY:n edustama toimiala on kehittynyt voimakkaasti. Suomen suurimmat hiihtokeskukset ovat muuttuneet kansainvälisiksi lomakohteiksi ja useimmat lähirinteet monipuolisiksi talviurheilukeskuksiksi.

SHKY:n päätehtävät:

• Toimialan edunvalvonta
  • Jäsenistön koulutus
  • Tutkimustoiminta
  • Alan tiedotus ja yhteismarkkinointi
  • Kuluttajavalistus hissi- ja rinneturvallisuudesta
  • Keskeinen tavoite on lisätä laskettelun harrastajamäärää ja harrastusaktiivisuutta sekä varmistaa toimialan terve kasvu

Lisäksi SHKY:

• Työstää rinnetoiminnan ohjeistuksia ja normituksia
  • Toimii neuvoa-antavana elimenä jäsenistöön ja viranomaisiin päin
  • Kehittää hiihtokouluja ja niiden toimintaympäristöä
  • Kerää toimialan tunnuslukuja
  • Kehittää ja työstää alan markkina- ja kuluttajatutkimuksia
  • Parantaa toimialan julkista kuvaa

SHKY julkaisee myös Ski.fi– ja Bikeparkfinland.fi-sivustoja.

Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 28.6.2023 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!
Levi on vuoden hiihtokeskus 2023.
Nyt nautitaan, ennen kuin kesä pilaa tämänkin ilon. Keäväällä hiihtokeskuksissa on lunta, aurinkoa, ystäviä ja iloisia alamäkiä!
Menneellä viikolla Levillä lähes 1 400 hiihdonopettajaa ympäri maailmaa kokoontui Interski 2023 -kongressiin jakamaan tietoa toisilleen sekä tekivät erilaisia muodostelalaskemisen näytöksiä. Kevään aurinkoisista päivistä saadaan Levillä nauttia vielä yli kuukausi, sillä rinteet ovat avoinna aina 7.5.2023 saakka.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Levin Eturinteille, aivan uuden Glacier Express -tuolihissin ala-asemalle, kohoaa massiivinen Icy Hot -rakennuskompleksi. Havainnekuva.
Taustalla näkyvä Maston rinnealue uudistuu täydellisesti talvelle 2023–2024. Uusi tuolihissi ja neljä uutta rinnettä tehnee alueesta monen uuden suosikin.
Kiropraktikko, lumilautamaajoukkueen ex-valmentaja Oskari ”Ode” Mykkänen muistuttaa kehonhuollon merkitykseestä hiihtolomalla. Sauna ja venyttely auttavat palautumista seuraavaan rinnepäivään.
”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.