Nuuksio Bike Park 15.5.2024

COVID-19 -OHJEISTUS: Lasten ja nuorten kilpailu- ja leiritoiminta 8.-28.3.2021 
Olympiakomitea on 1.3.2021 päivitetyssä tiedotteessaan ohjeistanut urheiluseuroja ja lajiliittoja koskien harjoittelu- ja kilpailutoimintaa Suomen hallituksen määrittelemän sulkuajan 8.-28.3.2021 väliselle ajalle. Ohjeistuksen tavoitteena on Covid-19 taudin leviämisen ehkäiseminen Valtioneuvoston tavoitteiden ja suositusten mukaisesti.
 
”Lasten ja nuorten kilpailuja ja otteluita ei järjestetä eikä lasten ja nuorten toiminnassa matkusteta tapahtumiin, otteluihin ja kilpailuihin oman alueen (sairaanhoitopiiri) ulkopuolelle. Kilpailutoiminnan käynnistäminen arvioidaan erikseen, toiminta ei käynnisty ainakaan ennen 28. maaliskuuta. Virtuaalisesti järjestettävä kilpailutoiminta on mahdollista”, OK:n ohjeistuksessa todetaan.
 
Ohjeistuksen mukaisesti SSF:n hallitus on 3.3. päättänyt alppihiihdon ja freestylehiihdon harjoittelun ja kilpailutoiminnanosalta seuraavasti – U14- ja U16-ikäluokkien kilpailut perutaan edellä mainitulta ajalta. Kilpailuiden järjestäjien kanssa pyritään löytämään uusi ajankohta sulkuajan jälkeen. Ajankohdista tiedotetaan mahdollisimman nopeasti.
 
SSF myös suosittaa jäsenseurojaan OK:n ohjeen mukaisesti olemaan järjestämättä harjoitteluleirejä kyseisenajankohdan sisällä, mikäli leiritys edellyttää matkustamista sairaanhoitopiirien rajojen yli.
 
Paikallisesti seurojen ja ryhmien harjoittelutoiminta voi jatkua, kun noudatetaan sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvan harjoittelun ohjeistuksia terveysturvallisuudesta ja osallistujien lukumäärästä.
 
Rajoitukset eivät koske ammattiurheiluksi katsottavaa toimintaa (FIS-taso) eikä alle 12 vuotiaiden kilpailu- ja harjoittelutoimintaa paikallisesti. Lasten toiminta voi jatkua normaalisti järjestävien seurojen harkinnan mukaisesti. Kuitenkaan tämänkään ikäisten matkustamista edellyttävää leiritystoimintaa ei tulisi järjestää.
 
SSF seuraa Olympiakomitean ohjeistuksia ja pyrkii informoimaan jäseniään jatkossa mahdollisista muutoksista mahdollisimman nopeasti.
 
LINKKI:
https://www.olympiakomitea.fi/2021/01/21/ajankohtaista-tietoa- koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun
 
 
3.3.2021
 
SSF:n hallitus ja toimitusjohtaja