Swinghill 6.12.2023
Ski patrol -koulutuksia järjestetään ympäri Suomea. Ski patrol -koulutuksia järjestetään ympäri Suomea.

Ski patrol on koulutettu ensiavun lisäksi edistämään rinneturvallisuutta. Ski patrol -koulutuksia järjestetään useilla paikkakunnilla.

Ski patrolit ovat hiihtokeskusten palvelevia koulutettuja osaajia, joiden tehtävänä on neuvoa rinnekävijöitä, ennaltaehkäistä onnettomuuksia, valvoa ja puuttua viihtyisyyttä sekä turvallisuutta vaarantavaan toimintaan ja tarvittaessa antaa ensiapua. Ski patrol on vapaaehtoistyötä parhaimmillaan.

Sovit joukkoon jos hiihtotaitoa löytyy, tykkäät toimia ihmisten parissa ja haluat osallistua laskettelurinteiden turvallisuuden kehittämiseen entisestään. Sinulla tulee olla hallussa SHKY:n rinne-ea, EA-2 tai vastaavat ensiaputaidot.

Ennen Ski patrol 1 -kurssin lähiopetusjaksoa kurssilaiset tekevät verkkokurssina Matkailualan turvallisuuspassin (Matupa), sekä hiihtokeskustoimialan työturvallisuuskoulutuksen. Lisäksi kurssille tulevan on tutustuttava etukäteen kotikeskuksensa turvallisuusasikirjaan, patrol-ohjeisiin sekä ea-välineisiin.

Rohkeasti juttelemaan läheisen hiihtokeskuksen kanssa.

Kauden 2023–2024 ski patrol -koulutukset:

Etelä- ja Keski-Suomi

Ski patrol I: 16.–17.12.2023, Laajavuori
Ski patrol I: 20.–21.1.2024, Messilä
Ski patrol II: 16.–17.3.2024, Tahko

Pohjois-Suomi

Ski patrol I: 25.–26.1.2024, Ounasvaara
Ski patrol II: 1.–2.2.2024, Ounasvaara
Korkealla työskentely: 7.–9.2.2024, Ounasvaara

Linkki ilmoittautumisiin löytyy täältä.

Ski Patrol Summit

13.–14.4.2024, Ski Patrol Summit (päivityskoulutus), Ylläs
Ylläksellä Ski Patrol Summitin aiheina on patrolien toiminta merkityn rinnealueen ulkopuolella sekä lämpöhuolto.

Rinne-ensiapu

SHKY:n rinne-ensiapukurssi on hiihtokeskuksissa työskenteleville tehty oma ensiapukoulutus. Kurssille osallistuvalla tulee olla suoritettuna hätäensiapu- tai EA1-kurssi. Koulutuksen laajuus on kahdeksan tuntia.

Rinne-ensiapukurssilla perehdytään tyypillisiin tapaturmatilanteisiin, kuten murtumien ja luksaatioiden ensiapuun. Tärkeä osa kurssia on myös hypotermian huomioiminen ja hoito.

Rinne-ea:n hinta on 139 e (sis. alv %). Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään kuusi henkilöä. Ilmoittaudu koulutukseen tästä.

Kauden 2023–2024 rinne-ensiapukurssit:

31.10. ja 7.11.2023 Serena
13.1.2024 Tahko
19.1.2024 Ounasvaara

Pääsyvaatimukset Ski patrol -koulutukseen

Ski patrol I

  • Kotikeskus sovittu (tarkemmat tiedot alla)
  • Voimassa oleva SHKY:n rinne-ea tai SPR EA-2 tai vastaavat tiedot ja taidot (näiden hyväksyntä sovittava etukäteen)
  • Henkilö on täyttänyt 20 vuotta
  • Hyvä laskutaito (taitotesti läpäistävä kurssilla)
  • Terveys, kunto ja kyky toimia vaativissa rinneolosuhteissa

Ski patrol II

  • Suoritettu moduuli I
  • Ski patrol -kokemusta vähintään 12 päivystyspäivää
  • Kotikeskuksen suositus

Ski patrol -kurssille osallistuvalla tulee jo ilmoittauduttaessa olla kotikeskus kirjallisesti sovittuna hiihtokeskuksen rinnepäällikön tai ski patrol -toiminnasta vastaavan kanssa. Kotikeskuksessa ski patrolin on päivystettävä kaudessa vähintään 10+2 päivää, joista 2 voi olla koulutuspäiviä.

Luitko jo nämä?

Kalle Palanderilla sydän sykkii yhä alppihiihdolle ja suksi kulkee mallikkaasti. Joulukuun 2023 alussa Kalle ikuistettiin laskemassa Vihdin rinteillä.
Laskettelukausi alkoi tänä vuonna aikaisin. Keskuksissa on hyödynnetty alkutalven hyvät pakkaset ja lunta on tehty vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon. Iso-Syötteellä (kuva) lumisista rinteistä on nautittu marraskuusta lähtien. Tämä kuva on otettu 27.11.2023.
Ski.fi:n joulukalenteri arpoo joka adventti laskettelijoita ja lautailijoita ilahduttavia paketteja.
Levin rinteelle 6.1 tehtiin vuonna 2021 automaattilumetus ja LED-valaistus. Koillisrinteiden kehitys huipentuu kaudelle 2024–2025 valmistuvaan Levi Six -tuolihissiin.
Valkoinen maa ja lukemattomat sinisen sekä pinkin sävyt tekevät kaamoksesta maagista lasketteluaikaa. Telemark-käännös on ikuistettu vuoden ensimmäisenä päivänä.
Mitä vauhdikkaammin lasket, sitä nopeammin laskettelumono menettää ominaisuutensa. Oikein vanha mono voi yksinkertaisesti hajota alta.
Levillä ja Rukalla avattiin laskukausi 6.10.2023. Syyslomalaiset pääsivät nauttimaan lumisalteista ja nyt pohjoisessa on jo mukavan talviset olosuhteet.
Äänemäki on kaupungin vilkkain nuorisopaikka perjantai-iltaisin. Talvella 2023–2024 tekemistä on entistä enemmän, kun keskus avaa uuden hissin ja rinteen.
Vaikka Ounasvaara on etenkin rovaniemeläisten lähikeskus, tarjoaa se myös monelle ulkomaalaiselle turistille Lapin eksotiikkaa.
Levin kausi starttasi aurinkoisena viikonloppuna 6.–7. lokakuuta 2023.