Sappee 20.6.2024

Ikuma Horishima ja Perrine Laffont juhlivat voittoa Rukalla – Jussi Penttala parhaana suomalaisena 12:s


Freestyle Opening Ruka avasi kumparelaskun maailmancupin näyttävästi Rukan legendaarisessa kumpareikossa. Ensimmäistä maailmancupin osakilpailuvoittoa tuulettivat Janne Lahtelan luotsi Ikuma Horishima sekä Ranskan Perrine Laffont. 

Perrine Laffontille voitto oli uran kolmas Rukalla.

– Ensimmäinen kilpailu on aina stressaava, ilmassa on monia kysymyksiä. Onneksi mentaalivalmentajani auttaa minua hallitsemaan paineitani ja pystyin parhaimpaani tänään, iloitsee Laffont. 

Japanin Ikuma Horishima korotti viime vuotisen toisen sijan kumpareikon kuninkaaksi.  

– Toivon, että jatkan voittoputkea läpi kauden. Olin viime vuonna toinen ja nyt voitin, olen onnellinen, summaa Horishima maalialueelta. 

Suomen kumparemajoukkueen Jussi Penttala ja Jimi Salonen nähtiin finaalikierroksella. Jussi Penttala oli parhaana suomalaisena lopputuloksissa kilpailun 12:s. Jimi Salosen finaalilasku päättyi harmillisesti alahyppyrin myötä epäonnistumiseen mutta lopputuloksissa koreili 15.sija.

– Karsinnassa oli varmaa hyvää laskua ja nyt toki finaalikierroksella lähdettiin hakee superfinaali paikkaa. Huomasin nokalla, että nyt lipsahti ja yritin silti pitää hypyn kasassa mutta pyöri siltikin liikaa yli. Kyllä tämä kaatuminen kolahti eniten henkiselle puolelle, summaa Salonen

Penttala povaa revanssia ensi viikolla Ruotsin Idressä kilpailtavassa toisessa maailmancupin osakilpailussa. 

– Alkukilpailussa sain parhaimman laskun alle. Finaalikierroksella ei lasku ollut ihan niin nappisuoritus: tuli hieman aukeamisia keskipätkällä ja alahyppy lähti hieman vinoon. Ihan ok päivä, vähän jäi hampaankoloon mutta ensi viikolla sitten, sanoo Penttala. 

Eurooppa Cup -tiimissä laskeva Aleksi Kaisla debytoi maailmancupin starttiviivalla.

– Kyllä se suoritukseen toi pienen lisäjännityksen mutta olen tyytyväinen laskuuni: sain melko omantasoisen laskuni tehdyksi. Hieman alahyppyrillä oli ongelmia, mutta nyt on maailmancup korkattu koti-rinteellä, kommentoi Jyväskylän Freestylseuran kasvatti. 

Suomen Olli Penttala 19:s, Akseli Ahvenainen 22:s, Rasmus Karjalainen 34:s, Miska Mustonen 38:s, Johannes Suikkari 41:s, Severi Vierelä 45:s, Aleksi Kaisla 46:s ja Riku Voutilainen 50:s. 

Kumparelaskun maailmancup jatkuu heti seuraavana viikonloppuna Ruotsin Idressä 11.-13.12. 

TOP3 Naiset:
1. Perrine Laffont 79.18, FRA
2. Jaelin Kauff 75.74, USA
3. Anastasiia Smirnova 74,27, RUS

TOP3 Miehet:
1. Ikuma Horishima 80.86, JPN
2. Marco Tade 78.93, SUI
3. Ludvig Fjallstrom, 76.09, SWE

Katso tulokset kokonaisuudessaan täältä! 

Artikkelia muokattu: