Pyhä 17.4.2024

Pohjoisessa poljetaan isosti

Pohjois-Suomessa on panostettu isosti pyöräilytarjontaan ja ero muutaman vuoden takaiseen on huomattava. Hiihtokeskukset ovatkin nykyään monipuolisia pyöräilykeskuksia. Pohjois-Suomessa on panostettu isosti pyöräilytarjontaan ja ero muutaman vuoden takaiseen on huomattava. Hiihtokeskukset ovatkin nykyään monipuolisia pyöräilykeskuksia.
Juhannus käynnisti pyöräilykesän myös Pohjois-Suomen kohteissa. Kevät ja alkukesä on rakennettu bike parkeja entistä ehommiksi. Listasimme pohjoisen kiinnostavimmat uutuudet kesälle 2023.

Suomen pisimmät alamäkireitit löytyvät Pohjois-Suomesta. Tunnetut matkailukeskukset ovat viime vuosina panostaneet isosti alamäkipyöräilyyn: ja se näkyy hienosti kesän 2023 tarjonnassa: hauskoja flow-reittejä, helppoja suorituspaikkoja aloittelijoille ja hulppeaa kyytiä ylös tunturin huipulle.

Iso-Syöte bike park jatkaa kehittymistä

Viime kesänä Iso-Syötteelle valmistui Trail It Oy:n kanssa yhteistyössä rakennettu Isoflow-reitti. Se tarjoaa monipuolisesti haasteita eri tasoisille kuskeille. Tänä kesänä Isoflow saa pikkusisaruksen, kun tuttu Kaahain-reitti kokee suuret muokkaukset. Siitä tulee vauhdikasta flow-reitti.

Mindy-tyttösessari järjestetään Iso-Syötteellä 29.–31.7.2023. Tapahtumassa on luvassa valmennusta, bike parkissa ajoa ja hyvää meininkiä. Tapahtuma sopii myös aloittelijoille, sillä ajajat jaetaan tasoryhmiin.

Bike park -ohjauksia aina lauantaisin. Iso-Syöte bike park on avoinna 23.6.–13.8.2023 joka päivä 10–17 ja sen jälkeen aina 8. lokakuuta saakka supistetuilla aikatauluilla.

Iso-Syötteen reittivalikoima on kasvanut ja monipuolistunut.

Levillä ajellaan pitkällä reitillä

Levin ehkäpä kiinnostavin uutuus kesälle 2023 on lähes viisi kilometriä pitkä flow-reitti, joka kulkee South-tuolihissin yläasemalta, West-rinnealueen kautta Gondolin ala-asemalle.

Pyöräilijöiden tukikohtana toimiva Gondoliravintola uudistetaan kokonaan kesän ja syksyn aikana. Myös Rocky Road -reitti saa pientä uudistusta reitin loppuosaan.

Aloittelijoiden iloksi Gondolin ala-aseman läheisyyteen tulee mattohissi ja pyöräilyn harjoittelualue. Viime vuonna avattu Skill Park saa myös uusia elementtejä. Gondolin alueelle valmistuu kesän aikana myös betoninen skeittiparkki.

Myös Levi on kehittänyt reittiverkostoa, joten kaiken tasoisille pyöräilijölle löytyy paljon ajettavaa.

Ounasvaaralla uskotaan yhteistyön voimaan

Rovaniemellä uusi flow-henkinen reitti nro 2 on tehty yhteistyöllä rovaniemeläisen pyöräporukan kanssa, joten ajajat ovat saaneet toiveensa kuuluville.

Kaikkiaan Ounasvaaran bike parkista löytyy kesällä 2023 neljä rakennettua alamäkirataa. Luokitukseltaan niistä kaksi on sinisiä ja kaksi punaisia. Tuolihississä on koukut pyörän kuljettamista varten.

Ounasvaaralla on neljä reittiä, kaksi sinistä ja kaksi punaista. Siniset sopivat mainiosti myös vähemmän alamäkeä ajaneille.

Ruka panostaa monipuolisesti pyöräilyyn

Rukalla alamäkipyöräilijöitä nostaa ylös neljä eri hissiä (tuolihissi, gondoli, ankkuri, taikamatto), joiden avulla pääsee lukuisien eri reittien äärelle. Jokaiselle ajalle löytyy osaamiseen nähden sopiva reitti.

Alamäkireittien lisäksi Rukalla on maastopyöräreittejä, ilmainen lasten pyörärata, pump track sekä tekniikkaharjoittelurata.

