Meri-Teijo 18.6.2021

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry – suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on perustettu 1987. Toimintavuosien aikana SHKY:n edustama toimiala on kehittynyt voimakkaasti. Suomen suurimmat hiihtokeskukset ovat muuttuneet kansainvälisiksi lomakohteiksi ja useimmat lähirinteet monipuolisiksi talviurheilukeskuksiksi.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat:

• Toimialan edunvalvonta
  • Jäsenistön koulutus
  • Tutkimustoiminta
  • Alan tiedotus ja yhteismarkkinointi
  • Kuluttajavalistus hissi- ja rinneturvallisuudesta
  • Keskeinen tavoite on lisätä laskettelun harrastajamäärää ja harrastusaktiivisuutta sekä varmistaa toimialan terve kasvu

Lisäksi SHKY:

• Työstää rinnetoiminnan ohjeistuksia ja normituksia
  • Toimii neuvoa-antavana elimenä jäsenistöön ja viranomaisiin päin
  • Kehittää hiihtokouluja ja niiden toimintaympäristöä
  • Kerää toimialan tunnuslukuja
  • Kehittää ja työstää alan markkina- ja kuluttajatutkimuksia
  • Parantaa toimialan julkista kuvaa

Merkkipäivää viettää: Levi Bike Park 15 vuotta. Juhlan kunniaksi kesällä 2021 tarjolla on hienoja reittejä ja monipuolisia tapahtumia.
”Pitkälle pärjää maalaisjärjellä”, videolla bike park -sääntöjä esittelevä Riku Mertala muistuttaa. ”Ennen kaikkea katsokaa minne ajatte tai pysähdytte!”
Ylläs bike parkin huipulta on upeat maisemat. Laskettavaa gondolin yläasemalta on parhaimmillaan lähes neljä kilometriä.
Tälle paikalle, eli Gondolin ja Westin väliselle siirtymälle, nousee juhannuksen kunniaksi Levin kesäparkki.
Uusi Bikeparkfinland.fi-sivusto kertoo kaiken alamäki- ja hissipyöräilystä sekä Suomen bike parkeista.
”Tällä iällä ei lähdetä enää tekemään ihmeitä, vaan lähinnä hakemaan arjesta poistumista – ja siihen tämä on yksi parhaista keinoista", Petra Karasti kuvailee suhdettaan alamäkipyöräilyyn.
Sappee lähtee kesään 2021 entistäkin isommin ja näyttävämmin.
Hiihtokeskuksissa vappu on koko perheen iloinen rinnekarnevaali. Kuva Himoksen vappujuhlasta keväältä 2016.
Laskettelu on tutkimuksen mukaan ennen kaikkea perheiden yhteinen harrastus, jossa yhdistyy ulkoilu ja luonnosta nauttiminen, vauhti, elämykset ja hauskuus.
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä 7.5.2021 mennessä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!