Ylläs 12.4.2024

Freeskin päävalmentaja Jussi Mononen: ”Yhteistyö lautailijoiden kanssa tuo lisää voimavaroja leireille ja on äärimmäisen inspiroivaa.”


Freeski-maajoukkue valmistautuu täyttäpäätä tulevaan talveen.Keväällä alkanut poikkeustilanne on antanut meille mahdollisuuden keskittyä tavallista pidempään fysiikkajaksoon ja laskijoiden ominaisuuksien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.
Yhteinen kesäkautemme alkoi heinäkuun ensimmäisellä viikolla Lumilautamaajoukkueen kanssa yhdessä pidetyllä Vuokatin leirillä. Aiemmista ”omalla porukalla” tehdyistä leireistä poiketen mukana oli iso työryhmä. Harjoittelun sekä testaamisen lisäksi ensimmäistä kertaa mukana arjessa oli Olympiavalmennuskeskuksen asiantuntijat päivittäisin luennoin.
Vuokatin jälkeen laskijat palasivat kukin tahoillensa harjoittelemaan. Anni Kärävä, Jon Sallinen ja Kuura Koivisto harjoittelevat Helsingissä, Elias Syrjäkuntouttaa polveaan Oulussa ja Aleksi Patja Miika Virkki Rovaniemellä. 

Tammikuussa 2020 mukaan tullut freestylehiihdon ja lumilautailun urheilujohtaja Jussi-Pekka Kinnunen on ollut meille valtava apu laskijoiden arjen ja Lumilautamaajoukkueen kanssa tehtävän yhteistyön rakentamisessa. Jussa on jeesannut isosti, että olemme saaneet kaikille laskijoille harjoittelu ja kuntoutusolosuhteet  järjestymään poikkeuksellisesta alkukesästä huolimatta.
Seuraavan kerran kokoonnumme yhteen elokuun toisella viikolla  Kuusamon taito painotteiselle leirille. Lumelle on tarkoitus päästä ensimmäistä kertaa elokuussa Sveitsin Saas Feessä. Syyskuussa on suuntana ja jälleen Saas Fee ja lokakuussa Italian Prinoth X Camp. 

Viime kaudella alkanut yhteistyön lisääminen freeski:n ja lumilautamaajoukkueen välillä on lähtenyt käyntiin mukavasti ja alkukauden leiritykset toteutetaan yhdessä myös lumileirien osalta. Yhteistyö lautailijoiden kanssa tuo lisää voimavaroja leireille ja on äärimmäisen inspiroivaa.
Muutama ensimmäinen Big airi:n maailmancupin osakilpailu on peruttu ja näillä näkymin pääsemme kisailun makuun marraskuussa Itävallan Stubaissa.  Tällä hetkellä mennään päivä kerrallaan ja katsotaan miten globaali tilanne kehittyy. Odotamme innolla tulevaa kautta!

Katso Ski Sport Finlandin maajoukkueet sekä haastajaryhmät kaudelle 2020-2021. 


Kesäterveisin, Jussi MononenFreeskimaajoukkueen päävalmentaja