Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Freestylen ja lumilautailun SM-kilpailut käytiin Rukalla – kumparelaskussa tuttu mitallikolmikko


Suomen mestaruudet ratkaistiin viime viikonloppuna kaikissa Freestylehiihdon lajeissa. Tapahtuman avasi suomalaisten perinteinen menestyslaji kumparelasku, jossa maailman huippuja jo useamman vuoden haastanut suomalaisjoukko otti mittaa toisistaan. Pisimmän korren iltapäivän auringossa veti Jussi Penttala pistein (84.13), ennen MM-kisoissa hienosti onnistunutta veljeään Olli Penttalaa (80.15). Joukkueen konkari ja maailmancupissa parhaiten kauden aikana suorittanut Jimi Salonen laski kolmanneksi pistein (78.86).

”Oli tiukka kisa, kaikkensa sai antaa ja muutkin taisivat laskea todella hyvin. Kunnon treenijakso Laajavuoressa on tuonut varmuuden tekemiseen. Keväthanget täällä Rukalla ja huippukunnossa oleva mäki niin mikä sen parempaa”, kommentoi tyytyväinen Jussi Penttala heti kilpailun jälkeen.

Kumparejoukkueen mielessä on jo vahvasti tulevaan Olympiakauteen valmistautuminen. Pekingin kisoihin on aikaa 10 kuukautta. Olli Penttala otti tällä kaudella isoimmat askeleet kohti maailman terävintä kärkeä; ”Tällä kaudella pääsimme poikkeusoloista johtuen treenaamaan paljon aiempaa enemmän, joka auttoi varsinkin itseäni. Niin pitkään, kun lunta riittää pyritään olemaan suksilla. Sen jälkeen pieni breikki ja kohti seuraava kautta ja Olympialaisia.”

Polvien puhdistusleikkauksessa käyneen Salosen tunnelmat olivat niin ikään positiiviset; ”Nyt tuntuu, että kaikki on taas menossa parempaan päin ja Olympialaiset ovat iso mahdollisuus. Treenaamisen lisäksi, kalareissu on tiedossa kesällä, muuten otetaan rauhassa kotona”.

Naisten sarjassa hienon paluun vaikean loukkaantumisen jälkeen tälle kaudelle tehnyt Riikka Voutilainen vei kilpailun voiton. ”Pikkaisen tuli takapakkia nuorten -MM kilpailuissa mutta nyt alkaa taas paikat vertyä. Loukkaantumisen aikana tein lukiota valmiiksi. Hyvä puoli on, että keskittyminen voi olla tällä hetkellä vahvasi urheilussa, joka on tietysti hienoa.”

Artikkelia muokattu: