Mustavuori 13.5.2022

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry – suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on perustettu 1987. Toimintavuosien aikana SHKY:n edustama toimiala on kehittynyt voimakkaasti. Suomen suurimmat hiihtokeskukset ovat muuttuneet kansainvälisiksi lomakohteiksi ja useimmat lähirinteet monipuolisiksi talviurheilukeskuksiksi.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat:

• Toimialan edunvalvonta
  • Jäsenistön koulutus
  • Tutkimustoiminta
  • Alan tiedotus ja yhteismarkkinointi
  • Kuluttajavalistus hissi- ja rinneturvallisuudesta
  • Keskeinen tavoite on lisätä laskettelun harrastajamäärää ja harrastusaktiivisuutta sekä varmistaa toimialan terve kasvu

Lisäksi SHKY:

• Työstää rinnetoiminnan ohjeistuksia ja normituksia
  • Toimii neuvoa-antavana elimenä jäsenistöön ja viranomaisiin päin
  • Kehittää hiihtokouluja ja niiden toimintaympäristöä
  • Kerää toimialan tunnuslukuja
  • Kehittää ja työstää alan markkina- ja kuluttajatutkimuksia
  • Parantaa toimialan julkista kuvaa

Pate Pollari hehkuu elämäniloa. "Hymyile itsellesi joka ilta kun menet nukkumaan", kertoi Pate vinkkinsä elämäntyöpalkinnon jakotilaisuudessa.
Vuoden hiihtokeskus 2022 on Himos.
Laskettelijan kevät on perinteisesti pitkä. Vappuna 2022 lasketeaan Etelä-Suomessa kuvan Swinghillin lisäksi myös Vihdissä, Sveitsissä ja Purnussa.
Kevät kasaa rinteeseen hauskoja loskakumpareita ja muotoja, joista on kiva leiskauttaa välillä ilmaan.
Aurinko, huippukuntoiset rinteet ja iloisen rento tunnelma tekevät pääsiäisestä monen mielestä parhaan laskuajankohdan.
Laskemalle ei auringonsäteitä karkuun pääse. Kevätkeleillä kannattaakin suojata pää, silmät ja iho.
Ape Majava järjestää vapaalaskuklinikoita Levillä. Myös öiset laskuretket kuuluvat ohjelmaan.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Radiopuhelin on näppärä kommunikointiväline kaikille rinteessä liikkuville.
Himoksella on ollut tuolihissi jo 1980-luvulta lähtien. Pohjoisrinteiden vanha tuolihissi renovoitiin kaudelle 2022–2023. Kuvan hissi otettiin käyttöön vuonna 2008.