Sappee 20.6.2024

Hei! Hienoa, että olet kiinnostunut hankkimaan tietoa lumivyöryistä ja lumiturvallisuudesta!

Vyörytietous tarjoaa perustietoa lumivyöryistä ja lumiturvallisuudesta kaikille niille, jotka harrastuksen tai ammatin vuoksi liikkuvat lumisilla rinteillä. Tämä kokonaisuus on jaettu neljään osioon, jotka ovat:

  1. Turvallisuusajattelu – miksi on tärkeää tietää lumivyöryistä?
  2. Lumivyöryjen syntyminen ja erilaiset lumivyöryt
  3. Kuinka hallita lumivyöryriskiä?
  4. Vyörypelastusvälineet ja niiden käyttö

Materiaaleissa esitetään asiat, joita käydään läpi syvemmin Lumiturvallisuus 1- ja 2 -kursseilla. Kaikkien neljän osion läpikäymiseen videot mukaan lukien menee aikaa noin puolitoista tuntia.

”Vyörytietous -kokonaisuus ei korvaa käytännön kursseja, vaan se antaa tietoa siitä, mitä sinun tulisi osata ja mitä varusteita sinun tulisi kuljettaa mukana, ennen kuin siirryt laskemaan merkittyjen rinteiden ulkopuolelle.

Suosittelemme, että ennen luonnonvaraisille rinteille siirtymistä otat yhteyttä lumiturvallisuuskursseja järjestävään henkilöön. Hän kertoo sinulle, kuinka lumiturvallisuuden teoria sovelletaan käytäntöön. Toinen tapa nauttia merkittyjen rinteiden ulkopuolella tapahtuvasta laskemisesta on varata alueen tunteva opas, joka huolehtii turvallisuudestasi luonnonvaraisilla rinteillä liikuttaessa.”

Laskijan aiheuttama laattalumivyöry.
Laskijan aiheuttama laattalumivyöry.