Sappee 16.9.2023

Suojat antavat lisäturvaa bike parkissa ajoon

Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat. Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Kypärä on bike parkissa pakollinen varuste. Sen ja lasien lisäksi kannattaa käyttäää myös vartalosuojia. Esittelemme hyvin suojaavia ja mukavia suojia pyöräilijöille.

Kypärä on ehdoton varuste kaikille alamäessä viihtyville. Oli sitten kesä tai talvi. Laseista on hyöytyä kesällä ehkäpä vielä enemmän kuin talvella.

Bike parkissa ajattaessa kannattaa kypärän ja lasien lisäksi käyttäää vartalosuojia. Yleisimmin käytetyt suojat ovat ohuet ajonhansikkaat sekä kyynärpää- ja polvisuojat.

Yhä useammalla on myös rinta- ja selkäsuoja. Myös niskasuojia näkee yhä useammalla kuskilla. Suojia on monenlaisia, kovia ja pehmeitä. Modernit pehmeät suojat kovettuvat iskussa, joten ne ovat hyvin suojaavia ja mukavia pitää.

Esittelemme alla pyöräilijöille tarkoitettuja laadukkaita ja toimivia suojia.

Sweet Protection Knee Guards Light on minimalistinen ja kevyt polvisuoja, jossa on hyvä ilmanvaihto. Suunniteltu käytettäväksi myös maastopyöräilyssä. Keveyden lisäksi suojassa on polkemisen tarpeet huomioiva polvinivellys. Suositushinta 89 euroa.
Sweet Protection Knee Guards Pro -polvisuojissa on joustava säätö ja ne pysyvät hyvin paikallaan säätönauhojen avulla. Peittävämmät ja paksummat ja osittain kovat suojat on suunniteltu räväkkään ajoon. Suositushinta 129 euroa.
Light on hyvin tuulettuva, minimalistinen ja kevyt kyynärpääsuoja, joka soveltuu bike parkkiin ja maastopyöräilyyn. Suositushinta 89 euroa.
Sweet Protection Elbow Guards Pro -kyynärsuoja on suunniteltu aggressiiviseen pyöräilyyn, kuten enduroon ja alamäkiajoon. Joustavissa suojissa on kyynärpään kohdalla kovikesuoja. Suositushinta 129 euroa.
on valmistettu SAS-TECin viskoelastisesta pehmeästä vaahtomuovista. Lisäominaisuuksiin kuuluvat irrotettava säilytysvyö, jossa on tasku nesteytystä varten, sekä taskut ajossa tarvittaville työkaluille ja vaikka eväspatukoille . Sertifiointi: EN 1621-2, taso 2. Suositushinta 199 euroa.
Iskusta kovettuva Shredin patentoima Slytech-materiaali tekee Shred Enduro -suojista turvalliset ja mukavat. Napakka joustokangas ja kiinnityshihnat pitävät suojat hyvin paikallaan. Suositushinta 119,95 euroa.
Shred Flexi Lite -kyynärsuoja on hyvin ilmastoidut ja liki huomaamaton. Suojauksesta vastaa iskusta kovettuva Shredin patentoima Slytech-materiaali. Suositushinta 99,95 euroa.
SHRED NoShock on hyvin suojaava, kevyt, hengittävä ja taipuisa selkäpanssari DH-/enduro-/freerideajoihin. (sertifioinnit EN 1621-2, TASO 2). Suositushinta 189,95 euroa.

Lisätietoja: Sweet Protection ja Shred

Luitko jo nämä?

Ylläksellä on tapahtunut viime vuosina paljon. Laskettelijoita ilahduttaa kuuden hengen tuolihissi sekä pitkä katettu mattohissi. Lisäksi Gondoli-rinteen valaistusta ja lumetusta on uusittu.
Vuoden Bike Park 2023 on Ruka. Keskuksen vahva ja kokonaisvaltainen panostus bike parkiin näkyy. Rukalla niin aloittelijat kuin konkarit löytävät mielenkiintoista ajettavaa.
Ski.fi-kortti on paras laskettelijan etukortti.
Tanja Poutiainen-Rinne kiipesi ensimmäistä kertaa maailmancup-osakilpailun korkeimmalle palkintopallille Levillä 2004. Kesällä 2023 hän laski samaan mäkeen rakennettua slalom-rataa pyörällä.
Pyöräily sopii eloisalle Emmalle: ”Alamäkipyöräily on sosiaalinen tapahtuma, hissimatkalla voi tarinoida kaikenlaista.”
Mikä bike park ansaitsee halutun ja himoitun palkinnon? Osallistu valintaan ja voit voittaa kausikortin!
Sirly Ylläsjärvi tutustui alamäkipyöräilyyn opettajan kanssa ja innostui lajista.
Sami Hyypiän ehkäpä tunnetuin saavutus on Mestareiden Liigan voitto Liverpool FC:n riveissä vuonna 2005. Mittavan ammattilaisuran ohella hän on pelannut yli 100 maaottelua Huuhkajissa. Ammattilaisuran päättyminen on mahdollistanut uudet lajit. Nyt Sami Hyypiä on innostunut alamäkipyöräilystä.
Hyvin suojaava, mukava ja tuulettuva kypärä on ehdoton varuste bike park -ajoon.
Pohjois-Suomessa on panostettu isosti pyöräilytarjontaan ja ero muutaman vuoden takaiseen on huomattava. Hiihtokeskukset ovatkin nykyään monipuolisia pyöräilykeskuksia.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Useimmissa bike parkeissa on pesupisteet. Meri-Teijo Bike Parkin Jani Salminen kertoo, kuinka saat pestyä pyörän nopeasti ja tehokkaasti.

Pyörän pesu – ammattilainen kertoo, kuinka se onnistuu nopeasti

Pyörät ja varusteet
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!

Parhaat pyöräreitit löydät hiihtokeskuksista

Bike park -uutiset
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit