Sappee 20.6.2024

Tutustu telemarkiin tapahtumissa

Free Your Heels Telemark Weekend -tapahtuma keräsi tammikuussa telemarkin ystävät Sveitsin hiihtokeskukseen.
Telemark tarjoaa hauskan ja haastavan vaihtoehdon muille lumilajeille. Ympäri Suomea järjestetään useita tapahtumia, jotka tarjoavat oppia kaikentasoisille laskijoille telemarkin parissa.

Jos kaipaat vaihtelua suksilla laskemiseen tai jotakin aivan uutta lumilautailun oheen, kokeile ihmeessä telemarkia. Kantapäät vapauttamalla voit saada aivan uusia elämyksiä kotikeskuksen tutuissa rinteissä.

Monta hyvää syytä osallistua telemark-tapahtumiin

Hyvä keino tutustua uuteen lajiin on osallistua tapahtumiin. Ne tosin sopivat myös kokeneellekin laskijalle. Ensikertalainen tai aloittelija saa tapahtumista monipuoliset eväät uuden lajin aloittamiseen, harrastaja uusia vinkkejä ja näkökulmia tuttuihinkin asioihin. Kokeneiden laskijoiden tekniikka voi harpata analysoinnin ja syväluotaavien vinkkien avulla uusiin sfääreihin vuosikymmentenkin laskukokemuksen jälkeen.

Tapahtumissa tapaat muita harrastajia ja luot uusia ystävyyssuhteita yhteisten intressien äärellä. Tapahtumaviikonloput tuovat yhteen ihmisiä, jotka ovat sittemmin lähteneet laskureissuihin yhdessä.

Yhdessä on mukava opetella. Kouluttajilta sekä kanssalaskijoilta saa laskuvinkkien lisäksi vertaistukea. Kokeilemalla uusia asioita ja poistumalla omalta tutulta mukavuusalueelta voi saada lisää varmuutta vaihtuvien tilanteiden ja olosuhteiden kohtaamiseen. Uutta tekemällä ja kokeilemalla kasvaa entistä monipuolisemmaksi laskijaksi.

Tapahtumissa saa vinkkejä omaan laskemiseen. Kuvaaminen on hyvä keino kehittää omaa laskutekniikkaa.

Moni telemarktapahtuma keskittyy alkutalveen, mutta vielä tämän talven lumilla ehtii hyvin mukaan mielenkiintoisiin tapahtumiin. Tässä kolme esimerkkiä:

12.3.2018 Peuramaa: Free your heel and your friends will follow, telemark-ilta aikuisille

7.4.2018 Messilä: Telemarkin paripujottelun SM

14.-15.4.2018 Pyhä: PyhäTele, matalan kynnyksen telemark-tapahtuma

Hyvinkäällä irrotettiin kantapäät

Tammikuun 2018 lopulla Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskuksessa järjestettiin jo viidettä kertaa Free Your Heels Telemark Weekend -tapahtuma.

Tänä vuonna yli 50 telemarkista kiinnostunutta harrastajaa eri puolilta Suomea osallistui tapahtumaan. Sää ei tällä kertaa oikein suosinut, mutta siitä huolimatta innokkain oli saapunut paikalle jo perjantai-iltana pystyttäen teltan hiihtokeskuksen pihalle ja yöpyen siellä! Sateesta huolimatta tunnelma oli huipussa koko viikonlopun ajan.

Yhteinen alkujumppa ennen päivän rinneiloittelua.

Tapahtuman järjestävät vanhassa kotikeskuksessaan Hyvinkään Sveitsissä lumiliikunnan ammattilaiset Pepe Vanninen ja Heidi Sokka Leviltä.

Lauantain kului rinteessä uutta oppien ja hauskaa pitäen. Illalla kokoonnuttiin uusitussa Hotel Sveitsissä after ski -henkiseen illanviettoon. Illalla saatiin myös ihailla kotimaista käsityötä, kun Jani Ahvenainen esitteli monen telemark-laskijan suosimia Puuppolan suksia.

Sunnuntaina vesisade jatkui, mutta hymyt eivät hyytyneet. Päivä kului harjoitellen ja vauhdin hurmastakin nauttien. Iltapäivällä vuorossa oli jo perinteinen jokamiehen suurpujottelukilpailu, joka on yksi Telemark Suomi Finland GS -cupin osakilpailuista.

Palkintojen jaon jälkeen päivä olikin pulkassa ja oli aika heittää tämän vuoden osalta hyvästit laskukavereille. Ensi vuonna uudestaan!

Hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotiedot löydät Ski.fi:n sivuilta.

Artikkelia muokattu:

Lue lisää

Kiinnostaako telemark? Lue vinkit alkuun pääsemiseksi

Telemark

30 vuotta täyteen – Kasurila juhlii retrohengessä

Kasurila

7 vinkkiä: näin kehität laskutaitoasi

Vinkit