Pyhä 17.4.2024

Elian Lehto 16:s junioreiden MM-suurpujottelussa

Elian Lehto sijoittui parhaana suomalaisena 16:nneksi suurpujottelussa junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa Bulgarian Banskossa. Eilinen supersuurpujottelun 14.sija ei miestä tyydyttänyt, eikä tämän päiväinenkään suoritus paikannut pettymyksen tunnetta.

– Kuumasta ryhmästä starttasin lähtönumerolla 10, joten kaikki olisi ollut mahdollista. . Ensimmäinen kierros oli silkkaa haparointia, enkä saanut fiilistä sukseen, loppua kohden lasku kuitenkin hieman parantui. Toisesta kierroksesta ei ole edes mitään kerrottavaa, silkkaa kuraa. Olen tosi pettynyt, summaa Lehto.

Lehto jäi kärjestä 3.20 sekuntia. Jaakko Tapanainen kilpailun 34:s. (+8.86) Turo Torvisen kisapäivä päättyi ulosajoon ensimmäisellä kierroksella.

Kilpailun voittoon Itävallan Lukas Feurstein 1:45.33, toiselle sijalle Italian Giovanni Franzoni (+0.72) ja kolmanneksi Norjan Kaspasr Kindem (+0.89).

Suomalaisväriä nähdään vielä viimeisessä miesten MM-mittelössä, kun miehet taistelevat pujottelun herruudesta.

Naisten kisarupeama käynnistyy 08.03. supersuurpujottelulla.