Talma 8.12.2021

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry – suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on perustettu 1987. Toimintavuosien aikana SHKY:n edustama toimiala on kehittynyt voimakkaasti. Suomen suurimmat hiihtokeskukset ovat muuttuneet kansainvälisiksi lomakohteiksi ja useimmat lähirinteet monipuolisiksi talviurheilukeskuksiksi.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat:

• Toimialan edunvalvonta
  • Jäsenistön koulutus
  • Tutkimustoiminta
  • Alan tiedotus ja yhteismarkkinointi
  • Kuluttajavalistus hissi- ja rinneturvallisuudesta
  • Keskeinen tavoite on lisätä laskettelun harrastajamäärää ja harrastusaktiivisuutta sekä varmistaa toimialan terve kasvu

Lisäksi SHKY:

• Työstää rinnetoiminnan ohjeistuksia ja normituksia
  • Toimii neuvoa-antavana elimenä jäsenistöön ja viranomaisiin päin
  • Kehittää hiihtokouluja ja niiden toimintaympäristöä
  • Kerää toimialan tunnuslukuja
  • Kehittää ja työstää alan markkina- ja kuluttajatutkimuksia
  • Parantaa toimialan julkista kuvaa

Ukkohalla on uudistanut rinnepalettia laskettelukaudelle 2021–2022: tarjolla on mm. avoin pujottelurata ajanottojärjestelmällä, uusittu pulkkamäki sekä entistä paremmat parkit.
Iskujen lisäksi laskettelukypärä suojaa sään oikuilta. Lasit kannattaa sovittaa yhdessä kypärän kanssa.
Tässä nautitaan Ylläksen alkukauden tunnelmasta 30.11.2021. Samalla aikaan lumetetaan uusia rinteitä. Lisää rinteitä on tarkoitus avata lauantaina 4.12.2021 ja taas lauantaina 11.12.2021. Kuva: Esko Liukas
Kahden tunturin Saariselkä on Suomen pohjoisin laskettelukeskus.
Ski.fi:n adventtikalenteri arpoo joka adventti 2021 laskettelijoita ja lautailijoita ilahduttavia paketteja.
Suksiseppä Jani Ahvenainen valmistaa ystävineen suomalaisia laskettelusuksia. Pusu, eli Puuppolan Suksi, on kaunis sivakka.
Pysähtyneisyyden ajan jälkeen on Kalpalinnaa jälleen kehitetty.
Laajis on panostanut vahvasti laskettelukauteen 2021–2022: pitkä talvi, parannuksia hiihtohisseihin, uudistuva parkki sekä remontoidut asiakaspalvelutilat.
Ruokolahden Freeski on paikalliskeskus etelä-karjalaisella luonteella: tavoitteena kaikille hyvä mieli. Kuva: Lauri Aapro
Vihti Skin yrittäjä Sami Uotila (kuvassa) haluaa tarjota pitkän laskettelukauden ja tunturimaista tunnelmaa.