Talma 2.2.2023

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio.

SHKY on perustettu 1987. Toimintavuosien aikana SHKY:n edustama toimiala on kehittynyt voimakkaasti. Suomen suurimmat hiihtokeskukset ovat muuttuneet kansainvälisiksi lomakohteiksi ja useimmat lähirinteet monipuolisiksi talviurheilukeskuksiksi.

SHKY:n päätehtävät:

• Toimialan edunvalvonta
  • Jäsenistön koulutus
  • Tutkimustoiminta
  • Alan tiedotus ja yhteismarkkinointi
  • Kuluttajavalistus hissi- ja rinneturvallisuudesta
  • Keskeinen tavoite on lisätä laskettelun harrastajamäärää ja harrastusaktiivisuutta sekä varmistaa toimialan terve kasvu

Lisäksi SHKY:

• Työstää rinnetoiminnan ohjeistuksia ja normituksia
  • Toimii neuvoa-antavana elimenä jäsenistöön ja viranomaisiin päin
  • Kehittää hiihtokouluja ja niiden toimintaympäristöä
  • Kerää toimialan tunnuslukuja
  • Kehittää ja työstää alan markkina- ja kuluttajatutkimuksia
  • Parantaa toimialan julkista kuvaa

SHKY julkaisee myös Ski.fi– ja Bikeparkfinland.fi-sivustoja.

”Aikuisen kunnianhimo harvoin edistää lapsen oppimista. Varsinkaan, jos lapsella ei anneta aitoa mahdollisuutta oppia”, muistuttaa hiihdonopettaja Teija Uurinmäki.
Viihtyisä maisemakonttori, oppimisen ilo ja hauskat työkaverit. Hiihdonopettajalla on monta syytä hymyyn.
Lapsi laskee suoraan alas rinnettä, eikä kääntyminen kiinnosta? Näillä hiihdonopettajan vinkeillä houkuttelet lapsen mutkittelemaan laskettelurinteessä.
Suksen pituuden valintaan vaikuttaa käyttötarkoituksen sekä laskijan mittojen lisäksi mieltymykset ja taitotaso.
Ylitarkastaja Aleksi Latvala viihtyy mäessä työssä ja vapaa-ajalla.
Hyvä lumilautakenkä antaa mainion tuntuman lautaan ja mahdollistaa miellyttävät sekä hauskat laskupäivät.
Näyttää helpolta, mutta etenkin alku voi olla hankala. Jutun vinkkien lisäksi kannattaa hakea oppia hiihtokoulusta. Pätevä lautaopettaja on oikotie onneen.
”Taidot kehittyvät harjoittelemalla ja kehittymistä voi nopeuttaa pyytämällä opetusta”, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki rohkaisee. Kun taitoa on tarpeeksi, voi rinteitä kiitää alas, kuten Teijan opettajakollega kuvassa.
Päivä rinteessä tekee hyvää mielelle ja keholle (vaikka äärimmäisyyksiin ei menisikään).
Vääränlaiset välineet vievät ilon laskettelusta. Hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kertoo, miksi serkun kaiman vanhoilla pujotteluvälineillä ei välttämättä kannata aloittaa hienoa harrastusta.