Sappee 11.6.2024

Suojat antavat lisäturvaa bike parkissa ajoon

Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat. Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Kypärä on bike parkissa pakollinen varuste. Sen ja lasien lisäksi kannattaa käyttäää myös vartalosuojia. Esittelemme hyvin suojaavia ja mukavia suojia pyöräilijöille.

Kypärä on ehdoton varuste kaikille alamäessä viihtyville. Oli sitten kesä tai talvi. Laseista on hyöytyä kesällä ehkäpä vielä enemmän kuin talvella.

Bike parkissa ajattaessa kannattaa kypärän ja lasien lisäksi käyttäää vartalosuojia. Yleisimmin käytetyt suojat ovat ohuet ajonhansikkaat sekä kyynärpää- ja polvisuojat.

Yhä useammalla on myös rinta- ja selkäsuoja. Myös niskasuojia näkee yhä useammalla kuskilla. Suojia on monenlaisia, kovia ja pehmeitä. Modernit pehmeät suojat kovettuvat iskussa, joten ne ovat hyvin suojaavia ja mukavia pitää.

Esittelemme alla pyöräilijöille tarkoitettuja laadukkaita ja toimivia suojia.

Sweet Protection Knee Guards Light on minimalistinen ja kevyt polvisuoja, jossa on hyvä ilmanvaihto. Suunniteltu käytettäväksi myös maastopyöräilyssä. Keveyden lisäksi suojassa on polkemisen tarpeet huomioiva polvinivellys. Suositushinta 89 euroa.
Sweet Protection Knee Guards Pro -polvisuojissa on joustava säätö ja ne pysyvät hyvin paikallaan säätönauhojen avulla. Peittävämmät ja paksummat ja osittain kovat suojat on suunniteltu räväkkään ajoon. Suositushinta 129 euroa.
Light on hyvin tuulettuva, minimalistinen ja kevyt kyynärpääsuoja, joka soveltuu bike parkkiin ja maastopyöräilyyn. Suositushinta 89 euroa.
Sweet Protection Elbow Guards Pro -kyynärsuoja on suunniteltu aggressiiviseen pyöräilyyn, kuten enduroon ja alamäkiajoon. Joustavissa suojissa on kyynärpään kohdalla kovikesuoja. Suositushinta 129 euroa.
on valmistettu SAS-TECin viskoelastisesta pehmeästä vaahtomuovista. Lisäominaisuuksiin kuuluvat irrotettava säilytysvyö, jossa on tasku nesteytystä varten, sekä taskut ajossa tarvittaville työkaluille ja vaikka eväspatukoille . Sertifiointi: EN 1621-2, taso 2. Suositushinta 199 euroa.
Iskusta kovettuva Shredin patentoima Slytech-materiaali tekee Shred Enduro -suojista turvalliset ja mukavat. Napakka joustokangas ja kiinnityshihnat pitävät suojat hyvin paikallaan. Suositushinta 119,95 euroa.
Shred Flexi Lite -kyynärsuoja on hyvin ilmastoidut ja liki huomaamaton. Suojauksesta vastaa iskusta kovettuva Shredin patentoima Slytech-materiaali. Suositushinta 99,95 euroa.
SHRED NoShock on hyvin suojaava, kevyt, hengittävä ja taipuisa selkäpanssari DH-/enduro-/freerideajoihin. (sertifioinnit EN 1621-2, TASO 2). Suositushinta 189,95 euroa.

Lisätietoja: Sweet Protection ja Shred

Luitko jo nämä?

Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.
Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Useimmissa bike parkeissa on pesupisteet. Meri-Teijo Bike Parkin Jani Salminen kertoo, kuinka saat pestyä pyörän nopeasti ja tehokkaasti.

Pyörän pesu – ammattilainen kertoo, kuinka se onnistuu nopeasti

Pyörät ja varusteet
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!

Parhaat pyöräreitit löydät hiihtokeskuksista

Bike park -uutiset
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit