Sappee 11.6.2024

Päivitetty ohjeistus 1.3.2021

Aluehallintovirasto: Aluehallintovirastojen tiedotteet

THL ja OKM: Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa 

Muutokset tapahtumissa:

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailukalenteria päivitetään muutosten mukaisesti. Kaikki Yhdysvalloissa järjestettävät maailmancupin osakilpailut ovat peruttu kaudelta 2020-2021 niin alppi- kuin freestylehiihdossa.

Ski Sport Finland on laatinut terveysturvallisuussuunitelman kotimaassa järjestettäviin maailmancup-tapahtumiin. Oman kilpailukiertueen järjestämiseen voit kysyä konsultointia Ski Sport Finlandin henkilökunnalta.

Muistilista harjoituksiin ja kilpailutapahtumiin:

Tule vain terveenä Jos olet flunssa- tai kuumeoireinen, pysy kotona.
Käytä maskia Itsesi ja muiden altistumisen ehkäisemiseksi käytä nenän ja suun peittävää hengityssuojainta.
Muista turvavälit Pidä 1–2 metrin turvavälit perhekuntien välillä. Älä ole lähikontaktissa muihin ja vältä ruuhkautuvia tilanteita.
Huolehdi käsihygieniasta Pese kätesi usein ja huolellisesti saippuaa käyttäen. Käytä myös käsidesiä aina kosketettuasi pintoja tai kasvojasi.
Yski ja aivasta oikein Jos sinun pitää yskiä tai aivastaa, tee se kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Näin ehkäiset pisaratartuntoja.
Kunnioita muita Yleisöllä ei ole asiaa urheilijoiden ja toimitsijoiden pariin tai pukuhuonetiloihin. Ennaltaehkäise kaikella toiminnallasi mahdollisia tartuntatilanteita.