Pyhä 18.2.2024

Suojat antavat lisäturvaa bike parkissa ajoon

Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat. Kypärän ja ajolasien lisäksi bike parkissa kannattaa käyttää muitakin suojia. Moni kuski pukee päälleen ainakin hanskat sekä kyynär- ja polvisuojat.
Kypärä on bike parkissa pakollinen varuste. Sen ja lasien lisäksi kannattaa käyttäää myös vartalosuojia. Esittelemme hyvin suojaavia ja mukavia suojia pyöräilijöille.

Kypärä on ehdoton varuste kaikille alamäessä viihtyville. Oli sitten kesä tai talvi. Laseista on hyöytyä kesällä ehkäpä vielä enemmän kuin talvella.

Bike parkissa ajattaessa kannattaa kypärän ja lasien lisäksi käyttäää vartalosuojia. Yleisimmin käytetyt suojat ovat ohuet ajonhansikkaat sekä kyynärpää- ja polvisuojat.

Yhä useammalla on myös rinta- ja selkäsuoja. Myös niskasuojia näkee yhä useammalla kuskilla. Suojia on monenlaisia, kovia ja pehmeitä. Modernit pehmeät suojat kovettuvat iskussa, joten ne ovat hyvin suojaavia ja mukavia pitää.

Esittelemme alla pyöräilijöille tarkoitettuja laadukkaita ja toimivia suojia.

Sweet Protection Knee Guards Light on minimalistinen ja kevyt polvisuoja, jossa on hyvä ilmanvaihto. Suunniteltu käytettäväksi myös maastopyöräilyssä. Keveyden lisäksi suojassa on polkemisen tarpeet huomioiva polvinivellys. Suositushinta 89 euroa.
Sweet Protection Knee Guards Pro -polvisuojissa on joustava säätö ja ne pysyvät hyvin paikallaan säätönauhojen avulla. Peittävämmät ja paksummat ja osittain kovat suojat on suunniteltu räväkkään ajoon. Suositushinta 129 euroa.
Light on hyvin tuulettuva, minimalistinen ja kevyt kyynärpääsuoja, joka soveltuu bike parkkiin ja maastopyöräilyyn. Suositushinta 89 euroa.
Sweet Protection Elbow Guards Pro -kyynärsuoja on suunniteltu aggressiiviseen pyöräilyyn, kuten enduroon ja alamäkiajoon. Joustavissa suojissa on kyynärpään kohdalla kovikesuoja. Suositushinta 129 euroa.
on valmistettu SAS-TECin viskoelastisesta pehmeästä vaahtomuovista. Lisäominaisuuksiin kuuluvat irrotettava säilytysvyö, jossa on tasku nesteytystä varten, sekä taskut ajossa tarvittaville työkaluille ja vaikka eväspatukoille . Sertifiointi: EN 1621-2, taso 2. Suositushinta 199 euroa.
Iskusta kovettuva Shredin patentoima Slytech-materiaali tekee Shred Enduro -suojista turvalliset ja mukavat. Napakka joustokangas ja kiinnityshihnat pitävät suojat hyvin paikallaan. Suositushinta 119,95 euroa.
Shred Flexi Lite -kyynärsuoja on hyvin ilmastoidut ja liki huomaamaton. Suojauksesta vastaa iskusta kovettuva Shredin patentoima Slytech-materiaali. Suositushinta 99,95 euroa.
SHRED NoShock on hyvin suojaava, kevyt, hengittävä ja taipuisa selkäpanssari DH-/enduro-/freerideajoihin. (sertifioinnit EN 1621-2, TASO 2). Suositushinta 189,95 euroa.

Lisätietoja: Sweet Protection ja Shred

Luitko jo nämä?

Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.
Alppilegenda Kalevi ”Häkä” Häkkinen laski talvella 1967 Hirvensalossa kilpaa rallikuski Rauno Aaltosen Mini Cooperia vastaan. Legendan mukaan Aaltosen Mini voitti hiuksenhienosti. Kuva: Museovirasto
Temppuilu, pelleily tai kikkailu ei kuulu hiihtohissiin, eikä hissikapulaa tule vedättää hissilinjalta sivuun. Hiihtokeskusten ski patrolit valvovat tehostetusti hissikäyttäytymistä 5.–11.2.2024 sekä 28.3.–1.4.2024.
Hyvä suksi tai lauta on helppo ostaa, mutta itselleen mieleisin löytyy vain kokeilemalla. Ski.fi Testikeskus tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden!
”Kaikkien kanssa ei voi olla kaveri, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen. Eriävät näkemykset selviävät puhumalla”, Riihivuoren ski patrol Kaisa Miettunen muistuttaa. Kuva: Kalle Jokinen
Ei näin! Juomatölkin maatumisaika on 80–200 vuotta. Rinteeseen heitetty juomatölkki leikkaantuu teräviksi lastuiksi tampparin jyrsimen alla.
”Kun tuntuu siltä, että pärjää oikeastaan aika hyvin, yli omien odotusten, niin silloin tapahtuu taikoja”, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kannustaa.
Talmassa ymmärrettiin varhain lumilautailun merkitys ja se näkyi jo 1990-luvulla keskuksen mainonnassa. Wille Yli-Luoma ja Teppo Högman Talman esitteen kansikuvapoikina kaudella 1997–1998. Kuva: Mikko Suni

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Useimmissa bike parkeissa on pesupisteet. Meri-Teijo Bike Parkin Jani Salminen kertoo, kuinka saat pestyä pyörän nopeasti ja tehokkaasti.

Pyörän pesu – ammattilainen kertoo, kuinka se onnistuu nopeasti

Pyörät ja varusteet
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!

Parhaat pyöräreitit löydät hiihtokeskuksista

Bike park -uutiset
Hissillä nousu bike park -reittien päälle sujuu nopeasti ja helposti.

Hissin käyttö pyörällä on helppoa

Ajovinkit