Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Meri-Teijo Bike Park – ajaminen on keskiössä

Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen. Meri-Teijo Bike Park tarjoaa korkeuserometreihin nähden ilahduttavan monipuolisen reittikattauksen.
Teijon kansallispuiston kupeessa sijaitseva Meri-Teijo Bike Park on monen aktiivipyöräilijän vakiokohde. Suosion syinä ovat hyvin suunnitellut reitit ja monipuolinen reitistö.

Meri-Teijo Bike Park (MTBP) on vakiinnuttanut paikkansa etenkin Etelä-Suomessa majailevien alamäkipyöräilijöiden kohteena. Keskus houkuttelee etenkin edistyneitä kuskeja, mutta myös vähemmän ajaneille riittää kiinnostavia reittejä.

Reittien lisäksi merelliset maisemat, Teijon kansallispuisto ja Mathildedalin ruukkikylät ovat hyviä syitä tehdä retki Meri-Teijoon.

Pelkästään matka Meri-Teijoon on elämys. Viimeiset kilometrit kulkevat upeassa varsinais-suomalaisessa maisemassa mutkittelevaa maalaistietä pitkin. Bike parkin lähistöllä on Teijon Kansallispuisto sekä trendikäs Mathildedalin ruukkikylä. Alueella onkin tekemistä ja nähtävää ajopäivän jälkeen tai niille perheen jäsenille, joille ei alamäkipyöräily maita.

Meri-Teijossa vuokrataan myös fatbikeja, mikäli safari-henkinen pyöräily on lähempänä sydäntä. Jos ajamisen jälkeen jää energiaa, ne voi poistaa kehosta kuntoportaiden avulla.

Kesällä 2024 OTB on entistäkin parempi. Meri-Teijo Bike Parkissa reitit on merkitty selkeästi.

Meri-Teijo Bike Park on ajamisen intohimoa

Meri-Teijo Bike Park pysäköintialueineen on kuin suoraan alamäkipyöräilyn some-kanavista: Pihalla on moninaisia autoja, mutta huomio kiinnittyy eritoten pyöräilyn tarpeisiin rakenneltuihin pakettiautoihin. Osassa niistä voi myös yöpyä.

Parkkipaikalla pyörää hoivataan paremmin kuin puolisoa, jotta se toimisi moitteetta ajopäivän ajan. Parkkipaikalla voi tehdä myös vertailun erilaisten pyöränkuljetustelineiden ominaisuuksista.

Kaikkiaan tunnelma on leppoisa, suorastaan kotoisa. Intohimo ajamiseen välittyy kaikesta, myös henkilökunnan tekemisestä. Kävijöitä voisi kutsua myös pyöräilyheimoksi.

Pyöräilijöiltä pyöräilijöille. Meri-Teijo Bike Parkin vetovastuussa ovat Jani Salminen (edessä vasemmalla) ja Valtteri Vainio.

Tarjolla kalliota, soraa ja polkuja

Ensikertalainen saattaa pelästyä hissilinjan viereen rakennettuja mustia reittejä ja kookkaita hyppyreitä. Myös helpompiakin löytyy, sekä harrastajille että vasta-alkajille. Reiteille on selkeät opasteet ja reittikuvauksiin voi luottaa.

Reittien päälle noustaan ankkurihissillä. Käytössä on myös mattohissi.

Mikäli ajamisen lomassa malttaa katsella ympärilleen, tarjolla on upeita meri-, kallio- ja metsämaisemia.

Meri-Teijo Bike Park palkittiin hyvästä reittisuunnittelusta vuonna 2023. Eikä syyttä, sillä reittejä ja niiden ajettavuutta on mietitty huolella. Niitä on tehty ajatuksella ajajalta ajajalle.

Vaikka Meri-Teijo Bike Park ei ole Suomen suurimpia hissipyöräilykeskuksia, reitistöstä löytyy eri luonteisia reittejä kaikille kuskeille.

Keskuksessa on pyöräkoulu, mutta ajokoulutunnit kannattaa varata etukäteen. Oppia annettaan myös edistyneille kuskeille. Keskuksesta löytyy lisäksi tarvittava perusinfra, kuten pyörien pesupaikat, huoltopalveluita sekä kahvio.

Meri-Teijo Bike Parkin tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja eri tasoisille kuskeille.

Kauden 2024 uudistuksia

Viime kesänä avattu erittäin suosittu OTB-rata on saanut lisää linjavaihtoehtoja. Nyt reitti palvelee kuskeja aiempaa monipuolisemmin.

Tunturin läskipyöriä on vuokraamossa aiempaa enemmän, kuten myös alamäkipyöriä lapsille ja nuorille.

Meri-Teijo Bike Parkin kesäkauden 2024 viralliset avajaiset pidetään 1.6.2024. Hissit avataan kuitenkin jo 18.5. ja 25.5. 2024 ”soft opening” -henkisesti. Tällöin käytössä on vain radat, jotka ovat jo kuivuneet ajokuntoon.

MTBP:n nettikaupasta saa ladattua hissiliput etukäteen. Yhtenä mielenkiintoisena lipputuotteena on Kimppakortti. Siinä viiden kuskin neljän tunnin hissilippu maksaa vain 99 euroa.

Luitko jo nämä?

Nuuksio Bike Parkin valtit: upea luonto ja sijainti lähellä pääkaupunkia.
Vuoden hiihtokeskus 2024 on Ylläs. ”Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana”, totesi raadin puheenjohtaja, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari.
Vappuna kaikki on mahdollista. Jopa saada pandat ja bikinirajat saman päivän aikana.
Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Meri-Teijo Bike Park (MTBP) palkittiin syksyllä 2021 Vuoden teko -maininnalla onnistuneesta reittisuunnittelusta ja -toteutuksesta. Kesällä 2022 Teijossa on entistä enemmän ajettavaa ja reittejä myös aloittelijoille.

Palkittu Meri-Teijo Bike Park tarjoaa entistä enemmän ajettavaa

Bike park -uutiset
Useimmissa bike parkeissa on pesupisteet. Meri-Teijo Bike Parkin Jani Salminen kertoo, kuinka saat pestyä pyörän nopeasti ja tehokkaasti.

Pyörän pesu – ammattilainen kertoo, kuinka se onnistuu nopeasti

Pyörät ja varusteet
Sappee on voittanut Suomen ensimmäisen Vuoden Bike Park -palkinnon. Samassa tilaisuudessa valintaraati huomioi Meri-Teijo Bike Parkin reittisuunnittelun ja -toteutuksen Vuoden teko -palkinnolla.

Suomen ensimmäinen Vuoden Bike Park -palkinto on jaettu

Bike park -uutiset