Levi 18.7.2024

FINLAV – Suomen lumivyörykoulutus

Vuoden 2018 alusta lähtien koulutusjärjestemän nimi on Suomen lumivyörykoulutus. Järjestelmän mukaisia kursseja tarjoavat auktorisoidut lumiturvallisuuskouluttajat. Kurssit ja kouluttajat löytyvät Lumivyory.fi sivuilta.

Koulutusjärjestelmässä on kaksi koulutuspolkua. Lumiturvallisuus 1 ja 2 ‑kurssit on tarkoitettu harrastustoiminnassaan lumiturvallisuusosaamista tarvitseville henkilöille. Pro 1 ja 2 ‑tason kurssit on suunnattu ammatissaan lumiturvallisuusosaamista tarvitseville.

Harrastajille suunnatulla Lumiturvallisuus 1 ‑kurssilla syvennetään tämän Vyörytietous materiaalin asioita, opitaan riskienhallinnasta, päätöksenteosta ja vyörymaaston tunnistamisesta käytännössä.

Lumiturvallisuus 2 ‑kurssilla syvennetään tietoja ja taitoja liikuttaessa haastavammassa maastossa.

Loppusanat

Kiitos, että olet perehtynyt vyörytietous-kokonaisuuteen. Toivottavasti tämä tietopaketti valaisi sinulle hieman, kuinka voit tehdä harrastuksestasi turvallisempaa.

Jos tietosi ja taitosi eivät vielä riitä turvalliseen liikkumiseen rinteiden ulkopuolella, voit kysyä apua ammattilaisilta, joko osallistumalla lumiturvallisuuskursseille tai opastetuille vapaalaskuretkille.

Turvallisia mäkiä kaikille tämän sivuston lukijoille

Terveisin FINLAV-työryhmä