Ylläs 12.4.2024

Freestyle Opening Ruka avaa kumparelaskun ja aerialssin maailmancupin 165 urheilijan voimin – Kumparelaskija Mikael Kingsbury ei kilpaile maailmancupin avauksessa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aerialssin osakilpailu avaa Freestyle Opening Ruka -tapahtuman.   Kilpailu järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa maailmancuptasolla.  Aiemmin Suomessa on nähty Eurooppa Cupin osakilpailuja ja vuonna 2005 Aerialssin MM-kilpailut. 

Kilpailu käynnistyy 13:30 naisten karsintakilpailulla. Miesten karsinta käynnistyy klo 16:00. Miesten sarjassa nähdään 34 osallistujaa ja naisten sarjassa 26 osallistujaa. Suomella ei ole edustajaa Aerials -kilpailussa. 

Finaalia voi seurata myös livelähetyksenä YLE TV2 klo 18:55 alkaen. 

Aerials lähtölistat: 


https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html…
https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=FS&raceid=13529

Mikael Kingsbury ei kilpaile Rukalla – Laffont odottaa joulupukin tapaamista 

Yksilökumparelaskun maailmancupin avauskilpailu nähdään lauantaina 05.12. yhteensä noin 110 laskijan voimin: 64 laskijaa miesten sarjassa, 46 laskijaa naisten sarjassa. 

Vuodesta 2010 Rukalla kilpaillut kumparelaskun moninkertaista maailmacup- ja MM-mestaria sekä olympiavoittaja kanadalaista Mikael Kingsburya ei nähdä kumpareikossa tänä vuonna. Kingsbury loukkaantui harjoituksissa aiemmin viikolla. Hän kertoo sosiaalisessa mediassa, että selästä on murtunut kaksi nikamaa (T4 & T5), jotka sijaitsevat onneksi selän keskiosassa. Kingsbury huomauttaa, että murtumilla ei ole vaikutusta hermostoon.  Katso Kingsburyn päivitys täältä! 

– Olen hyvin pettynyt, sillä tämä on ensimmäinen kerta kun en pysty kilpailemaan sitten vuoden 2010. Kiitos tiimilleni viime päiväisestä huolenpidosta, kiittelee Kingbury Instagram -päivityksessään. 

Rukan kumpareikoin moninkertainen kuningatar, ranskalainen Perrine Laffont on pahoillaan Kingsburyn tilanteesta, mutta toiveikas että hän palaa vielä vahvempana kuin koskaan kisarinteille. 

– Olen erittäin pahoillani Mikaelin puolesta. Hänen kanssaan ollaan monet kerrat tuuletettu voittoa täällä Rukalla. Toivottavasti hän toipuu pian. 

Laffontille korona ei ole aiheuttanut suuria muutoksia alkukauden harjoitteluun. 

– Olemme päässeet treenaamaan melko tiiviisti kaikesta huolimatta. Toki olimme myös lock downissa muutaman kuukauden mutta pääsimme silti jäätikölle harjoittelemaan. Pääsimme myös lumileirille Australiaan. 

Ranskatar odottaa myös jo innolla joulupukin näkemistä. 

– Täällä on aina täydellinen talvi ja niin kaunista. Toivottavasti näen joulupukin huomenna maalialueella. Rinne on jälleen hyvässä kunnossa. Olemme onnekkaita, että saamme olla pandemiasta huolimatta täällä. Toivon, että pystyisimme laskemaan mahdollisimman eheyn kauden, vaikka MM-kilpailutkin on jo peruttu Kiinassa keväältä 2021, summaa Laffont kumpareikon kupeesta harjoitusten päätteeksi. 

Lauantaina kilpailu käynnistyy naisten karsinnalla klo 9:35, miesten karsinta 12:40. Finaalilähetys käynnistyy suorana Rukalta 15:55 YLE TV2. 

Lähtöviiksellä nähdään peräti 10 suomalaista kumparelaskijaa. Suomen Riikka Voutilainen ei osallistua kauden avaustapahtumaan. 

Kilpailutapahtuma järjestetään tänä vuonna erityisjärjestelyin ja ilman yleisöä. 

Artikkelia muokattu: