Pyhä 17.4.2024

Olympiakomitean seuratoiminnan työkaluja

Olympiakomitealla on paljon seurojen perustoimintaan liittyviä työkaluja aina hallinnosta harjoitusten pyörittämiseen.


Koko urheiluyhteisön yhteinen vastuullisuusohjelma

Urheiluyhteisön Reilun Pelin ihanteet ja tavoitteet on koko urheiluyhteisöä sitova eettinen ohjeisto ja vastuullisuustyön perusta.

Se sisältää viisi pääperiaatetta:
– Jokaisen tasavertainen mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun
– Vastuu kasvatuksesta
– Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
– Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus
– Luonnon kunnioittaminen ja kestävään kehitykseen pyrkiminen

Reilu Peli pohjautuu olemassa olevaan lainsäädäntöön sekä erilaisiin kansainvälisiin sopimuksiin ja säännöstöihin, kuten YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin 2030. Se peilaa vahvasti myös olympismin perusarvoja – kunnioitusta, ystävyyttä ja erinomaisuutta. Ennen kaikkea kysymys on päivittäisistä arvovalinnoista liikunnan ja urheilun arjessa.

SuomiSport

Olympiakomitean tuottama SUOMISPORT on koko urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu.

SUOMISPORTista löydät sinua kiinnostavat urheilutapahtumat sekä ilmoittaudut niihin nopeasti. Palvelun kautta voit hankkia ja maksaa kilpailulisenssejä, vakuutuksia sekä seurojen jäsenmaksuja ja muita tuotteita.

Seuratoiminnan kehittämistuki

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Tuplaturva – vakuutusturvaa liitoille ja seuroille

Tuplaturva sisältää liikunnan toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen. Vakuutettuina ovat mukaan liittyneet lajiliitot ja niiden piirit, alueet ja jäsenseurat. Vakuutuksen piirissä ovat myös liikunnan ja urheilun aluejärjestöt sekä Olympiakomitea.

Tuplaturva-vakuutuksen englanninkielisen vakuutustodistuksen voi ladata tästä.

Workplace

Workplace toimii lajiyhteistön sisäisenä viestintäkanavana. Voit halutessasi liittyä alustalle lähettämällä sähköpostiosoitteesi minna.karhu@skisport.fi