Ukkohalla 14.4.2021

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry – suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on perustettu 1987. Toimintavuosien aikana SHKY:n edustama toimiala on kehittynyt voimakkaasti. Suomen suurimmat hiihtokeskukset ovat muuttuneet kansainvälisiksi lomakohteiksi ja useimmat lähirinteet monipuolisiksi talviurheilukeskuksiksi.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat:

• Toimialan edunvalvonta
  • Jäsenistön koulutus
  • Tutkimustoiminta
  • Alan tiedotus ja yhteismarkkinointi
  • Kuluttajavalistus hissi- ja rinneturvallisuudesta
  • Keskeinen tavoite on lisätä laskettelun harrastajamäärää ja harrastusaktiivisuutta sekä varmistaa toimialan terve kasvu

Lisäksi SHKY:

• Työstää rinnetoiminnan ohjeistuksia ja normituksia
  • Toimii neuvoa-antavana elimenä jäsenistöön ja viranomaisiin päin
  • Kehittää hiihtokouluja ja niiden toimintaympäristöä
  • Kerää toimialan tunnuslukuja
  • Kehittää ja työstää alan markkina- ja kuluttajatutkimuksia
  • Parantaa toimialan julkista kuvaa

Ei vain hyville laskijoille tai rajatulle porukalle. Ruka Playgroundin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle eri ikäiselle ja tasoiselle laskijalle hauskoja laskuelämyksiä.
Paluu rinteeseen on ollut onnistunut. Riikka Voutilainen voitti 6.2.2021 Eurooppa-cupin osakilpailun kotirinteessään Taivalvaaralla.
Jee, pääsiäisenä pääsee mäkeen! Laskettelukeskukset ovat auki koko maassa, joten nyt on hyvä hetki nauttia kevätrinteiden riemuista ja raikkaasta ulkoilmasta. Rinteeseen vain terveenä ja muistetaan turvavälit!
Kypärä on rinteessä päähineistä ylivoimaisesti paras. Se on ehdottoman tärkeä varsinkin parkkilaskijoille.
Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!
Vaikka laskettelu on sosiaalinen harrastus, niin toisinaan mäkeen on hauska suunnata yksin.
Treenaaminen kannattaa. Kun keskivartalon hallinta on kunnossa, pysyy polvi entistä paremmin hallittuna myös nopeissa ja yllättävissä tilanteissa.
Kaunista, mutta petollista. Lumisateiden jälkeisillä pakkasilla on muodostunut pintakuuraa. Kuva: Ylläs ski patrol
Onko edellisestä laskettelupäivästä kulunut vuosi jos toinenkin? Tarkista välineiden kunto, aloita rauhallisesti ja laita kypärä päähän! Kuva: Messilä
Lisää taitoa, intoa ja energiaa saat vaihtamalla välillä välineitä. Kuvassa Levin hiihtokoulun Kim Wikberg ja Minna Nevalainen näyttävät mallia.