Sappee 16.9.2023

Uusi Bikeparkfinland.fi kertoo kaiken alamäkipyöräilystä

Uusi Bikeparkfinland.fi-sivusto kertoo kaiken alamäki- ja hissipyöräilystä sekä Suomen bike parkeista. Uusi Bikeparkfinland.fi-sivusto kertoo kaiken alamäki- ja hissipyöräilystä sekä Suomen bike parkeista.
Alamäkipyöräilyn suosio kasvaa ympäri maailmaa vauhdilla. Suomessa kaikki alamäkipyöräilyyn liittyvä sisältö löytyy nyt yhdestä paikasta, kun Ski.fi julkaisi Bikeparkfinland.fi-sivuston.

Suomen suurin alamäkisivusto Ski.fi kasvaa jälleen: kesäkuun alussa 2021 julkaistiin alamäki- ja maastopyöräilyyn keskittyvä Bikeparkfinland.fi-sivusto. Uutuus kertoo (lähes) kaiken suomalaisista bike parkeista ja alamäkipyöräilystä.

Kaikki bike parkit samalla sivulla

Bikeparkfinland.fi noudattaa laskettelusta ja lumilautailusta tutun Ski.fi-sivuston rakennetta. Myös kesäisessä versiossa keskiössä on keskukset. Jokaisella bike parkilla on oma sivu, josta löytyy tuoreet reitti-, rinne- ja hissitiedot. Lisäksi muu pyöräilijöitä kiinnostava tieto on keskitetty samalle sivustolle.

Kesäkuussa 2021 sivustolla on esitelty jo 24 bike parkia ympäri Suomea. Näistä valtaosa ovat bike parkeja, jotka tarjoavat ”hissipyöräilyä” ja monipuolisia alamäkireittejä. Muutama keskus keskittyy kuitenkin vain maastopyöräreitteihin.

Bike parkit päivittävät itse tietonsa sivustolle. Keskuksia kehitetään kovalla vauhdilla, joten sivustokin kehittyy alan uudistusten myötä.

Sivuston bike parkit ovat kaikki Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n jäseniä, ja siten sitoutuneita noudattamaan viranomaisten sekä toimialan sääntöjä ja asetuksia.

Paljon uutisia ja vinkkejä

Bikeparkfinland.fi tarjoaa myös paljon pyöräilyaiheisia artikkeleita: uutisia, ajovinkkejä sekä juttuja pyöristä ja varusteista.

Artikkelit opastavat bike park -pyöräilyn maailmaan jokaisen lajista kiinnostuneen, mutta kyllä ajo- ja välinevinkeistä kokeneempikin kuski saa uusia ideoita.

Uutisissa sivusto keskittyy etenkin suomalaisiin bike parkeihin: mitä uutta pyöräilijöiden iloksi rakennetaan ja minkälaisia tapahtumia keskuksissa järjestetään.

Sivuston tärkein sosiaalisen median kanava on Instagram, jonka tilille Bikeparkfinland.fi päivittää tunnelmia ja uutisia. Luvassa on myös kilpailuja ja arvontoja, joten Bikeparkfinland-tili kannattaa ehdottomasti heti ottaa seurantaan!

Mikäli sinulla on juttuideoita tai -toiveita, niin voit lähettää viestiä Instan kautta tai sähköpostilla osoitteeseen some@ski.fi

Suomen Hiihtokeskusyhdistys panostaa pyöräilyyn

Ski.fi-sivustoa julkaisee Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry. Sivustoon on aikaisemmin yhdistetty Ski Sport Finlandin, Lumilautaliiton, Telemark-liiton ja Suomen Lumiturvallisuuskoulutuksen verkkosivut.

”Bike parkit ovat keskeinen osa yhä useamman hiihtokeskuksen liiketoimintaa”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Onkin luonnollista, että yhdistys on viime vuosina panostanut paljon pyöräilyyn. Toimialalle on mm. tehty yhtenäiset bike park -säännöt, reittien tasoluokitukset ja opasteet.

Lisäksi Suomen Hiihtokeskusyhdistys aloitti jo keväällä 2019 bike park -ohjaajien koulutuksen. Tänä vuonna FMBIA-ohjaajia valmistuu neljältä kurssilta.

”Tuomme hiihtokeskusten hyviä käytäntöjä myös kesätoimintaan”, Harri Lindfors lupaa.

Koulutuksen ja viestinnän lisäksi yhdistys tekee paljon työtä etenkin rinneturvallisuuden edistämiseksi.

Luitko jo nämä?

Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu.
Vuoden Bike Park 2023 on Ruka. Keskuksen vahva ja kokonaisvaltainen panostus bike parkiin näkyy. Rukalla niin aloittelijat kuin konkarit löytävät mielenkiintoista ajettavaa.
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.
Tanja Poutiainen-Rinne kiipesi ensimmäistä kertaa maailmancup-osakilpailun korkeimmalle palkintopallille Levillä 2004. Kesällä 2023 hän laski samaan mäkeen rakennettua slalom-rataa pyörällä.
Pyöräily sopii eloisalle Emmalle: ”Alamäkipyöräily on sosiaalinen tapahtuma, hissimatkalla voi tarinoida kaikenlaista.”
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Sirly Ylläsjärvi tutustui alamäkipyöräilyyn opettajan kanssa ja innostui lajista.
Sami Hyypiän ehkäpä tunnetuin saavutus on Mestareiden Liigan voitto Liverpool FC:n riveissä vuonna 2005. Mittavan ammattilaisuran ohella hän on pelannut yli 100 maaottelua Huuhkajissa. Ammattilaisuran päättyminen on mahdollistanut uudet lajit. Nyt Sami Hyypiä on innostunut alamäkipyöräilystä.
Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Hyvin suojaava, mukava ja tuulettuva kypärä on ehdoton varuste bike park -ajoon.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit
Hyvät ajokaverit kannustavat ja opastavat, mutta eivät painosta. Älä anna ryhmäpaineen yllyttää tekemään mitään, mihin et koe olevasi valmis.

Bike park -ajotekniikkaa, osa 5: turvallisuus bike parkissa

Ajovinkit
Matti Lehikoinen on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen FMBIA-kouluttaja ja toinen koulutusohjelman rakentajista. Lisäksi hän ohjaa kesäisin leirejä mm. Sappeen bikeparkissa.

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

Ajovinkit