Kesällä 2023 Ruka Bike Parkiin avataan Easy Way Dawn (vihreä flow-reitti), joka lähtee Rukan huipulta Vuosselin puolelta ja kiertää Kurun kautta takaisin Village Expressin ala-asemalle. Taitotasosta riippumatta ajettavaa löytyy molemmilta huipuilta. 

Mattohissillinen Family Bike Park kehittyy kahdella uudella (vihreä & sininen) harjoittelureitillä, sekä helpolla hyppyalueella.

Rukan bike parkin kesän suurimmat tapahtumat ovat Kitka MTB Weekend 26.–30.7.2023 ja MTB Rally – Gravity Cup 16.9.2023.

Rukan pyöräilytarjontaa on rakennettu isolla kädellä. Kesällä 2023 Ruka onkin todella monipuolinen pyöräilykeskus.

Ylläs bike park on uudistunut isosti

Ylläksen pyöräilytarjontaa on kehitetty isolla kädellä. Hissipyöräilijöiden iloksi uusi hulppea Ylläs Express -tuolihissi otetaan myös kesäkäyttöön. Osa tuoleista korvataan pyörien kuljetuksiin tarkoitetuilla telineillä. Tuolihissin yläasemalta alkaa helppoja sinisiä reittejä.

Viime kesänä valmistuneen katetun mattohissin ympärille on rakennettu aloittelijoille ja junnuille turvallinen Training Track. Alue laajenee vielä tämän kesän aikana.

Elokuun aikana valmistuva uusi monipuolinen flow-reitti alkaa tuolihissin yläasemalta ja sillä on pituutta 2,5 kilometriä. Ylläs bike park on tähän kesänä avoinna päivittäin klo 11–18 aina 1.10.2023 saakka.

Uusi tuolihissi reitteineen yhdessä mattohissin harjoittelualueen kanssa laajensivat Ylläksen pyöräilytarjonnan aivan uudelle tasolle.

Luitko jo nämä?

Kevät vietetään hyvässä seurassa ja rennolla otteella. Tässä nautitaan Rukan Wappulounaasta.
Apocalyptican Paavo Lötjönen ja Eicca Toppinen ovat suksimiehiä. ”Laskettelussa yhdistyy hyvällä tavalla urheilu, vauhti, ulkoilu ja luonnosta nauttiminen”, Paavo kertoo.
Aurinkoisella kelillä vauhdikasta loskasurffausta kaverin kanssa, mikä voisi olla hienompaa?
Ehdota vuoden hiihtokeskusta ja lähirinnettä. Voit voittaa kausikortin valitsemaasi hiihtokeskukseen!
Pehmeä kevätrinne innostaa laskemaan. Roope Tonteri kävi tutustumassa Swinghillin parkkiin 7.3.2024.
Monen laskettelijan ja lumilautailijan mielestä kevät on talven kruunu. Kerro mielipiteesi kevätlaskuista ja osallistu Bollén lasien arvontaan.
Nyt on aihetta hymyyn, iloon ja riemuun: Iso-Syötteen huipulle pääsee jatkossa nopealla tuolihissillä.
Sirkan kylässä sijaitsevalla Levitunturilla avattiin vuonna 1964 Eturinteen alueella pujottelurinne ja kapulahissi. Levin kehitys kansainväliseksi talvimatkailukeskukseksi oli alkanut. Kuva: Levi Ski Resort
Talvipyöräily antaa kiehtovaa näkökulmaa hiihtolomaan. Tutunkin hiihtokeskuksen ympäristö näyttää erilaiselta ohjaustangon takaa.
Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat

Lue lisää

Alamäkipyöräily sopii koko perheen harrastukseksi. Useat bike parkit ovat tehneet kesälle 2023 entistäkin helpompia ja hauskempia reittejä. Tässä ajetaan Ellivuoren reittejä. Kuva: Mikko Joona

Nyt on ajettavaa! Tässä kesän 2023 bike park -uutuudet

Bike park -uutiset
Alamäkipyöräily on mainio tapa nauttia kesäisistä laskettelurinteistä. Idea on sama kuin talvella: hissillä ylös ja kunnostettuja reittejä pitkin alas!

Parhaat pyöräreitit löydät hiihtokeskuksista

Bike park -uutiset
Matti Lehikoinen on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen FMBIA-kouluttaja ja toinen koulutusohjelman rakentajista. Lisäksi hän ohjaa kesäisin leirejä mm. Sappeen bikeparkissa.

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin kuvittelit – Matti Lehikoinen kertoo vinkit alkuun

Ajovinkit